Pärlor vi minns

Längtan till vattnet är alltid stark och vi förmedlar endast fastigheter i sjönära lägen.
Här presenterar vi några utav dem från 2023.


SVARTKLUBBEN
I ytterskärgården utanför Singö finns detta underbara skärgårdsställe beläget på Svartklubben med den vackra gamla fyren alldeles intill. Ön är bebyggd med ett tiotal hus som alla har anknytning till fyren. Miljön är helt oemotståndlig i denna vackra skärgårdsmiljö. Flata hällar och det klaraste vatten omger ön.

Ansvarig mäklare Mats Öhlin berättar mer om försäljningen:
– Som väntat blev den här försäljningen en klickraket på sjonara.se och Hemnet. En sådan unik fastighet som denna lockar alltid många.

– Inte bara en unik fastighet, utan även en unik affär då det var 18 stycken delägare. Helt klart en utmaning som mäklare att rodda detta, men också väldigt roligt och lärorikt, säger Mats.


STILFULLA HUSET
Huset är beläget i bästa västerläge. Nässelgrundet är en av flera halvöar som ligger som ett pärlband med idylliska Furusund längst ut. Vacker lantlig Roslagsmiljö med havet i direkt närvaro. Huset har sedan byggåret 1963 moderniserats och byggts ut.

Vad är det bästa med den här fastigheten?
– Här kan man bada i kvällssolen från badstegen eller sandstranden, och den vedeldadebastun ligger precis intill vattnet. Sen helt klart den stilfulla inredningen och smarta lösningar i huset, berättar mäklare Linnéa Lund.


60-TAL OCH INOMHUSPOOL
Ansvarig mäklare Frida Orre berättar:
– En unik pärla som sällan skådas. Villan är i ett plan med atriumgård i mitten. Här är allt i välskött, välhållet original från 60-talet. En häftig villa med rätta känslan. Dessutom med lyxen att ha del i brygga och två båtplatser strax nedanför fastigheten.


VILLA AKLEJA
Villa Akleja är känt för sin unika planlösning, för sin historia och för Claes Mosers uppskattade konstrundor. Villan som ligger i Vaxholm köptes och byggdes om av konstnärsparet J.A.G och Eva ”Eja” Acke 1901 och användes som ateljé och bostad fram till 1924. Det var en mötesplats för den tidens stora kulturpersonligheter. När Moser flyttade in i villan tog han med sig sina cirka 150 privata verk av paret Acke och de hängdes upp i sin urpsungliga ateljé. Villa Akleja är byggnadsminne sedan 1981 och anses vara det tidigaste exemplet i Skandinavien på en villa med öppna rumssammanhang såväl i plan som höjd.

2023 fann sjönäramäklarna Tom Kallstenius och Birgitta Eklund nya ägare till det det anrika huset.

HISTORISKT OCH STORT
På den lilla ön Granholmen söder om Vaxholm står ett ståtligt gammalt hus och blickar ut mot grannön. Det var samma familj som ägde fastigheten i flera generationer så när sjönäramäklaren Camilla Eklund klev in möttes hon av inredning och prylar från både förr och nutid: som i ett skärgårdsmuseum. ”En mycket speciell och högt älskad fastighet hittade en ny ägare” säger Camilla Eklund.


VILLAN PÅ LJUSTERÖ
Mäklaren Peter Svensson berättar: Linänäs är ett riktigt paradis på Ljusterö. Familjen som ägde fastigheten har haft hela sin familj samlad på ön. Föräldrarna bodde endast ett par hus bort. I den här affären var det stort intresse med många spekulanter. Säljarna var på tå och fixade och ordnade och var engagerade i försäljningen vilket gjorde det extra kul. Köparen en familj som ska ha detta till ett generationsboende.


DRÖMMEN PÅ INGARÖ
En plats att samla den stora familjen – högt upp på berget med en magisk utsikt. Flertalet uteplatser för att kunna följa solens gång.

Irina berättar om fastigheten:
– Det höga läget, otroliga utsikten, stora altaner i olika nivåer, egen pool och såklart den eftertraktade kvällssolen – detta är en riktig pärla! Fastigheten låg ute som kommande försäljning, men telefonen gick ändå varm. Ingarö är ett populärt område och lockar alltid många spekulanter. Gemensamma bryggor och badstrand strax nedanför fastigheten, vilket möjliggör dagsutflykter via Ingaröfjärden och vidare ut i Nämndöfjärden och vår vackra skärgård. Detta är få förunnat.

 

Vi presenterar fler pärlor i magasinet Sjönära livsstil 11.