FASTIGHETSMÄKLARE MED SKÄRGÅRDEN SOM ARBETSPLATS

 Min ambition är att alltid arbeta på det sätt som ger kunden en trygg affär men också bäst betalt. Jag vill gärna överträffa förväntningarna ihop med mina kunder och eftersträvar alltid att både köpare och säljare blir så nöjda som det bara går. Så att de genuint vill rekommendera mig vidare till vänner och bekanta. Det är min övergripande målsättning och bland det viktigaste och finaste kvittot som jag som fastighetsmäklare kan få.

Som fastighetsmäklare är jag nu inne på mitt 10:e år och tycker fortfarande det är det roligaste som finns. Jag ser det inte bara som ett yrke utan det är en livsstil som jag valt och som jag verkligen älskar. Variationen i yrket är det som är det roligaste, en dag som mäklare är aldrig den andra lik. Ibland kan en hel dag spenderas inne på kontoret och ibland blir bilen eller båten kontoret när jag är ute på kundmöten och visningar en hel dag. Att få träffa olika typer av människor och att få hjälpa till och vara en stor del av deras bostadsaffärer är fantastiskt roligt. Nu kombinerar jag detta med det bästa jag vet, närheten till vattnet och det är en dröm att få kalla skärgården min fasta arbetsplats. Jag jobbar primärt i Norrtälje och Östhammars kommun men säljer sjönära bostäder längs med hela Stockholms- och Roslagskusten samt runt Mälaren.

För mig är havet och att få vara nära vattnet livsviktigt och en plats för att hitta ett lugn och få återhämtning. Jag är uppvuxen i Österbybruk i Östhammars kommun med närhet till sjön och har alltid dragits ut mot kusten. Främst till Öregrund och Gräsö som också var en del av min hemmamarknad när jag började jobba som fastighetsmäklare år 2014. Västkusten och då främst Kungshamn/ Smögen är också en stor del av mig där jag vuxit upp om somrarna och dit jag gärna åker när tillfälle ges oavsett årstid. Jag har varit mycket runt om i Roslagens skärgård och ser verkligen fram emot att få utforska den ännu mer nu när jag och min sambo köpt hus strax utanför Norrtälje.

Jag känner en stor trygghet och stolthet med den erfarenhet jag skaffat mig genom åren som fastighetsmäklare, både på olika marknader och i olika marknadslägen. Från att ha startat min karriär i Norra Roslagen på hemmaplan och snabbt jobbat mig till att bli den mest anlitade och mest rekommenderade fastighetsmäklaren i kommunen flera år i rad. Till att sen i två år ta mig an innerstadsmarknaden i Stockholm. Jag har sedan start förmedlat närmare 450 bostäder, allt ifrån små bostadsrätter till gårdar och fantastiska sjöställen. Att nu få jobba med likasinnade kollegor som brinner för själva hantverket fastighetsmäkleri och förmedlingen av bostäder vid vattnet lika mycket som jag, gör att jag verkligen känner mig hemma.

Välkommen till mig och Sjönära!

Ett urval av Linnéas försäljningar

Långörsvägen 33, Norrtälje
Artursviken 31, Norrtälje

Magnifik grosshandlarvilla med rik historia

Villa Klippudden ute på Artursviken på Singö får vem som helst att häpna. Villan som uppfördes år 1880 ligger i ett högt fint läge precis vid vattnet och består av vackra vinklar, färger och flertalet spännande detaljer. Ett magiskt syd/väst läge på äkta sjötomt med den gamla ångbåtsbryggan och sjöstugan med badbrygga längs med stranden. Utrymmena tar inte slut där, här finns även ett fullt utrustat gästhus, med tvättstuga och garagedel. Stället bjuder dessutom på en spännande historia, allt från att det använts som ett sommarhem för funktionsnedsatta kvinnor till att det varit en filminspelningsplats åt filmen Paradistorg producerad av Ingmar Bergman. Positivt förhandsbesked finns för nytt fritidshus på avstyckad sjötomt. Utsikten, lugnet och friheten man känner vid platsen är magisk och något man behöver uppleva på plats för att verkligen förstå.

Alörsstigen 13, Östhammar

Sjöställe med egen brygga och sjöstuga

Nu finns möjlighet att förvärva Villa Solvik i populära Kavarö strax utanför Öregrund. Huset ligger längst in på vägen i ett fint söderläge. Naturtomt i sann Roslagsanda med flaggstång. Nere vid vattnet finns bryggan, sjöbod som rymmer båt- och fiskeprylar samt sjöstugan. Huvudhuset har senaste åren byggts ut och moderniserats. Rymmer idag fyra sovrum, ett badrum på varje plan, kök öppet mot allrum samt groventré med tvättstuga. Både via den stora altanen på husets framsida och balkongen kan man njuta av utsikten ut mot vattnet och följa solens vandring. Ett bekvämt boende både som fritids- och permanentboende med wc kopplad till uppdaterad avloppslösning och fiber indraget. Viken utanför är perfekt fiske- och paddlingsvatten. Till Öregrund tar man sig enkelt och smidigt med cykeln där flertalet butiker, matbutiker och restauranger finns. Hit kan man även ta sig sjövägen med egen båt.

Segelviksvägen 103, Söderhamn

Äkta sjötomt med egen brygga och magnifik havsutsikt

Snart finns möjlighet att förvärva denna sjötomt om 2563 kvm varav vattenareal om 751 kvm vilket gör den unik att äga eget vatten. Längsmed stranden finns den egna bryggan. Ett vackert läge med Söderhamns karaktäristiska skärgård samtidigt som horisonten och Bottenhavet breder ut sig precis utanför. På fastigheten finns huset som uppfördes år 2008, välplanerade kvadratmeter i ett plan och med magisk utsikt mot vattnet. Uteplatser i olika väderstreck både på altan och i trädgården med möjlighet att följa solens vandring. Ett rejält garage med gästlägenhet intill, bodar samt carport. Bekvämt boende både som fritids- och permanentboende med kommunalt vatten och fiber indraget. Fina promenadstråk i området och populära SÖSS båthamn bara några minuter bort. Till Söderhamns centrum är det ca. 15 minuter med bil eller båt. E4:an tar dig smidigt både söderut till Stockholm på ca. 2,5 timme och vidare till fjällvärlden. Ca. 1,5 timme till närmsta destination för fjälläventyr.

Grisslehamnsvägen 365, Norrtälje

Precis intill Väddöviken med båtplats och sjöbod

I frontläget längs med Väddöviken ligger denna fastighet i högt läge med vy ut över vattnet. Till fastigheten hör en båtplats vid den gemensamma bryggan och egen sjöbod precis intill vattnet. Här badar man från badstegen vid bryggan eller från stranden i solnedgången. Sedan ursprungshuset byggdes 1964 har stället varit inom samma familjs ägo. Totala boytan i huset är 99 kvm och gott om sovplatser. Altaner med magisk vy ut mot vattnet i bästa västerläge. Till Grisslehamn tar man sig med bil på åtta minuter med bland annat affär, gästhamn, bensinmack och rökeri. Med den egna båten kan man snabbt ta sig ut i vackra vatten med bra bad- och fiskemöjligheter.

Segelbåtsvägen 23, Norrtälje

Bygg din dröm längs med Vätösundet

Nu finns möjlighet att skapa ditt eget drömboende i högt och fint läge längs med Vätösundet! Mycket fin sjöutsikt ut mot sundet. Som en sjötomt då tomten innehar servitut på marken ner till strandkanten där tillstånd finns att anlägga brygga under förutsättning att tillståndsgivande myndighet beviljar det. Generös tomt som ligger utanför detaljplanerat område, vilket ger en större frihet att bygga ditt drömhus. Rosättra ligger i det bästa av skärgårdsvärldar, med båt finns mycket att upptäcka inom den inre skärgården och sen enkelt att ta sig vidare till ytterskärgård. Med bil eller cykel finns fin, lantlig Roslagsmiljö att upptäcka i närområdet. Närmsta matbutik finns på Vätö knappt 10 minuter från tomten, i Nysättra finns restaurang, några butiker samt välsorterad brädgård, ca. 6 minuter med bil. Till Norrtälje tar det ca. 20 min med bil där all tänkbar service finns.

Nässelgrundet 11, Norrtälje

Modernt hus i västerläge med vy mot vattnet

Nu finns möjligheten att förvärva detta hus beläget i bästa västerläge! Nässelgrundet är en av flera halvöar som ligger som ett pärlband med idylliska Furusund längst ut. Vacker lantlig Roslagsmiljö med havet i direkt närvaro. Generös tomt i ogenerat läge med utsikt ner mot vattnet och områdets brygga med segelbåtsdjup. Där en plats tillhör fastigheten. Stora fina gräsytor med möjlighet att bygga en egen sjöbod om ca. 6 kvm. Bada i kvällssolen från badstegen eller sandstranden. För kallare dagar finns den vedeldade bastun precis intill vattnet. Huset har sedan byggåret 1963 moderniserats och byggts ut. Fungerar idag utmärkt både som fritidsboende året om och som permanentboende. Kommunalt VA och fiber är anslutet. Husets hjärta är köket, modernt fullutrustat kök med möjlighet att öppna upp helt ut mot den stora altanen med vy ut mot vattnet. På tomten finns även en gäststuga, snickarbod och lekstuga. Goda kommunikation med bil och buss till Norrtälje och vidare.

Näsuddsvägen 32, Norrtälje

Villa med båtplats och sjöbod vid Väddöviken

Ett modernt och välutrustat åretruntboende i fridfullt läge med enastående sjöutsikt över Väddöviken. Fastigheten ligger i ett fint västläge som ger sol hela dagen. Uppvuxen trädgårdstomt med en lång rad olika sorters blommor, buskar och träd, fint inramad av både staket och grönska. Nere vid stranden ligger båtbryggan och sjöbodarna, där en båtplats och en sjöbod tillhör fastigheten. Skådespelet av båtar som passerar in och ut genom Väddöviken blir aldrig tråkigt att vila ögonen på. Huset har en social planlösning med kök och allrum i mitten med utgång till altaner. Stort sovrum med ensuite åt ena håller och tre möjliga sovrum åt andra. Carport med förråd och inrett gästrum eller kontor. Med egna båten är man snabbt ute i skärgården via Väddöviken. Till närmsta butik i Grisslehamn tar det 8 minuter med bil, en mysig skärgårdsstad med många butiker och restauranger. Till Älmsta med större utbud tar det 15 minuter med bil. På Väddö finns mycket att upptäcka och fina platser att besöka.

Vätö Alskär 4, Norrtälje

Sjötomt i rakt västerläge på ön Alskär

Nu finns en unik möjlighet att förvärva en sjötomt i bästa västerläge på ön Alskär, strax utanför Vätö. Fin strandlinje där bryggan med badstege finns för soliga baddagar från morgon till kväll. Här finns idag ett fritidshus om 49 kvm som rymmer kök, allrum och sovrum. Altan i väster med fin utsikt ut mot vattnet. På fastigheten finns även en gäststuga som rymmer fyra sovplatser, en stuga där seperatt toalett och tvättmöjligheter finns, samt en förvaringsbod. Sjövattensledningar finns draget till två av husen, inget dricksvatten finns idag. Fastigheten har även del i en samfälld fastighet på andra sidan ön ihop med två andra grannar. På Vätö vid Brändudden finns möjlighet att dra upp båt eller flotte på stranden och även parkering för två bilar. Ca. 6 minuter med bil ligger Tempo på Vätö och knappt 30 minuter in till Norrtälje finns allt serviceutbud, även många bra restauranger och caféer.

Fårön 108, Östhammar

Unik skärgårdsfastighet med jakt- och fiskerätt på ca. 400 ha

Välkommen till denna skärgårdsfastighet på Fårön i Öregrunds skärgård. Det röda huset med vita knutar om 110 kvm ligger på en härlig grönskande strandtomt med fin vy ut mot Fårösundet och den egen bryggan i den skyddade viken. Huset uppfördes på 70-talet med stock och sten från ön. Ett gediget bygge i gammal traditionell stil, unikt för sin tid på en skärgårdsö. Uteplatser finns i alla väderstreck. Tomten om knappt 1 hektar består av klippor, fin sandstrand, gräsmattor, ängar med gullvivor, orkidéer samt skog med liljekonvaljer, bär och svamp. På tomten finns även en gäststuga med bastu och ett stort förråd med verkstad. Enkelt att ta sig med egen båt från Äspskär på södra Gräsö eller från någon av hamnarna i Öregrund.

Artursviken 15, Norrtälje
Långörsvägen 35, Norrtälje

Sjötomt i syd/ väst läge och brygga med segelbåtsdjup

Nu finns möjlighet att förvärva en riktig skärgårdspärla på Singö! Ute på Långören bara några minuter med bil från kyrkan och matbutiken ligger denna oas. Äkta sjötomt i syd/ väst läge med lång strandlinje där egen sandstrand, brygga med segelbåtsdjup samt inredd sjöbod med brygga utanför finns. Stort hus i två plan med plats för hela familjen och gäster som kommer över. Strålande utsikt över Singöfjärden från nästan alla fönster. Här finns även två vinterbonade gäststugor, snickarbod och vedförråd. Med utgång från huset finns ett stort trädäck med nedsänkt pool och jacuzzi samt ett stort växthus i anslutning. Gott om plats för odling samt möjlighet att duka för måltid. På 15 minuter med bil tar du dig till Grisslehamn med flera butiker och restauranger särskilt sommartid, även populära Havsbaden. Till Norrtälje tar det en timme där allt serviceutbud du önskar finns och den gemytliga stadskärnan.

Hakens väg 72, Norrtälje

Villa med havet som granne

På stor och fin trädgårdstomt ligger denna rejäla villa med vid vy ut över Ålands hav. Huset rymmer idag fyra sovrum och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med murad eldstad och vacker havsutsikt. Från huset når man den stora altanen med pool och jacuzzi samt bastu i separat hus intill. På tomten finns ett stort garage med plats för många bilar och förvaring. Här finns också en fullt inredd gästlägenhet, även här havsutsikt, perfekt för gäster eller egen verksamhet. Till fastigheten hör servitut på båt-, bad-, och bryggplats nere vid vattnet i en skyddad liten vik. Här finns även en stor sjöbod, på ofri grund, som tillhör fastigheten. Till Älmsta är det endast 10 minter med stort serviceutbud och både via bil och cykel finns mycket att upptäcka i närområdet på Väddö. Vidare till Norrtälje är det ca. 40 minuter.

Fiskestugan i Furusund, Norrtälje

Närmsta granne med vattnet mitt i Furusund

Nu finns en unik möjlighet att förvärva gamla fiskestugan i Furusund, belägen på arrendetomt precis intill vattnet mitt i Furusund. I början på 1900-talet flyttades fiskestugan till sin nuvarande plats från ångbåtsbryggan som ligger alldeles bredvid. Här huserade fiskarna när dom inte var ute på sjön till mitten på 50-talet. Sedan år 1977 har stället fungerat som sommarboende för nuvarande ägare. Tomten som är ca. 405 kvm ligger nedanför Furusunds Värdshus och sträcker sig hela vägen ner till vattnet och har en strandlinje om närmare 50 meter. Fina sol- och badklippor och plats för att dra upp en mindre båt eller kajak. Uppvuxen trädgårdstomt med sol från morgon till kväll och många fina platser för långa måltider och fikastunder. Fiskestugan har en hel del originalinredning kvar och rymmer tre våningssängar, kök och matplats allt i samma rum. I mitten finns kaminen. På tomten finns två förvaringsbodar, bastu och torrdasset. Kommunalt sommarvatten.

Benövägen 6, Östhammar

Högt beläget fritidshus med havsglimt

Via slingrande grusväg längs vacker natur nås detta stället som ligger ståtligt på en höjd med vy ut mot vattnet. På östra sidan av Gräsö i populära Öster-Mörtarö hittar du denna fastighet med härlig naturtomt. I området med typisk Gräsö-natur finns fina promenadvänliga miljöer, områdets fina sandstrand samt bryggor där möjlighet finns att få en båtplats. Enkelt att ta sig ut med båt i en skärgård med oändligt mycket att utforska. Huset som uppfördes år 2007 rymmer allrum i öppen planlösning mot köket och högt i tak, sovrum och sovloft samt badrum. Stor altan med trädäck runt nästan hela huset där man kan följa solens vandring från morgon till kväll samt enkel access till naturtomten. Fiber finns indraget i huset.

Grindbacken 16, Norrtälje

Högt läge med sjöutsikt och pool

På en höjd med ogenerat läge och fin sjöutsikt ligger det här vinterbonade fritidshuset på Rådmansö, drygt 10 minuter från Norrtälje. Med mindre båt kommer man från sjön ut via kanalen till Norrtäljeviken. Flera trädäck i olika väderstreck, med privat läge ligger pool och poolhus med strålande sjöutsikt. Ett välunderhållet och omsorgsfullt omhändertaget hus med öppen planlösning mellan kök och rymligt allrum. Intill köket med vedspis finns glasverandan där skog och sjö ligger som en vacker tavla utanför. På tomten finns även en gäststuga, bodar intill poolen samt ett garage med carport. Några minuter bort med bil ligger Vreta handel med butik och restaurang samt Rådmansö bageri. Flera badplatser i närområdet. Till Norrtälje med fullt serviceutbud är det 10–15 minuter med bil.

Fagerviksstigen 26D, Norrtälje

Skapa ditt drömboende med sjöutsikt på Gräddö

Nu finns möjlighet att skapa ditt eget drömboende i bästa läge på Gräddö! Mycket fin sjöutsikt ut mot Lidöfjärden där du endast har några minuter ner till områdets sandstrand. Generös tomt med kommunalt vatten och avlopp anslutet samt fiber. El finns draget i tomtgräns och är beställt via Vattenfall. Idag finns ett godkänt bygglov för hus ritat av Anders Holmbergs arkitekter som kan tas över av en köpare. Promenadavstånd till bland annat matbutik, café, pizzeria och båthamn. Gräddö ligger i det bästa av skärgårdsvärldar, härifrån kan du enkelt njuta utav både mellanskärgård, ytterskärgård och även innerskärgården. Till Norrtälje tar det ca. 20 min med bil där all tänkbar service finns.

Harka Bergväg 31, Norrtälje

Högt västerläge med vidsträckt vy över Norrtäljeviken

I populära Harka som ligger längs med Norrtäljeviken och bara 10 minuter med bil och även med båt från Norrtälje hittar du denna fina fastighet! I högt västerläge med magisk vy ut över Norrtäljeviken och från tomten ser du hela vägen in till Norrtälje och ut till Lidöfjärden. I badrocksavstånd och knappt 100 m från tomten ligger den gemensamma bryggan där två båtplatser tillhör fastigheten. Bada kan man göra från bryggan eller mer barnvänligt vid områdets strand. På tomten finns ett modernt huvudhus som bland annat rymmer kök och allrum i öppen planlösning samt 3 sovrum. Stor altan nästan runt hela huset. På tomten finns även två vinterbonade gäststugor varav en med pentry och indraget sommarvatten. Även en oisolerad gäststuga, förrådsbod och vedeldad bastu längre ner på tomten.

Korgilvägen 75, Norrtälje

Äkta sjötomt med sol hela dagen

Snart finns möjligheten att förvärva denna generösa sjötomt belägen i sann Roslagsmiljö. Som sista huset på vägen i skyddad läge ligger detta fina skärgårdsställe. Här finns huvudstugan om 69 kvm även två gäststugor. Slående vy ut mot Galtfjärden och många fina platser för måltider och fikastunder med möjlighet att följa solens vandring eller hitta ett skuggigt alternativ. Ett ljuvligt fritidsställe med plats för många och möjlighet att vara här året om. Tomten erbjuder fina gräsmattor, skogstomt där blåbär kan plockas och berg i dagen med klippor ner mot vattnet. Längs stranden finns gamla fundament kvar från bryggan, nu finns där en enklare brygga med badstege och möjlighet att lägga till med mindre båt. I närområdet finns två småbåtshamnar, där möjlighet finns att ha större båt. Ca. 7 minuter till Herräng med marinan, lanthandel och restaurang och knappt 20 minuter till Hallstavik med större serviceutbud. Till Norrtälje är det ca. 1 timme med allt serviceutbud som önskas.

Hasselbacksvägen 18, Norrtälje

Unikt sjöställe med pampigt sekelskifteshus

På stor fastighet om drygt 4 hektar ligger detta unika sjöställe! Här finns det stora pampiga gamla huset Lindborg som uppfördes år 1903. Huset är i två plan med ett kök på varje plan och flera originalattribut så som kakelugn, plankgolv och generös takhöjd. På fastigheten finns även ett gammalt torp med anor från 1700-talet som flyttades hit från Noors herrgård. År 1992 byggdes ett ytterligare bostadshus på fastigheten. Nere vid vattnet finns en stor brygganläggning. Här finns fin gräsyta längs med strandkanten samt en sjöbod. På fastigheten finns även garage- och förrådsbyggnad. Till vänster om grusvägen som tar dig ner till husen ligger skogen som tillhör fastigheten. 30 min. med bil till Norrtälje med all tänkbar service och 15 min. till Älmsta med närmsta matbutik. Med båt kan du enkelt upptäcka den vackra skärgården som öppnar upp sig strax utanför viken!

Stålnäsvägen 332, Söderhamn

Sjötomt i söderläge mellan vacker skärgård och blånande berg

Nu finns möjlighet att förvärva en södervänd sjötomt i ogenerat läge, egen brygga och fin strandlinje. I mittpunkten längs fantastiska Jungfrukusten och ca. 20 minuter med bil från kuststaden Söderhamn ligger denna oas. Högt beläget med vacker vy ut över Midsommarfjärden, sluttande naturtomt ner mot vattnet där bryggan, stranden och sjöboden finns. Ett mycket välskött ställe som passar både som fritidsboende året om samt permanentboende. Här finns gott om utrymme för den stora familjen och ha vänner över. Förutom storstugan finns här en gäststuga, varmgarage med boningsdel och flera förvaringsbodar som även kan inredas till gästrum. Kommunalt vatten och godkänt enskilt avlopp. Skärgården erbjuder över 500 öar och populära utflyktsmål. E4:an tar dig smidigt både söderut till Stockholm på ca. 2,5 timme och vidare till fjällvärlden. Ca. 1,5 timme till närmsta destination för härliga fjälläventyr. Lättillgänglig plats och känsla av total frihet och ro när man svänger ner mot huset.

Västra Lackeviksvägen 3, Östhammar

Fin vy över vattnet och ner mot hamnen med egen båtplats

I ett av Lackevikens bästa lägen med mycket fin utsikt ut över vattnet och ner mot områdets hamn hittar du denna fastighet! I högt läge med tomt som både erbjuder skog och bärplockning på egen tomt, till gräsmatta och bra odlingsmöjligheter till flera altaner för att kunna följa solens vandring. Husen är uppförda år 1988 av både lokal hustillverkare och snickare och är välunderhållna samt varit inom familjen i alla år. Huvudhuset rymmer idag bland annat två sovrum, kök och allrum i öppenplanlösning samt fler utgångar mot altaner. På tomten finns även två gäststugor och goda förvaringsmöjligheter. Här kan du vara året om, bo permanent eller ha som fritidsboende. Lackeviken är ett populärt och välordnat område med fin badstrand, egen båthamn där en plats tillhör fastigheten samt fina promenadstråk. 2 mil till både Öregrund och Östhammar med butiker, restauranger och all annan service.

Pipören 102, Östhammar

Torpdröm på egen ö

Drömmer du om ett eget rött torp med vita knutar? Eller kanske ett ställe på en helt egen ö? Nu finns ett unikt tillfälle att förverkliga båda dessa drömmar. Pipören som ligger strax utanför Älvsnäs ute på Söderön är en ö om 2570 kvm som nås efter några minuter med roddbåten. En båtplats finns vid bryggan i Yttersbyviken på fastlandet och på ön finns ett båthus med rejäl brygga intill. På ön finns det gamla torpet med ursprung från 1800-talet som troligtvis flyttats ut till ön och som byggts ut genom åren. Här finns även uthuslänga med gott om förvaringsutrymme, snickarmöjligheter och torrdass. På ön finns en gammal jordkällare och i båthuset finns möjlighet att inreda gästrum på övervåningen. Här lever du det enkla torplivet med en vacker skärgård precis utanför. Både via bil och båt når du Östhammar eller Öregrund där närmsta matbutiker, restauranger och all tänkbar service finns.

Vätöbergsvägen 170A, Norrtälje

Sekelskifteslägenhet med sjöutsikt och båtplats på Vätö

Nu finns unik möjlighet att förvärva en bostadsrättslägenhet med sjöutsikt och båtplats på vackra Vätö! Högst upp i en av två gamla arbetarbostäder uppförda förra sekelskiftet ligger denna lägenhet med 1 rum och kök om ca. 40 kvm. Här finns både en fungerande kakelugn i vardagsrummet och vedspis i köket. Välbevarade vackra sekelskiftesdetaljer så som pärlspont i tak och på väggar, plankgolv och spröjsade fönster med enkelglas. Till lägenheten hör en båtplats med y-bom vid den gemensamma bryggan. Bastu med dusch finns på tomten som delas mellan dom åtta lägenheterna samt två uthus med torrdass och vedförvaring. Ett ogenerat och lugnt läge i en vik vid Lidöfjärden där du enkelt tar dig ut i skärgården. Detta är en fantastisk plats för rekreation och miljöombyte till enklare standard från kanske stadens puls och högre klass på bekvämligheter.

Fälön 112, Östhammar

Fälöäng med egen brygga, sandstrand och sjöbod

På ön Fälön mellan Raggarön i väst och Singö i öst hittar du Fälöäng! En generös fastighet som ligger lummigt skyddad från grannarna. Bara några minuters promenad längs med en stig från huset når du den egna bryggan och sandstranden som innehas via servitut. Nere vid vattnet finns även en sjöbod med bastu. På tomten finns förutom huvudbyggnaden två gäststugor och snickarbod. Fina gräsytor och en lång rad olika blommor, buskar och träd. Fastigheten har används som fritidsboende senaste 30 åren och kan nyttjas året om. På Fälön finns några bofasta men flest fritidsboenden och totalt ca. 50 bostäder. Viss djurhållning och kommersiellt fiske finns kvar på ön och vittnar om dess historiska betydelse för just detta. Ön är bilfri men fyrhjulingar kan användas för transport. Bilplats och båtiläggningsplats finns på Raggarön, båtplats vid brygga på Raggarön kan ordnas.

Brygga och sandstrand via servitut
Nätören, Östhammar

Egen ö med arrende mellan inner- och ytterskärgård

Nätören är en egen ö om 1,2 hektar med arrende och ligger strax söder om Lilla Risten precis där inner- och ytterskärgård möts. Naturen på ön varierar stort beroende på vilket väderstreck du befinner dig på. Från höga mer branta klippor, till mindre stränder och släta klippor samt vy rakt mot öppen horisont. På ön finns även ett gammalt fritidshus med tillhörande uthus, idag i förfallet skick. Ön ligger i ett stort naturreservat om drygt 54 hektar som är ett grunt havsområde med tusentals öar, men även öppna fjärdar och utsjöbankar. Floran och faunan är rik och flertalet unika arter finns här. Ett gäng fågelskyddsområden finns även inom reservatet med rikt fågelliv. Enklast tar du dig ut till Nätören via båt från Äspskäret på södra udden på Gräsö. På Gräsö finns matbutik, skola samt populär camping med restaurang. Bilfärjan tar dig över till Öregrund med all tänkbar service, butiker och restauranger. Med god kommunikation både via bil och buss.

Slåttsundsvägen 25, Norrtälje

Nybyggt hus på vackra Arholma

Nu finns unik möjlighet att förvärva ett nybyggt hus i permanentstandard intill Österhamn ute på Arholma. På stor och fin naturtomt varifrån man kan ana vattnet ligger huset. Ett lösvirkeshus om 60 kvm med två sovrum, helkaklat badrum och öppen planlösning mellan kök och allrum. På tomten finns även ett uthus som med fördel kan inredas till gäststuga. I dag är stora delar av Arholma naturreservat och här finns såväl karga klippor som uppodlat kulturlandskap. Här finns en skärgårdshandel som har öppet året om. Arholma trafikeras med Waxholmsbåt från Stockholm samt passbåt från Simpnäs, dit man även kommer med SL buss. Till Älmsta tar det med bil från Simpnäs ca. 30 min där stort serviceutbud finns, vidare till Norrtälje tar det 55 min.

Furulidsvägen 3, Norrtälje

Generös 20-tals villa intill Karlsängen på Vätö

Nu finns möjlighet att förvärva denna fina 20-tals villa ett stenkast från Karlsängens bryggor på Vätö. Huset har renoverats i omgångar med bevarad charm från byggåret och flertalet kakelugnar. Huset fungerar både som permanentboende och fritidsboende året om. Nyare lantkök med vedspis och badrum på båda våningarna. Stor och fin trädgårdstomt med flera olika träd, buskar och blommor även inglasat uterum med trätrall utanför. På tomten finns också en carport, uthuslänga med gästrum och en gammal jordkällare. Några minuters promenad från fastigheten är man nere vid vattnet i Söderviken och med båt är man snabbt ute i Lidöfjärden och dess vackra skärgård. Knappt 2 km med bil ligger Tempo på Vätö och ca. 2 mil in till Norrtälje finns allt serviceutbud, även många bra restauranger och caféer.

Bottnavägen 132, Norrtälje

Obebyggd tomt i västerläge med båtplats

Nu finns möjlighet att bygga ditt drömhus på tidigare bebyggd tomt med utsikt ut över sjön Ösmaren. Till fastigheten hör via servitut en båtplats vid sjön samt gångväg ner till stranden. På 40-talet bebyggdes tomten och fram till år 2018, då huset brann ned till grunden, stod samma hus på tomten. Kvar finns delar av husets grund, den gamla uppvuxna trädgården och ett rött staket som sträcker sig runt hela tomten. Strandskyddsdispens för att åter få bygga hus på tomten har funnits. Vattenbrunn finns på tomten samt elanslutning. Lantligt läge i vacker omgivning med både skog, åkrar och sjöar. Skola, sporthall och fotbollsplaner finns endast 5 minuter med bil från tomten och in till Norrtälje med all tänkbar service tar du dig på 20 minuter. Välkommen att hitta platsen att bygga drömhuset på!

Bergsvikssjövägen 164, Norrtälje

Välskött hus med egen brygga i rakt söderläge

Välkommen till Vätö och Bergsvikssjö! Som näst sista huset längs med grusvägen hittar du detta fina och välskötta ställe. På en höjd med vid utsikt ut över Norrtäljeviken. På udden precis nedanför huset finns bryggan som tillhör fastigheten och området får nyttjas för lek och bad. Huset har senaste åren renoverats en hel del, bland annat det stora inglasade uterummet som förlänger säsongen att sitta utomhus. Huset kan nyttjas året om och alla bekvämligheter finns här, även nytt minireningsverk från i år. Fiber finns indraget som möjliggör jobb härifrån. Endast 10 minuter med bil finns matbutiken på Vätö och ytterligare 20 minuter så är du i Norrtälje med all tänkbar service, butiker och restauranger. Även mycket god kommunikation både via bil och buss vidare till Stockholm. Med båt tar du dig enkelt in till Norrtälje och vidare ut till skärgården och alla dess vackra platser, skärgårdskrogar, kobbar och skär.

Ortalavägen 226, Norrtälje

Nybyggd villa på äkta sjötomt i Väddöviken

Nu finns en unik möjlighet att förvärva en nybyggd villa på äkta sjötomt i Väddöviken! På tomt om 5400 kvm hittar du detta nybyggda lösvirkeshus. Huset har en hög standard, välbyggt och passar utmärkt som både permanent- och fritidsboende. Magisk utsikt ner mot vattnet från hela tomten och från husets alla fönster som vetter mot öst. En lång strandlinje längs med Väddöviken som möjliggör bad från egen tomt och oändliga möjligheter att lätt utforska skärgården via båt. På tomten finns även ett garage där gästrum kan inredas samt planerat för attefallshus intill. Endast ca. 5 minuter till Älmsta med all tänkbar service så som, butiker, restauranger och skolor. Välkommen hem!

Fagerviksstigen 26A, Norrtälje

Obebyggda tomter med sjöutsikt på Gräddö

Nu finns möjlighet att skapa ditt eget drömboende i bästa läge på Gräddö! Mycket fin sjöutsikt ut mot Lidöfjärden där du endast har några minuter ner till områdets sandstrand. Generösa tomter med kommunalt vatten och avlopp i området. Promenadavstånd till bland annat matbutik, café, pizzeria och båthamn. Missa inte Rådmansö Bageributik.

Fagerviksstigen 26C, Norrtälje

Obebyggda tomter med sjöglimt på Gräddö

Nu finns möjlighet att skapa ditt eget drömboende i bästa läge på Gräddö! Mycket fin sjöutsikt ut mot Lidöfjärden där du endast har några minuter ner till områdets sandstrand. Generösa tomter med kommunalt vatten och avlopp i området. Promenadavstånd till bland annat matbutik, café, pizzeria och båthamn. Missa inte Rådmansö Bageributik.

Midsjövägen 35, Norrtälje

Södervänd äkta sjötomt vid Långsjön

Precis intill Långsjön på äkta sjötomt hittar du denna fina plats! Ett generöst sutteränghus som passar utmärkt både till permanent- och fritidsboende. Huset rymmer bland annat ett välutrustat kök i anslutning till vardagsrummet, båda med panoramavy ut över sjön. Ett badrum på båda våningsplanen och fyra möjliga sovrum. Här finns också en vedspis och gjutjärnskamin. Från båda våningarna nås balkong och altan i rakt söderläge mot vattnet. Längs med strandlinjen finns en gammal brygga och möjlighet till bad eller vinteraktiviteter på isen om vintern, direkt från tomten. Förutom huvudbyggnaden finns även ett stort uppvärmt dubbelgarage med bra uppfart perfekt för den motorintresserade samt förvaring i trädgårdsbodar. Välkommen!

Frebbenholm 26, Östhammar

Som en egen sjötomt på Frebbenholm

Nu finns möjlighet att förvärva ett av Frebbenholms bästa lägen! Som en egen sjötomt med brygga och sandstrand i bästa sydväst läge. Ett välbyggt och väl omhändertaget ställe med huvudbyggnad uppförd 1966, två gäststugor samt snickarbod. Här finns plats för en stor familj med gäster på besök. Huset kan nyttjas året runt och den öppna spisen och vedspisen ger skön värme kalla dagar. Viken mellan ön och fastland gör att vattnet värms upp snabbt och här är bra fiske. Vackra solnedgångar från den egna bryggan. Välordnad samfällighetsförening där både båt- och bilplats tillhör fastigheten på fastland. Fina badklippor finns på ön och gångvägar med gångbro över till grannön Länsö för fint motionsstråk.

Morängsvägen 14, Norrtälje

Lantligt läge med badstrand nedanför

Nu finns möjlighet att förvärva detta hus i perfekt lantligt läge samtidigt som det endast är 5 minuter utanför centrala Norrtälje! Huset ligger i högt läge med utsikt ut över både Kyrksjön och ängar. Precis nedanför huset finns sandstrand och möjlighet till båtuppläggning. Huset passar utmärkt som både permanent- och fritidsboende och rymmer idag två sovrum, tvättstuga, badrum och härlig öppen planlösning mellan kök, allrum och vardagsrum. Både vedspis och gjutjärnskamin finns installerat med skorstensmuren framtagen. Den lummiga tomten inbjuder till lek och odling. Här kan man flytta runt till olika uteplatser för att följa solens gång. På tomten finns även gäststuga, hönshus och garage nere vid vägen. Bra pendlarläge in till Stockholm med goda kommunikationer både med bil och buss. Välkommen hem!

Lambskär 108, Östhammar

En egen udde på ön Lambskär

Strax utanför ön Fälön, mellan Raggarön i väst och Singö i öst hittar du ön Lambskär. Hit tar du dig via båt antingen från Singö eller Raggarön, bil och båtplats/iläggning finns på båda ställena. Där på ön finns nu möjlighet att förvärva en egen udde om ca. 6,2 ha som idag är bebyggd med en stuga, ett uthus med gästrum, torrdass och intill den egna bryggan, som ligger belägen i en skyddad vik, en bastustuga med gästrum precis intill vattnet. På fastigheten finns en borrad vattenbrunn, idag inget elnät, så el fås via solceller och ett litet vindkraftverk. Dieselaggregat finns som snabbt värmer upp stugan ihop med öppna spisen och kaminen. Gasoldriven spis och kylskåp möjliggör mer bekväm matlagning och att stanna ute på ön en längre tid. Udden består utav varierad och välbevarad natur i ytterskärgårdskänsla, från släta badklippor till tätare skog. En plats för total avkoppling och ett ordentligt avbrott i vardagen. Välkommen till Lambskär!

Egen brygga på ön
Strandvägen 1, Östhammar

På hörntomt med fri utsikt över Öregrundsgrepen

I populära Stenskär ca. 1 mil utanför Öregrund ligger denna fina fastighet! På en stor hörntomt delvis omringad av järdesgård med både lite skog och trädgård. Här finns förutom huvudhuset en gäststuga och en uthuslänga med snickarbod, garage för gräsklippare och trädgårdsredskap samt en ytterligare gäststuga, totalt finns plats för minst 8 sovplatser. Husen är nyligen målade och nya tak på alla hus, även nytt minireningsverk från förra året. Till fastigheten hör en båtplats vid hamnanläggningen i Kolbottenviken precis intill. En egen oas till fritidsställe som kan nyttjas året om!