Tom Kallstenius

Tom Kallstenius

Hamngatan 20
185 21 Vaxholm

Unik kunskap om sjölägen

Glad fastighetsmäklare med unik kunskap om sjölägen på fastland och öar. Erfarenhet, nyfikenhet och passion för hantverket mäkleri och för den sjönära livsstilen. Varit med i både upp- och nedgång och alltid lyckats med fantastiska försäljningar i Stockholms kustkommuner – Österåker, Vaxholm och Värmdö. Bjud hem mig för ett intressant möte gällande din sjönära fastighet.

För 17 år sedan var jag med och startade Sjönära Fastigheter AB. För oss på Sjönära är fastighetsmäkleri ett kombinerat sälj- och konstnärsyrke. Man måste brinna för det man gör och känna frihet och passion för att skapa mästerverk. En släng av glatt humör och en stor portion av kunskap hjälper även till. Fritiden tillbringar jag med familjen på ön Losten mitt i skärgården eller på kalfjället i Härjedalen.

Välkommen till mig och Sjönära.

 

Ett urval av Toms försäljningar

Örsövägen 26, Österåker

Sjötomt i sydväst plus flera byggbara tomter

En sjötomt i sydsydväst med rejäl brygganläggning, två byggbara tomter angränsande intill med sjöutsikt. Gällande detaljplan ger möjlighet till ytterligare avstyckning med klara byggrätter och inget strandskydd. Egen hamn, sandstrand, klippa och sjöstuga på kajkanten. VoA året om.

Fårhagen 10, Österåker

Äkta sjötomt - Fåglarö

Ett sjöläge som erbjuder ett förstklassigt nyttjande året om på Saxarfjärdens finaste ö. Pool, stora terrasser, två gästhus, flera bodar och trädgårdsgarage. Klippor och rejäl brygganläggning med båtlyft. Modernt och stilfullt utbyggt senaste åren. Waxholmsbåt året om.

Ängsjövägen 10, Österåker

Sjötomt - Västerläge

Letar man en sjötomt med västerläge och magiska solnedgångar så har denna alla rätt. Lång strandlinje med brygga och egen klippudde. En historisk plats med gammal skärgårdsbebyggelse i renoveringsbehov. En riktig pärla.

Ängsjö
Udden från ovan
Brygga i väster
Skarpövikshöjden 6, Vaxholm

Sjöläge i sydväst

Förr visste man var man skulle placera sin semesterbebyggelse. Villan ligger högt med härligt solläge. Fin vy över omgivningarna på Skarpö och Rindö. Här finns egen brygga intill bastun och stranden. Trädgården är prunkande på sin platå och du finner både gästhus, paviljong och carport på fastigheten. Välkomna till anrika Skarpö!

Egen brygga på sjötomten
Entré till villan byggd 1909
En magisk boplats med ca 7.000 kvm tomt
Ytterbystrandsvägen 67, Vaxholm

En ljuvlig gräddbakelse

På Resarös utsida mot den riktiga skärgården ligger denna vackra sjötomt med en sagolik utsikt. Bryggdäck, brygga, sandstrand, bastu och lusthus samsas nere vid Trälhavets strand. Hela skärgården ligger utanför bryggan och på avstånd ser man båtlederna in och ut från Stockholm/Vaxholm - ett magnifikt skådespel sommar som vinter. Tidstypisk sekelskiftesbebyggelse i mycket gott skick för ett nyttjande året om. Tre fungerande eldstäder, högt i tak, många vackra fönster, verandor och altaner. Fullt utrustat gästhus om 2 rok vid infarten med vidbyggt tvåportsgarage och längst bak på tomten en sovstuga till barnbarnen. En ljuvlig fastighet med skön känsla - här mår man bra.

Falsterbo Rosenvik, Västervik

Sjötomt med 1800-tals bebyggelse

En ljuvlig gårdsbild vid strandkanten till en förtrollande sjö. Charmfull bebyggelse i gott skick och med en lång historia. Ett livsstilsboende årets alla årstider för familjens många intressen. Odling, fiske, vila, sol, bad, måltider och mycket kärlek. Rosenvik är en fastighet man blir kär i.

Tenö 8, Vaxholm

Sjötomt i söder

Vacker och stor sjötomt med lång strandlinje. Skyddat läge med utsikt över Karlsudd och farlederna. Rejält sjöviste med bryggor och sjöstuga. Ljuvlig trädgård med fruktträd, öppna gräsytor och klipphällar. Huvudbyggnad anno 1910 och annexbyggnad sammanbyggd med stort soldäck. Garage och förråd. Ogenerat läge längst ut på Tenö. 20 min till Stockholm med båt. Vaxholms stad och hela skärgården runt udden.

Tenö 6, Vaxholm

Sjötomt i sydväst

Egen udde om 8.500 kvm i sydväst med utsikt över skärgården och farlederna in till Stockholm. Två brygganläggningar, sandstrand, sjöstuga och sjöbod. Enskilt läge i naturreservat med en grannfastighet i öster, Tenö Varv i väster och Karlsudd mitt emot. Herrgårdsliknande Gripsholmshus i gott skick med stora rum och högt i tak. Mäktig entréhall och fina sällskapsrum i fil mot vattnet. Härlig terrass i söder och stor balkong. Flera badrum och eldstäder. Ett pampigt hus på en mäktig plats. Nära till Bogesundslandet och golfbana. 30 min från Norrtull och 5 minuter till Vaxholms stad. Runt udden ligger hela skärgården för båtlivet och till Stockholm är det 8 distansminuter.

Gripsholmshus byggt 2002
Entrésida mot gårdsplan
Brännängsvägen 71, Österåker

Sjötomt - Ingmarsö

Välkommen till Hälla. En osannolikt vacker udde med flata badhällar och en solnedgång över fjärden som är magisk. Brygganläggning med skyddat läge. Välbyggt 20-talshus med ombonad charm på en magisk plats. Arkitekttoniskt lusthus på berget med utsikt över fjärden. Borrad brunn, godkänt avlopp och en prunkande trädgård bakom klipphällarna. Ordning och reda på vackra Ingmarsö med Waxholmsbåt året om. På ön finns krog, affär, skola och stora strövområden i orörd natur. Här blandas öppna jordbrukslandskap med fria badklippor mot klart vatten. En riktig pärla i mellanskärgården. Välkomna.

Huvudbyggnad längst fram på udden
Ljuvlig utsikt från lusthuset
Bryggor för båtar
Karlsuddsvägen 16, Vaxholm

Udde på Karlsudd

Sjötomt vackert belägen på Karlsudd med långsträckt vy över skärgården och farlederna. Plan fin tomt mot strand och vackra klippor. Ombonad stuga om 3 rok med WC/Dusch. Två eldstäder. Brygga, sjöstuga och gäststuga med bästa läget på udden. Generös detaljplan och kommunalt VA. Här får man bygga nära stranden vilket gör att placeringen för ny villa blir förstklassig. Karlsudd präglas i övrigt av större villabebyggelse med rejäla brygganläggningar. Nytt blandas med gammal anrik bebyggelse. En lantlig skärgårdsmiljö nära Stockholm.

Linanäsvägen 128, Österåker

Sjötomt - Linanäs

Ljuvlig västvänd sjötomt med magiska solnedgångar över Saxarfjärden. Stor naturtomt med egen brygga, sandstrand, gräsytor och berg i dagen. Mäktig sekelskiftesvilla med god komfort. Bergvärme och kommunalt vatten och avlopp. Till Ljusterös pärla Linanäs kommer man med bil, Waxholmsbåt och buss.

Vacker inramning av stora träd
Skönt bryggliv och vackert skådespel på fjärden
Barnvänlig strand
Stallstigen 9, Österåker

Strandläge i sydväst - Österskär

Strandnära läge i vackra Österskär i ett förstklassigt sydvästläge med magnifika solnedgångar. Den sjönära livsstilen är påtaglig - morgondoppet från bryggan rakt nedanför, kajaker och jollar på egen tomt 20 m från vattnet. Möjlig båtplats. Skådespelet över båtlivet i Tunaviken är underbart. Villan är i mycket gott skick och har goda extrautrymmen i garage och carport. Gästhus och sjöbod. Hela skärgården runt udden.

Båt och bryggliv intill tomtgränsen
Bästa sydvästläge
Kommunens bryggor närmast tomten
Mjölkövägen 4, Österåker

Mjölkön - Saxarfjärden

Helt egen udde med ett ljuvligt läge i bästa väderstreck. Väster är väster med dom bästa av solnedgångar. Klippor, sandstrand, rejäla bryggor. Charmfullt boende och även för gäster. Waxholmsbåt året om. Det blir inte så mycket bättre än detta.

Kalvhagsudden
30-talscharm i skärgården
Vy bort mot Ekholmen
Värmdö Strängarna 212, Värmdö

Sjötomt med storslagen utsikt

Äkta sjötomt med generösa bryggdäck i skyddad vik. Storslagen utsikt, vedbastu och tre fina gästhus. Mysig bostadsplatå med en ombonad huvudbyggnad i gott skick. Vatten och nytt avlopp. Utsiktsberg med trädäck för middagar i kvällssolen. Nära pulsen på Grinda och Linanäs med flera restauranger. Ett komplett sjöställe med tillträde i sommar.

Härligt bryggliv
Långbord med utsikt
Svartsö by 684, Värmdö

Sjötomt med solnedgångar på Svartsö

Välkomna till Svartsö. Mitt i mellanskärgården ligger denna fantastiska ö som har ett riktigt skärgårdsliv året om. Krogar, affär, jordbruk och en levande ö med stora öppna naturområden. Waxholmsbåten går året om. Här får man stor sjötomt med vackra berghällar, martallar, lavar och ljung. Sköna gröna gräsytor kring bebyggelsen med ostört läge i en ljuvlig natur. Bryggor, soldäck, sjöstuga med bastu och svårslagna solnedgångar över stor fjärd. Charmfulla skärgårdshus med god komfort och många sängplatser. En stor plats att förädla vidare med godkänt förhandsbesked för avstyckning.

Sjöstuga med vedbastu
Klassisk skärgårdsstil
Norra Betsö, Österåker

Egen udde i söder och väster

Södra udden på Norra Betsön har en magnifik vy över hela Saxarfjärdens skådespel. Här finns vackra klippor, gröna sköna lekytor och ljuvliga solnedgångar. Gedigen bebyggelse för nyttjande året om. WC och godkänt avlopp. Två gästhus. Bastubyggnad på klippan med tillhörande badbalja som värms med ved. Hit går Waxholmsbåtarna hela året.

Vy ner mot Fåglarö och Saxaröarna
Betsö 1:13
Sjöstuga med vedbastu
Svartsö Tjockholmen 111, Värmdö

Äkta sjötomt

Äkta sjötomt med rejält bryggdäck, sjöstuga och bastu. Gedigna hus på otroligt vacker klippa i sydväst. Bästa läget mitt i skärgården.

Flaxenviks Bryggväg 8, Österåker

Strålande utsikt över Saxarfjärden.

Sjöläge med strålande utsikt över Saxarfjärden. Plan fin stranddel med sjöstuga och brygga. Ett spännande läge att bygga vidare på.

Brygga och strand
Från sjösidan
Sjöstuga
Österö 96, Norrtälje

Komplett sjöställe

Komplett sjöställe med avskilt och ogenerat läge på Roslagens finaste skärgårdsö. Hamnanläggning, sjöstuga, bryggor - allt av hög klass.

Hamnen
Brygga vid gästhus
Kristinedal Siarö 1, Österåker

Ljuvlig sjötomt

Ljuvlig sjötomt med lång strandlinje, flera brygganläggningar och charmfull bebyggelse.

Sjöstuga och brygga
Vy från ovan
Huvudbyggnad
Lådna 112, Värmdö

Bo året om

Livsstilsboende året om intill Norrviken. Rejält hus i gott skick med två kök, två duschrum. Nära W-båt, affär och sjömack.

Fina uteplatser
Här nere kan man sola och bada
Tynningövägen 22B, Vaxholm

Unik villa på sjötomt

En av skärgårdens mest unika villor på sjötomt i söder. Ett byggnadskonstverk i stort behov av renovering för att återfå sin forna glans - men wow.

Stora trapphuset
Käveråkersvägen 12, Haninge

Storslaget sjöläge

Storslaget sjöläge i ljuvlig skärgårdsnatur för aktivt båt- och golfliv. Stor egen hamn, sjöstuga/bastu/brygga, båthall, gästhus samt 3-bilsgarage.

Hamanläggning och sjöviste
Gårdsbild med gästhus
Hamn med bryggor
Sabelvägen 25a, Österåker

Sydvästläge

En magnifik villa om 428 m² i klassisk tidlös design. Detaljrik praktfull byggnadskonst i sydvästläge med lite sjövy.

Välkomen hem
Dubbla murade skorstenar
Vy mot Sätterfjärden
Blidövägen 80, Norrtälje

Sjötomt på Blidö

Sjötomt med nytt, modernt och välskött hus. Ombonat för året om. Ljuvliga gröna ytor mot Hemsundet. Sovstuga och förråd. Nära affär och buss.

Gistholmen Ingmarsö 3, Österåker

Sjötomt i väster

Sjötomt i väster med en sagolik natur. Flata klipphällar, sandstrand, sommaräng och skärgårdstallar. Två gästhus, flera bodar och skyddad brygga.

Snart är det svensk sommar
Bostadsplatå
Sandstrand i sydväst
Ekensborg 8, Österåker

Strålande utsikt

Sjönära livsstilsboende med strålande utsikt över fjärden. Här får man båtplats, gästhus, tvåbilsgarage mm. Intill bastubad, buss och krog.

Båtplats
Byholmen 1, Vaxholm

Byholmen intill Resarö - Vaxholm

Egen ö utan strandskydd ett stenkast från Resarö. Vacker plats i solnedgångar. Detaljplan och el. 4 små hus i renoveringsbehov.

Sabelvägen 25 C, Österåker

Med bästa väderstrecket

Här är äntligen tomten med bästa väderstrecket - sydväst. Optimalt solläge, lite upphöjt ovanför Sätterfjärden för arkitektoniskt drömboende.

Granarna står på tomten
Vy
Här ligger tomten ovanför Sätterfjärden
Östra vägen 59, Österåker

Kan bli riktigt bra

En vacker sjötomt på ljuvliga Fåglarö med potential. Generös detaljplan och inget strandskydd - möjligheternas fastighet. W-båt året om.

Klippor
Klassiker
Brygga och utsikt
Lilla Rävsön 19, Österåker

En oas att njuta av

I den bästa mellanskärgården med närhet till allt; krogar, affärer och ytterskärgården. Skyddat läge med ljuvlig utsikt. En oas att njuta av.

Svartsö Lådna 320, Värmdö

Sjöviste

Ljuvlig skärgårdsfastighet med sjöviste, brygga och sjöstuga. Fin utsikt i söder och en plan bostadsplatå på skärgårdsö med affär och Waxholmsbåt.

Sjöviste med grannen
Huvudbyggnad
Utsikt från sjöstugan
Tistronskär, Värmdö

Känsla och läge

En av skärgårdens vackraste miljöer upplevs i Möja Västerfjärd i kanten av Stavsuddaskärgården. En halv ö. Känsla och läge när det berör som mest.

Skyddat blad hällarna
Solnedgång och middagar på bryggan
Långstrandsvägen, Norrtälje

Fantastisk naturtomt

Bygg nytt på fantastisk naturtomt i den bästa av skärgårdar. Egen båtplats på servitut mot brygga. Nära bad, fiske och ytterskärgård.

Här ska bryggan ligga
Fin natur med lavar och blåbärsris
Gamla ångbåtsbryggan
Marholmsvägen 19, Norrtälje

Sjölägesgård

Sjölägesgård för rekreation, hästar och båtar. Två rejäla bostadshus, båthus, stall, magasin, garage, sjöstuga mitt i hjärtat av Roslagen.

Getholmsvägen 9, Österåker

Sjötomt med fint

Sjötomt med fint läge mot Hemviken på Västra Lagnö. Bilväg ända fram och tomten har alla förutsättningar för att bli en pärla.

Sjöbod och brygga
Huvudbyggnad mot söder
Vy över sundet in mot Hemviken
Norrsjöviksvägen 33, Norrtälje

Sjöutsikt och egen brygga

Livsstilsboende året om med sjöutsikt och egen brygga för bad och båtliv. Ombonat, charmigt boende med alla bekvämligheter. En pärla.

En plats att njuta av
Glasveranda
Bad och båt
Ortalavägen 304, Norrtälje

Stor sjötomt

Stor sjötomt mot Väddöviken med en sagolik strandplats. Fiskarstuga, brygga och stora hagmarker. Bygga ditt drömboende med ljuvlig utsikt.

Väddö mitt emot
Ljuvligt badliv
Altanen
Ortalavägen 373, Norrtälje

Nära Väddöviken

Hästgård med vackra beteshagar, smidig stallbyggnad och ladugård. Öppen vy över fält och en prunkande trädgård. Rejäl villa med uthus nära Väddöviken.

Mangårdsbyggnad
Sommargård
Vårgård
Stor-Krån 103, Värmdö

Sjötomt i söder

Sjötomt i söder. Mjukt sluttande skogsbacke mot strand. Båthus, gästhus/bastu och ett bryggfundament mot vackra Saxarfjärden med magiskt skådespel.

Välkommen till mysiga Stor-Krån!
Egen brygga
Vy mot Saxarfjärden
Sjövägen 29, Österåker

Strandläge

Strandläge med båtplats på bryggan rakt nedanför den fina trädgården. Sjöutsikt över vacker fjärd. En sjönära livsstil i bästa villaområdet.

Båtplats för segelbåt
En skön morgonstund innnan jobbet
Vy från sovrum
Bystavägen 7, Österåker

Långt ut i skärgården

En pärla så långt ut i skärgården man kommer med bil. Välskött för nyttjande året om. Sjöutsikt, båtplats, gästhus intill naturreservat.

Rosé i solnedgången
Utsikt
Välskött
Karlsuddsvägen 16, Norrtälje

Blidö utsida egen brygga

Egen rejäl brygga rakt nedanför tomten. Välordnat och ombonat boende året om på Blidös utsida. Sjöbod och sandstrands bad. Två gästhus och garage.

Huvudbyggnad
Borgövägen 26 & 28, Norrtälje

Vackra Blidösund

Möjlig avstyckning till två sjötomter mot vackra Blidösund i rakt västerläge. Strålande solnedgångar, två stugor att bo i, sjöbod och fin strandplats.

Middagsplats vid vattnet
Välkomna in
Gistgård - här har man fiskat
Grönsholmsvägen 6, Österåker

Sjötomt på Ljusterö

Mjukt sluttande sjötomt på Ljusterö utsida i anrik Hummelmora. Vacker vy, fiskevatten, brygga och sandstrand. En charmfull sjötomt som nås med bil.

Ljugarbänk vid strandkanten
Klippan där bryggan ligger
En fika till vacker vy
Ekholmen 18, Österåker

Sjötomt

Sjötomt med magisk utsikt. En komplett enhet med tre gästhus, sjöbod, rejäla brygganläggningar och Waxholmsbåt året om. Allt i mycket gott skick.

Ekholmen 1:13 - välkomna
En sommardag
Från klippa till klippa
Riddarvägen 65, Österåker

Högt och soligt

Högt och soligt beläget Bellmanstorp med anor 1750 i vackra Österskär. Fin prunkande trädgård med snickarverkstad och lusthus. Generös detaljplan.

Marsättravägen 29, Österåker

Härlig utsikt

Boendeidyll med härlig utsikt över fjärden i söder. Renoverat och välskött med tre bostadshus och rejäl brygganläggning.

Sjöstuga och villan anno 1915
En skön plats att solbada från
Hallonland och fruktträd.
Bygårdsvägen 9, Vaxholm

Anrikt boende

Ett anrikt boende från 1700-talets början i ypperligt skick. Smakfullt omhändertaget med varsam hand till dagens höga standard.

Elgöslingan 65, Österåker

Vacker sjötomt

Fermsholmen 7, Österåker

Ljuvlig skärgårdsö

Skärgårdsboende som taget ur en livsstilstidning. Inredd ladugård från 30-talet på ljuvlig skärgårdsö. Rejäl brygga och bastuhus. En ombonad pärla.

Arnövägen 69, Österåker

Äkta sjötomt

Äkta sjötomt i bästa västerläge på Ljusterö utsida mot mellanskärgården. Det blir inte så mycket bättre läge än så här. Två bostadshus och sjöstuga.

Klippa vid stranden
Vy i söder
Sjöstuga
Vikingsborgsvägen 48, Vaxholm

Västerläge

Västerläge från egen udde med sagolikt skådespel. Skärgårdsvilla i mycket gott skick. Pool och gästhus. Rejäl brygganläggning för många båtar.

Tallholmen 4, Österåker

Sandstrand för barnen

Plana ytor runt huset
Stort bryggdäck med segelbåtsdjup
En kopparslagare byggde huset
Källaruddsvägen 6, Österåker

Ljuvlig skärgårdsö

Mycket välskött och vackert 30-talshus på ljuvlig skärgårdsö med W-båt. Gästhus, en prunkande trädgård och eget sjöviste med brygga för sol och bad.

Vy från fjärden
Fin plats för soliga dagar
Nils Söderströms Väg 24, Österåker

Ljuvliga solnedgångar

Stort sjöställe med ljuvliga solnedgångar över Saxarfjärden. Två gästhus, tvåbilsgarage, bastu och en gedigen brygganläggning. En pärla året om.

Gästhus, bastu och brygga
Knektuddsvägen 39, Österåker

Sjötomt i skyddad vik

Vacker sjötomt i skyddad vik i rakt söderläge. Udde med sjöstuga, bastu och barnvälig sandstrand intill bryggan. Åretomhus med god komfort.

Skarp-Runmarn, Värmdö

Sjöläge på Skarp-Runmarn intill Sandhamn

Magiskt vackert sjöläge med rejäl hamnanläggning. Sjöstuga med vedbastu. Ljuvlig natur med flata klipphällar och utskärgårdsfauna. Mäktig utsikt över leden in till Sandhamn. Nyrenoverat hus i toppskick. Två gästhus. Waxholmsbåten går året om.

Egen hamnanläggning
Ett nyrenoverat smakfullt hem
Ombonat i sagolik skärgårdsnatur
Edö-Tallholme 35, Vaxholm

Sjötomt med sandstrand

Sagolikt vacker sjötomt med sandstrand och brygga mot skyddade vatten. Ljuvlig utsikt över all skärgårdstrafik genom Vaxholm på behörigt avstånd.

Perfekt strand för alla vattenleksaker
Bryggliv från både bad och måltider
Runmarö Lerkila 873, Värmdö

Klippor och ljuvlig skärgårdsnatur

7 hektar klippor och ljuvlig skärgårdsnatur. Utsikt över Kanholmsfjärden och solnedgångar. Stiligt bostadshus med unik karaktär. Egen hamn.

Källviksvägen 11, Vaxholm

Sjötomt i sydväst

Sjötomt i sydväst med vacker utsikt över sundet och skådespelet av fritidsbåtar. Brygga och sjöstuga. Detaljplan finns och kommunalt VoA är på gång.

Rödbosundsvägen 8b, Österåker

Ljuvlig sjöutsikt

Ljuvlig sjöutsikt och vackra solnedgångar över Sätterfjärden. En stilfullt tillbyggd, ljus villa i gott skick intill strandpromenaden med båtplats.

Strandpromenaden mot bryggan
Sällskapsdel i utbyggnad
Rödbosundsvägen 15, Österåker

Strålande sjöutsikt

Strålande sjöutsikt och ljuvliga solnedgångar över Sätterfjärden. Påkostad rejäl villa i toppskick. Stor poolterrass och båtplats rakt nedanför.

8 gånger 4 meter
Bergsholmen 106, Värmdö

Egen ö

Egen ö med flata hällar, vackra badklippor och lummig grönska. Fin vik för båten. Timrad sportstuga. Två mindre gästhus. Båtpl och bilplats. El finns.

Öns västra klippor
Båtviken
Skarpängsvägen 28, Österåker

Västerläge på Hästängsudd

Västerläge på Hästängsudds solkust. Ljuvligt kaj och bryggliv. Sjöstuga med bastu. En pärla.

Flygfoto
Lunch på bryggan
Kala hällar
Lill-Saxaren 250, Värmdö

Äkta sjötomt i Saxarfjärden.

Gediget och mycket välskött. Rejäla bryggor. Sjöstuga med dusch och vedbastu. Sjöbod. Gästhus. Ett året om boende på vacker tomt.

Varvsvägen 49, Vaxholm

Sjötomt i sydväst

Sjötomt i sydväst med sekelskiftesvilla i toppskick. Stilfullt nyrenoverat både exteriört och interiört. Brygga, kaj o sjöstuga. En välbevarad pärla.

Vy från väster
Frukostplats i morgonsol