Mitt intresse för fastigheter började redan som liten med fina somrar på familjens sommarställe på Ingarö. Så småningom blev det studier för mig i Lund där jag tillbringade fem år på Universitetet med juridikstudier. Jag har alltid arbetat med fastigheter i en eller annan form och blev registrerad mäklare redan 1985. Under en period var jag kvar i Skåne som mäklare både i Lund och på Österlen.

Så småningom vände vi tillbaka till Stockholm efter studierna. Att det senare blev Sjönära kom sig av att familjen bestämde sig för att lämna Ekerö där vi bodde för en gård på Rådmansö i Roslagen. Vi hade då under många år sökt gård i den regionen då vi alla tycker att detta är den vackraste av platser och skärgården den bästa. Här har vi nära till Söderarms skärgård, Röder, Rödlöga och Norrpada för att nämna några platser som ligger mig varmt om hjärtat. Nu har vi efter 10 år lämnat gården men byggt hus på Rådmansö, så alla Roslagens fördelar finns kvar.

Idag ser jag det som en otrolig förmån att få arbeta i en av jordens vackraste miljöer tillsammans med andra som delar min passion för det sjönära livet, vare sig det är den lilla stugan på en ö i havsbandet eller en villa med närhet till vattnet. Det är en ynnest att jag lika ofta tar båten som bilen till jobbet.

Sjönäras vision om att vara den självklara mötesplatsen för de som vill köpa eller sälja ett sjönära hem har slagit väl ut och vi har kommit en bra bit på vägen. Detta har skett genom ständigt nytänkande, en stadigt växande skara medarbetare med gemensamma värderingar och en nyfikenhet på människor. Bakom alla försäljningar finns människor med olika bakgrund, minnen och visioner. Dessa har vi ett outsinligt intresse för och vår gemensamma kunskap om allt som rör det sjönära är vår styrka.

Välkommen till mig och Sjönära!

Ett urval av Mats försäljningar

Näsudden 12, Östhammar

Sandika - Östhammar (48)
Sandika - Östhammar (42)
Sandika - Östhammar (39)
Svedjebacken 6, Norrtälje

Frötuna Björknäs

Fint sommarställe med utsikt över vattnet nedanför. Gästhus och förråd. Båtplats strax nedanför fastigheten. Nära till bad.

Terrass och utsikt
Flygbild
Flygbild
Rackören 111, Östhammar

Rackören Öregrund

Sommarställe med utsikt över öppna fjärdar. Stort huvudhus och tre gästhus. Brygga för bad alldeles nedanför fastigheten.

Flygbild från havet
Stora huset
Skepparegatan 13, Östhammar

Öregrund

Charmigt hus från 1930-talet nära hamnen i Öregrund. 7 rum och kök i bra planlösning. Vardagsrum och matsal i fil mot vattnet. Vackra rum för trevligt umgänge.

Entré
Huset från sjön
Svartbäck 184, Östhammar

Gräsö Svartbäck

Fin sjötomt med hus om ca 120 kvm på Gräsö utsida. Egen brygga med bra djup och fin strand för härliga bad.

Harka Bergväg 31, Norrtälje

Solnedgång över viken

Fantastiskt sjöställe i västerläge med högt läge. Utsikt över Norrtäljeviken och brygga nedanför. Stor altan med kvällssol. Bostadshus och tre gästhus.

Stora huset
Altan
Bylehamnsvägen 113, Norrtälje

Väddö - Bylehamn

Underbart litet fiskehemman i Bylehamn. Sjötomt och egen brygga i viken. Gästhus och sjöbod.

Terrass vid sjöboden
Bryggan
Flygbild
Bergboö 11, Norrtälje

Sjöställe vid Väddöviken.

Charmigt hus och tillhörande lada vid Väddövikens utlopp. Egen brygga. Stor tomt om ca 18 400 m².

Huset
Brygga
NY_MG_4193
Arnholmsvägen 80, Norrtälje

HAVSUTSIKT VÄSTLÄGE FOGDÖ

Fint sydvästläge på Arnholmen – Fogdö. Från tomten kommer ni uppleva många härliga solnedgångar när ni blickar ut över Singöfjärden. Lättbyggd naturtomt med generös byggrätt. Borrad brunn och el vid tomtgränsen. Möjlighet till båtplats vid brygga nedanför tomten.

Flygbild
Brygga och båtplats
Utsikt från tomten
Lindersövägen 18, Norrtälje

Sjötomt Rörvik

Fint sjöställe beläget i vackra Rörvik i Roslagen. Huset är byggt år 2000 och erbjuder ett modernt skärgårdsboende med hög kvalité. Egen nybyggd brygga vid stranden. Gästhus och förråd. Stor tomt om ca 6 000 m² varav 2 000 utgörs av eget vatten.

Flygbild
Huvudbyggnad
Svartklubben 7, Norrtälje

Singö Svartklubben

Välkomna ut till Svartklubben med Ålands hav som närmaste granne. Ön är bebyggd med ett tiotal hus som alla har anknytning från tiden då fyren var igång. Fastigheterna har nyligen skapats via Lantmäteriförrättning och nu ska ett säljas. Huset ligger med fantastisk utsikt mot havet och är ett hus som i dagsläget har tre rum och kök. Bod, bastu och brygga följer med fastigheten.

Svartklubben
Fyren
Rådmansövägen 140, Norrtälje

Södersvik vid Prästfjärden

Fint sjöställe med eget vatten. Hus byggt 2012 i hög standard med fyra rum och kök varav tre sovrum. Carport och gäststuga på tomten. Egen brygga och sjöbod. Lada för förråd och verkstad. Stor tomt på totalt 10 055 m² varav vatten 2 150 m².

Flygbild
Brygga och sjöbod
Korgilvägen 60, Norrtälje

Herräng Korgil

Fint sjöställe med panoramautsikt över Galtfjärden. Rymligt hus m ca 139 m² fördelat på 5 rum och kök. Stor tomt om 11 520 m² varav 4 655 m² utgörs av eget vatten. Egen brygga vid stranden. Bra gästhus med pentry i anslutning till huvudbyggnad. På tomten finns dessutom carport/garage, uthus samt friggebod.

Utsikt och brygga
Brushanevägen 6, Norrtälje

Gärdsnäs med rätta känslan

Välkomna till Gärdsnäs och detta charmiga hus från tidigt 1900-tal. Massor av fina detaljer såsom vedpis och inte mindre än tre kakelugnar. 4 rum och kök på totalt ca 122 m². Lada med förråd och garage på tomten. Båtplats på kort promenadavstånd.

Huset från sjösidan
Nybyggd glasveranda
Flygbild
Östra Kalvik 5, Norrtälje

Nyrenoverat på Blidö

Ett sommarparadis mitt på populära Blidö med huvudbyggnad, två gästhus, förråd och möjlighet till två båtplatser. Ett stenkast från vattnet ligger denna fastighet med kvällssol på altanen och bilväg hela vägen fram.

Flygbild
Norredestigen 15, Norrtälje

Stor sjötomt i söderläge

Upplev lugnet på en fin södervänd sjötomt med stora ytor för familj och besökande vänner. Egna bryggor nedanför fastigheten vid egen strand och med ytterskärgården strax intill. Här finns möjlighet att njuta av skärgård med naturlivet i fokus.

Flygbild
Stora bryggan
Utsikt
Furholmsvägen 9, Norrtälje

Yxlan Furholmen

Härlig fastighet med sjötomt mot Blidösund. Hus om ca 124 m² fördelat fyra rum och kök. Egna bryggor vid stranden för båtförtöjning och sköna bad. Gästhus och garage på tomten.

Från Blidösund
Bryggan
Flygbild
Rådmaringen 106, Norrtälje

Rådmansö Norrtälje

Fint ställe på bra läge invid Norrtäljeviken. Två rejäla hus på tomten med kök, badrum och sovrum i bägge. Fina terrasser för skön avkoppling. Delad brygga vid Norrtäljeviken på promenadavstånd.

Huset
Brygga
Entré
Fagerviksstigen 15, Norrtälje

Sjönära på Gräddö

Härligt hus på fint läge i Gräddö. Stort hus 190 m² fördelat på 7 rum och kök. Trevlig tomt om 1 715 m². Stora terrasser och carport. Nära till affärer, restauranger och badplatser. Kommunalt VA.

Ankomst
Flygbild
Postroddsvägen 12, Norrtälje

Väddö utsida

Välskött fastighet på Väddö utsida mot Ålands hav. Hus om ca 93 m². Härliga sällskapsytor med stora fönsterpartier mot vattnet. Braskamin. Altaner mot havet och klipporna vid stranden.

Utsikt
Flygbild
Tomt och hus
Marums söderled 13, Österåker

Sjötomt med lång strandlinje

Tre rejäla brygganläggningar längs med lång strandlinje. Gröna vackra naturytor mot fjärden. Skärgårdsvilla i gott skick med stora sällskapsytor, fint kök och flera eldstäder. Stora uteplatser och balkonger. Gästhus med eget hushåll, WC/dusch. Två sovstugor. Vedbastu. Dubbelgarage. En sagolikt vacker miljö för många gäster och stora båtar.

Bryggdäck närmas huvudbyggnad
Byle sjöskog 35, Norrtälje

Byle Sjöskog vid Vätösundet

Strax norr om Nysättra med utsikt mot Vätösundet ligger fastigheten i ett lugnt område. Brygga och bastu vid fastighetens strand och del i fiskevatten.

Utsikt
Flygbild
Flygbild hus, brygga och bastu
Dalviksvägen 4, Norrtälje

Singö Dalviken

Fin sjötomt på Singö med hus i yppersta skick. Högt läge med fin utsikt över viken nedanför. Huvudhus om 90 m² och gästhus. Sjöbod med bastu och egen brygga. Carport med förråd.

DJI_0581
_MG_5552
_MG_5534
Söderängen 20, Norrtälje

Väddö Söderängen

Fint sommarställe på vackra Väddö. Välskött hus och gästhus. Båtplats på kort promenadavstånd. Härlig trädgårdstomt för avkoppling och lek.

Huset från parkering
Huset
Båtplats
Harövägen 42, Norrtälje

Norrtälje Harö

Spännande hus byggt i limträkonstruktion från X-House med fin utsikt över vattnet och bryggan nedanför. Huvudhus och två gästhus. Stor altan mot vattnet.

Vardagsrum
Hus och gästhus
Terrass
Roparuddsvägen 5, Norrtälje

Blidö Fällgate

Nyrenoverad sommaridyll på vackra Blidö. Hus och gäst och plats vid gemensam brygga och sjöbod på kort avstånd. Nära till vacker skärgård och sköna bad.

Flygbild
Huvudbyggnad
Huvudbyggnad
Ivarsuddevägen 24, Norrtälje

Vid Edsgarnssundets strand

Underbar fastighet alldeles invid Edsgarnsviken på natursköna Vätö med barnvänlig tomt och nybyggt hus med året-runt standard. Ett ombonat hus med alla bekvämligheter, flera uteplatser och stort gästhus. Bad- och båtplats ca 25 meter från fastigheten, fiber och bilväg hela vägen fram.

Huvudbyggnad och gästhus
Utsikt från uteplats
Altan och utsikt
Fredagsvägen 23, Norrtälje

Rådmansö Gräddö

Vacker villa med sjöutsikt i charmiga Gräddö på Rådmansö. Hus om ca 188 m². Stort garage och gästhus. Delad brygga och sandstrand nedanför fastigheten.

Flygbild
Fasad väster
Flygbild
Grankottestigen 1, Norrtälje

Vätö Norrviken

Idyll i vackra Norrviken på Vätö. Hus i fint renoverat skick med fyra rum och kök. Stor altan med pool. Separat gästlänga med två sovrum och eget badrum samt bastu. Båtplats vid gemensam brygga.

Hus och pool
Gästlänga och pool
Gästlänga med bastu
Södra Strandvägen 69, Norrtälje

Södra Strandvägen, Vätö Håknäs

Komplett sjöställe med hus om ca 104 m² fördelat på tre rum och kök. Fint gästhus och bastu i anslutning till den stora nybyggda altanen med pool och jacuzzi mot vattnet i bästa söderläge.

Utsikt
Pool och utsikt
Hus och pool
Koholma byväg 39, Norrtälje

Rådmansö-Koholma

Fantastisk fastighet med sjötomt, servitut på båtplats vid brygga i viken och med ytterskärgården runt knuten. Två bra bostadshus på vacker tomt med utsikt över viken och fjärdarna utanför.

Utsikt
Flygbild
Stora huset
Balängsvägen 14, Norrtälje

Rådmansö Balängen

Helrenoverat hus med pool och sjöutsikt. Huvudbyggnad med tre rum och kök. Fin bastu och relaxavdelning bredvid poolen. Brygga nedanför fastigheten.

Flygbild
Sjötorpsvägen 13, Norrtälje

Sjötorpet Rådmansö

Charmigt hus på sjötomt på vackra Rådmansö intill Södersvik. Huset på höjden omges av klippor och vatten. Egen brygga och gästhus.

Huset från sjön
Flygbild
Brygga och bastu
Kallboda hage 8, Norrtälje

Kallboda Hage vid Väddö kanal

Fint sommarställe på vacker plats med utsikt över Väddökanal. Huvudbyggnad med tre rum kök och veranda. Gästhus på tomten och brygga vid kanalen.

Flygbild
Huset från sjön
Bryggan
Arnövägen 27, Norrtälje

Löparö Arnö

Komplett sommarnöje på vackra Arnö. Brygga strax nedanför fastigheten. Brygga och bilplats på fastlandet. Huvudbyggnad och gästhus. Endast kort färd med båt till fastland och gångbro till ön på vintern.

Flygbild
Altanen
Altanen
Finnholmsvägen 9, Norrtälje

Sjötomt Blidö

Vacker sommardröm på Blidö. Huset ursprungligen byggt 1921 men om och tillbyggt genom åren. 5 rum och kök varav fyra sovrum. Gästhus vid stranden. Kommunalt VA och egen brygga.

Flygbild
Huset från sjön
Hus och sjöbod
Hälsinghamnsvägen 4, Norrtälje

Yxlan Köpmanholm

Sommarhus och ”lada” på vackra Yxlan Vid Köpmanholm. Hus om 4 rok och en äldre lada där endast fantasin sätter gränser för användningen. Högt belägen tomt om 2 237 kvm som ger viss sjöutsikt.

Huset och Köpmanholm
Huset
Del i bod
Lillövägen 22, Norrtälje

Sjötomt i sydväst på Blidö utsida!

Sydvästläge mot Svartlögafjärden så långt ut man kan komma i skärgården med bil. En naturupplevelse i utskärgårdsmiljö.

Flygbild
Brygga och strand
Huset från sjön
Bergsvikssjövägen 102, Norrtälje

Solig tomt med havsutsikt

Underbar fastighet i syd-västläge på natursköna Vätö med barnvänlig tomt och hus med året-runt standard. Ett ombonat och nyrenoverat hus med alla bekvämligheter, flera uteplatser och eget spabad. Bad- och båtplats ca 250 m från fastigheten, fiber och bilväg hela vägen fram.

Altan och utsikt
Huset från sjösidan
Vagnsundav. 193 760 18 Yxlan, Norrtälje

Gården
Gästhus
Matplats
Vilanvägen 21, Norrtälje

Lågarö 4-8 (40 av 42)
Lågarö 4-8 (1 av 42)
Lågarö 4-8 (14 av 42)
Solö Furusundsvägen 133, Norrtälje

Solö Mörtviken

Stort hus på vackra Solö strax utanför Norrtälje. 7 rum och kök. Brygga i viken nedanför. Stora altaner med fin utsikt över vattnet.

Huset från sjösidan
Utsikt
Bryggan
Granö Västernäset 12, Norrtälje

Granö i Roslagen

Högt belägen sjönära tomt med skyddat läge mot viken. Egen brygga nedanför tomten på samfälld mark. Rejält Finnbohus med gästdel. Bil och båtplats vid Gärdsnäs.

Flygbild
Viken
Huset
Hakens väg 113, Norrtälje

Väddö utsida - med utsikt över havet

Utsikten till horisonten från tomten och härliga badklippor intill gör detta till en fastighet att njuta av året om. Båtplats nedanför fastigheten.

Flygbild
Kväll över havet
Högklyke 140, Östhammar

Gräsö Högklyke

Vacker välskött gård om ca 30 hektar. Stort hus på 170 m². Gästhus med kök och vardagsrum. Nybyggt stall med 5 boxar och stort varmgarage. Båthus med gästdel och bastu.

Flygbild gården
Båthuset
Huvudbyggnad
Ångbåtsbacken 9, Norrtälje

Löparö

Fint sjöställe på Vackra Löparö. Huvudbyggnad om tre rum och kök och två gästhus. Brygga alldeles nedanför fastigheten. Bil och båtplats på fastlandet vid Vettershaga.

Löparö
Utsikt från tomten
Huset
Vargskär 138, Östhammar

Gräsö Vargskär

Charmigt skärgårdsställe med fint läge. Boyta ca 100 m² och fyra rum och kök. Fin utsikt över fjärden nedanför. Stora altaner för avkoppling och umgänge. Båtplats vid stranden.

Del av altan
Huset från infarten
Båt ingår med båtplats 150 meter från fastigheten
Hummeldal 114, Östhammar

Hummeldal vid Östhammarfjärden

Vacker skogsfastighet vid Östhammarsfjärden och med egen strand. Båthus och sjöbod vid stranden. Unik möjlighet att bygga för boende och djurhållning. Vackra omgivningar i klassisk Roslagsmiljö.

Brygga
Flygbild över vik, bodar och brygga
Bodar
Vilanvägen 21, Norrtälje

Rådmansö Lågarö

Komplett sjöställe som är byggt 2014 med utsikt över Norrtäljeviken. Hus om ca 170 kvm fördelat på 5 rum och kök. Egen brygga för bad och båtplats. Stor tomt om ca 36 859 kvm.

Fasad mot vattnet
Terrass
Terrass
Badstigen 4, Norrtälje

Frötuna-Björknäs

Välskött fastighet med ett fint läge i vackra Björknäs. Fin sjöutsikt och härlig trädgård. Gästhus och två bra förrådsbodar. Möjlighet för båtplats på kort avstånd.

Entrésidan
Terrassen
Högklyke 107, Östhammar

Västerläge Gräsö!

Västervänd sjötomt med ostört läge på vackra Gräsö. Två bra bostadshus varav det ena är nybyggt. Fint sammanbundna med terrasser med sköna uteplatser. Bägge husen är fullt utrustade med kök och badrum. Totalt sex sovrum. Stor tomt med fina gräsytor för lek och umgänge. Egen strand med fint läge åt väster och med bygglov för brygga.

Båda husen
Nya huset
Altan och sjöutsikt
Yxlöbergsvägen 66, Norrtälje

Yxlan Blidösund

Fastigheten ligger högt och lugnt på Yxlan med fin sjöutsikt över Blidösund. Fina hus för både familj och gäster på vacker tomt. Strax nedanför finns bad- och båtplats mot Blidö.

Hus och tomt
Huset från sjön
Storbergsviken 19, Norrtälje

Stomnarö

På en vacker udde helt nära fastlandet och Spillersboda ligger denna vackra udde bestående av sjötomt på 2 200 m². Klockrent västerläge med magnifika solnedgångar. Hus från 1930-talet och bod med förråd och gästrum. Egen brygga vid stranden. Generös Byggnadsplan som medger sjönära byggnation.

Bryggan
Huset
Flygbild
Gräsö Bjurskär, Östhammar

Gräsö Bjurskär egen ö

Vackert belägen ö med tillhörande kobbar och skär strax utanför Gräsö. Eget vatten omger ön. Ön nås efter mycket kort båttur. Sommarhus som är vackert placerat. Totalt ca 100 hektar varav 30 hektar utgörs av den egna ön och 70 hektar av omgivande vatten.

Flygbild
Brygga och strand
Brygga
Vagnsunda öväg 38, Norrtälje

Sjötomt Yxlan

Sjöställe i vackra Vagnsunda. Modernt hus, egen brygga och stall. Stor tomt och fin trädgård.

Från sjön
Bryggan
Från sjön
Arnövägen 36, Norrtälje

Löparö Arnö

Komplett sjöställe på vackra Arnö. Egen brygga med bra djup. Huvudbyggnad och två gästhus. Endast kort färd med båt till fastland och gångbro på vintern.

Flygbild från sjön
Terrass
Bryggan
Hällgrund 151, Östhammar

Gräsö Hällgrund

Egen ö strax utanför Gräsö. Ön nås efter mycket kort båttur. Sommarhus vid vacker äng och stort båthus vid stranden. Totalt ca 16 hektar.

Båthuset
Bryggdäck vid båthus
Flygbild
Koholma byväg 39, Norrtälje

Rådmansö-Koholma

Fantastisk fastighet med sjötomt, servitut på båtplats vid brygga i viken och med ytterskärgården runt knuten. Två bra bostadshus på vacker tomt med utsikt över viken och fjärdarna utanför.

Från viken
Utsikt
Utsikt från gästhus
Stenviksstigen 4, Norrtälje

Väddö utsida Kvarnsand

Välskött ställe vid vackra Kvarnsand. Båtbrygga nedanför fastigheten och vacker barnvänlig sandstrand. Hus om ca 90 m² med tre sovrum. Gästhus och bastu.

Sandstranden
Tomten
Flygbild
Björkviksvägen 52, Ekerö

Sjötomt Väntholmen

På vackra Väntholmen finns denna byggklara sjötomt om 7 433 m² varav 4 800 m² utgörs av eget vatten. På fastigheten finns idag ett mindre torp och sjöbod ursprungligen uppfört på 1700-talet.

Från sjön
Båtsmanstorpet
Vardagsrum/kammare
Fagernäsvägen 7, Norrtälje

Blidö Fagernäs

Fint sommarhus med sjöutsikt på vackra Blidö. Hus om ca 69 m² fördelat på 4 rum och kök. Härlig altan mot vattnet och trädgården.

Huset från trädgården
Altan
Utsikt
Spillersbodavägen 202, Norrtälje

Vid vattnet i vackra Spillersboda

Nybyggd villa i idylliska Spillersboda som har en levande och genuin miljö med både affär, brädgård och båtmack. Alldeles invid vattnet och möjlighet till båtplats.

Flygbild
Huset från sjön
Norrviken 85, Norrtälje

Vackert sommarhus vid Norrviken Vätö

Sommarvilla med anor i vackra Norrviken på Vätö. Hus med massor av charm. 4 rum och kök. Gästhus och förråd på tomten.

Huset från trädgården
Huset från trädgården
Vardagsrum
, Norrtälje

Svartklubben
Huset
Bryggan
Gräddö-Asken 34, Norrtälje

Från sjön
Fasad söder
Veranda
Östernäsviken 29, Norrtälje

Utsikt från altan
Altanen
Grisslevägen 12, Östhammar

Från sjön
Altan
Torvsjöstigen 13, Norrtälje

Gemensam brygga
Tomten från vägen
Vägen
Södra Strandvägen 15, Norrtälje

Huvudbyggnad
Brygga
Huvudbyggnad
Lillövägen 13, Norrtälje

Utsikt från stora huset
Inlopp viken
Harka Strandväg 27, Norrtälje

Huset