Hummeldal vid Östhammarfjärden

Vacker skogsfastighet vid Östhammarsfjärden och med egen strand. Båthus och sjöbod vid stranden. Unik möjlighet att bygga för boende och djurhållning. Vackra omgivningar i klassisk Roslagsmiljö.

Brygga
Flygbild över vik, bodar och brygga
Bodar
Alla bilder

Hummeldal - Östhammar

Pris/bud
4 500 000 kr

Välkomna ut till Hummeldal vid Östhammarsfjärden och denna fina skärgårdsfastighet med egen strand som omfattar 53 hektar fin skärgårdsmark. Här finns möjlighet att skapa ett sjönära livstilsboende eller gård med djur. Vid stranden har man vacker utsikt över den vackra viken och med båten är man snabbt ute i vacker skärgård med massor av utflyktsmål. Marken omfattar ca 37 hektar skog och ca 12 hektar åker samt 5 hektar övrig mark. För mer information kring fastighetens se bilagd skogsbruksplan. På fastigheten finns idag ett äldre båthus och en sjöbod och lite längre upp på marken en lada. Bygglov för att ersätta befintligt båthus med nytt finns.

Marken om 53 hektar fördelas på mestadels skog och vackra inägor. Dessa har under årens lopp slagits som betesvall och för tillfället görs detta av en granne. Jakten är upplåten till det lokala jaktlaget och området som detta jagar på är på ca 600 hektar. Avtalet är ett tillsvidareavtal. På fastigheten finns dessutom ett område med nyckelbiotop. Se avdelning 17.

För ny ägare som önskar bygga nytt kan detta ske med iakttagande av Strandskyddslagen. Det är fullt möjligt att bygga och få fin utsikt över vatten och strand.

Juridisk person behöver förvärvstillstånd och så även privatperson som ej varit mantalsskriven inom glesbygdsområde i Östhammars kommun under det senaste året i enlighet med Jordförvärvslagen.

I Östhammar finns det mesta man kan önska sig för ett bekvämt skärgårdsboende. Norr om ligger Öregrund som med sin vackra hamn och restauranger som ett alternativ att utforska. Öregrunds golfbana ligger på bekvämt avstånd från fastigheten. Där finns även en fin padelbana för den intresserade. Det är alltid nära till bad och spännande utflyktsmål i den närbelägna skärgården.

Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Hummeldal 114 - Östhammar
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00