Glassbaren i Öregrund

På Hamngatan 8 i Öregrund hittar man den populära glassbaren, men fastigheten består dessutom av två lägenheter. Mäklaren Mats Öhlin fick uppdraget att förmedla denna unika fastighet.

Text och foto: Julia Pettersson

Mitt i charmiga Öregrund, finner du den här spännande fastigheten. Fastigheten har använts som två separata lägenheter plus glassbar. Mellan lägenheterna finns en mysig innergård. Uppdragsgivarna är ett äldre par som ägt fastigheten i 42 år. Under alla dessa år har de även haft Öregrund Glassbar. Numera är det barnbarnen som driver glassbaren. Det här är en av alla fina fastigheter vi fått äran att förmedla hos Sjönära, som vi brukar kalla det; en pärla vi minns.

Har ni trivts bra här?
– Här har vi trivts mycket bra, men nu är det dags att någon annan tar över. Men Öregrund lämnar vi såklart inte, här har vi allt vi önskar. Så vi flyttar till något enklare, men bara några gator bort, berättar säljaren.

Glassbaren har varit oerhört populär under dessa år. Där erbjuds det både på kul- och mjukglass och massor med olika toppings.

Mäklarna berättar om glassbaren
– Jag har flertalet gånger sett milslång kö för att köpa glass där, berättar Mats Öhlin.
– Glassbaren är alltid ett självklart stopp på vägen när man är i Öregrund, berättar Linnéa Lund.
– Håller med, där har jag stannat och ätit glass många gånger, supergott! fyller Hanna Thorén i med.

Vad kommer hända med glassbaren nu?
– Den blir kvar tillsvidare, bara komma och köpa glass i sommar, berättar Mats.


Ansvarig mäklare Mats Öhlin beskriver fastigheten
Stor fastighet med ett fint läge i Öregrunds hamn. Huvudbyggnad med en boyta om 190 m² fördelat på 7 rum och kök. I fastigheten finns dessutom Öregrunds Glassbar. På gården i en egen länga finns en lägenhet om tre rum och kök.

Huset är beläget i Öregrunds charmiga stadskärna alldeles vid hamnen och strax ovanför vattnet i de lite äldre kvarteren. Från huset har man utsikt över hamnen och fjärden mellan Öregrund och Gräsö. Här kan man njuta året om av både bad- och båtliv. I Öregrund finns en uppsjö restauranger, affärer och övrig service.

Öregrund ligger knappt femton mil från Stockholm och dryga åtta mil från Uppsala. Vägen hit går genom fina landskap och Öregrund som stad har en fin stadskärna och en bevarad känsla.