Yxlan Köpmanholm

Sommarhus och ”lada” på vackra Yxlan Vid Köpmanholm. Hus om 4 rok och en äldre lada där endast fantasin sätter gränser för användningen. Högt belägen tomt om 2 237 kvm som ger viss sjöutsikt.

Huset och Köpmanholm
Huset
Del i bod
Alla bilder

Köpmanholm Yxlan - Norrtälje

Pris/bud
2 500 000 kr

På norra Yxlan i charmiga Köpmanholm ligger det här sommarstället som lämpar sig för användning året runt. Huset byggdes av nuvarande ägarfamilj 1969 och har fått om- och tillbyggnad efter det. Huset ligger strax ovanför färjeläget och affären. Ett välbyggt och trevligt hus på en högt belägen trädgårdstomt med fin utsikt över vattnet från de övre delarna av tomten. Tomten är på 2 237 m². Här finns bra med plats för både lek och avkoppling. Bad och båtplats finns vid Österviken på kort avstånd. Här har man även del i sjöbod för förvaring av alla sjöprylar.

Huset, som är ca 60 m² stort, har utmärkta ytor för familjen med tre sovrum och vardagsrum med utgång till altanen utanför. Under huset är det källare med bra förvaringsutrymmen och en gillestuga. Hallen är rymlig med gott om plats för avhängning och intill ligger husets badrum med dusch och toalett. Köket ligger innanför hallen och har plats för en mindre matgrupp. I hörnet finns en vedspis som ger skön värme när det blir lite svalare. Två mindre sovrum ligger i anslutning till köket och i andra änden av huset ligger vardagsrummet med altanen utanför. Altanen är överbyggd och sommartid fungerar den som en förlängning av vardagsrummet. Innanför vardagsrummet ligger husets tredje sovrum som är rymligare.

Huset har ett bra solläge och trevlig tomt med en blandning av gräsytor, naturtomt och odlingsområden. På tomtens högsta punkt ligger den gamla ladan som för länge sedan hyst både ko och grisar. På övre plan i ladan är det idag en verkstad och förråd men det är bara fantasin som sätter gränser för den 40 m² stora ytan. I ladans bottenplan är det idag inrett med ett rum och ett litet pentry som kan nyttjas som gästrum. På tomten finns dessutom ett separat förråd.

Med fastigheten följer båtplats och del i bod i vackra Österviken där det finns ett trevligt bad med fin strand. Österviken når man enkelt med cykeln eller promenad.

Huset värms med en luftvärmepump och elradiatorer. Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp. Fiber är installerat i huset.

Utanför Yxlan tar stora vatten vid och med egen båt är det inte långt till den riktiga ytterskärgården. Strax söderut ligger Ljusterö och öster om Yxlan ligger Blidö med bland annat Blidö Hamnkrog ungdomarnas favorit, Blidö Bio. Andra populära skärgårdskrogar finns på Lidö, Fejan och Högmarsö.

På Yxlan finns idag många bofasta tack vare goda kommunikationsmöjligheter med fastlandet. På ön finns Köpmanholms skola där även förskola finns. Vid färjeläget finns kiosk och närlivs som är öppet året runt. Ett större utbud av livsmedel finns i ICA-affären på Blidö, skärgårdens bästa butik. I Furusund finns gästhamn, båtmack och värdshus. Denna del av skärgården är fantastiskt levande med mycket att se och göra, framförallt under sommaren.

Hit tar man sig med bil från Stockholm på en timme och färjan över tar bara några minuter. Det går också bra att åka buss eller Waxholmsbåt till ön (Köpmanholms brygga).

Välkomna på visning.

Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Hälsinghamnsvägen 4 - Yxlan
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00