Yxlan Blidösund

Fastigheten ligger högt och lugnt på Yxlan med fin sjöutsikt över Blidösund. Fina hus för både familj och gäster på vacker tomt. Strax nedanför finns bad- och båtplats mot Blidö.

Hus och tomt
Huset från sjön
Alla bilder

Yxlan - Norrtälje

Pris/bud
3 950 000 kr

I det lugna området Yxlöberg mitt på Yxlan ligger denna fina fastighet med ett högt läge och välskötta hus som nyligen renoverats och byggts till. Vid vattnet mot Blidösund finns möjligheter till långa dagar med sol och bad. Båt förtöjer man vid bryggan nedanför och intill ligger en fin badstrand. Utanför Yxlan tar stora vatten vid och med egen båt är det inte långt till den riktiga ytterskärgården. Strax norrut ligger Stämmarsund på Blidö med Blidö Hamnkrog och ungdomarnas favorit, Blidö Bio. Andra populära skärgårdskrogar finns i Furusund, på Högmarsö, på Fejan och Lidö. Det är alltid nära till fina utflyktsmål.

Huset ligger fint mitt på tomten och har ett ostört läge. Husets yta uppgår till ca 69 m² och har en stor fin altan mot vattnet som sommartid fungerar som en härlig förlängning av husets yta. Husets entré välkomnar dig in i detta nyrenoverade sommarhus. Omedelbart i anslutning till hallen ligger två bra sovrum som tillkommit efter en tillbyggnad av huset. Längre in ligger det fina vardagsrummet med stora fönsterpartier mot sjön. Ljusa färger och ekparkett på golven som tillsammans med de två eldstäderna skapar rätt stämning. I vardagsrummet ligger utgången till den stora altanen utanför. Köket är även det nyrenoverat och fräscht och har en fin liten matplats mot sjön. Kök med diskmaskin, kyl/frys, spis med induktionshäll och varmluftsugn. Innanför köket ligger husets nyrenoverade badrum med dusch, tvättmaskin och toalett. I den här delen av huset finns dessutom ytterligare två sovrum. På tomten finns tre bodar varav en är inredd som ett gästrum så det är gott om plats för familjen och alla besökande gäster. I en av bodarna har man dessutom en vedeldad bastu.

Tomten är på sammanlagt 2 842 m² med den största delen ner mot vattnet. Nedanför tomten finns ingen bebyggelse så det är fri sikt över stranden och vattnet. Nere vid stranden har man bryggan för sköna bad och bra båtförtöjning. Intill ligger en fin sandstrand för de lite mindre barnen. Vid sjön finns dessutom en gemensam bod för förvaring av sjöprylar.

Fastigheten är ansluten till samfällt sommarvatten som kontinuerligt kontrolleras avseende kvalitén. Idag har fastigheten en toalett av typen frystoalett men säljaren kommer lämna en ny förbränningstoalett i samband med överlåtelsen.

På Yxlan finns idag många bofasta tack vare goda kommunikationsmöjligheter med fastlandet. På ön finns Köpmanholms skola där även förskola finns. Vid färjeläget finns kiosk och närlivs som är öppet året runt. Ett större utbud av livsmedel finns i ICA-affären på Blidö, skärgårdens bästa butik. I Furusund finns gästhamn, båtmack och värdshus. Denna del av skärgården är fantastiskt levande med mycket att se och göra, framförallt under sommaren.

Välkomna till Yxlan!

Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Yxlöbergsvägen 66 - Yxlan
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00