Ytterskärgård-10 ha med bod

Långskär ligger strax öster om Rödlöga på randen till havet. På dess västra del ligger denna boden precis intill vattnet i västerläge mot solnedgångarna. Utöver detta skifte där huset ligger finns fem till markområden, ytterligare ett på Långskär, ett på Storskär och även ett par kobbar utanför. Med fastigheten följer eget vattenområde. På den egna marken kan jakt bedrivas för husbehov. Naturen här ute är storslagen med ett unikt lugn. På kusten intill huset ligger vackra klippor och västerläget ger solnedgångar av högsta klass.

Välkomna till ytterskärgården
Flygbild från nordväst
Bod ovan vattnet
Alla bilder

Rödlöga Långskär - Norrtälje

Pris/bud
6 950 000 kr Pris/Bud

Söker man en unik fastighet, utan grannar så långt ögat kan nå, där man kan leva enkelt och ostört nära naturen så är detta ett unikt tillfälle. Fastigheten uppgår till totalt ca 10 hektar mark samt vattenområde (ej arealredovisat), och ligger på randen till havet i Stockholms yttre skärgård Här råder lugnet och dagarna spenderas med fiske, sol och bad. Fiskerätt fås genom att lösa fiskekort för vattnen ikring mot en ringa kostnad. Här njuter man av naturens skådespel, havsörnar ses ofta sväva i skyn och säl siktas ofta. I det egna vattnet kan man fiska med fasta redskap,(nät etc.), och är man intresserad av jakt finns möjlighet till detta också, främst fågel men även småvilt för husbehov. Den karga naturen som råder längs med stränderna övergår längre in på ön i vildvuxen men vacker skärgårdsskog. 

I en vik på den västra kusten ligger boden, välhållen och fräsch, ett kort stycke från vattnet. Framför huset finns en stenstrand där mindre båtar kan dras upp. Mot vattnet finns en altan på vilken man gärna njuter av måltider i det fria med utsikt över havet och solnedgångarna. Huset består av två rum, ett kök med matplats som man kommer in i via entrén och innanför detta ett allrum. I allrummet finns plats för bord och umgänge vid fönstret mot vattnet och blir man trött finns två platsbyggda våningssängar att vila sig i. Vidbyggt på gaveln mot norr finns ett förråd där batterier finns som laddas med solceller så att man kan, om man vill, ladda telefon etc för att hålla kontakten med omvärlden. På tomten bakom huset, på en plan gräsyta finns ett förråd om ca 4 kvm som kan omformas till utedass. En kort promenad över klipporna åt nordväst finns bryggan i en naturlig skreva som ger bra skydd från de flesta vindar. Vid behov kan man angöra på alternativa platser längs strandlinjen i naturliga hamnar, dock är motorbåtar att föredra om man ska komma nära.

Fastigheten är unik på många sätt då den har en förhållandevis stor areal och att man har sin egen bod man kan nyttja. Många av ytterskärgårdarna är annars gemensamt ägda med många andra och där är man ofta nära varandra. Här lever man ostört.

Då fastigheten är taxerad som lantbruksenhet i glesbygd krävs förvärvstillstånd för en ny köpare.

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Långskär - Blidö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00