Villa med havsutsikt

Välplanerad villa med högt och fritt läge mot havet. Vardagsrum och kök i öppen planlösning med eldstad och altan med havsutsikt. Fyra sovrum på övreplan. Badrum på entréplan och övreplan. Pendlingsavstånd ca 1 timmes resväg till Stockholm.

Alla bilder

Oaxen - Södertälje

Pris/bud
4 900 000 kr
Beskrivning

Välkommen till denna fastighet med bra läge på Oaxen.

Fastigheten är högt belägen med utsikt över farleden. Entré under tak samt välkomnande hall med gott om förvaringsutrymmen. Vardagsrum med fönster i tre väderstreck som ger ett gott ljusinsläpp, parkettgolv, ljus färgsättning och nyuppförd eldstad. Stort kök med köksö och god maskinell utrustning. Vinkyl samt kyl och frys i fullhöjd. Ljusbruna skåpsluckor av massiv ek  med gott om förvaring. Diskmaskin samt diskho med fönster ovanför. Matplats för flera vid fönster mot fjärden. Utgång till altan med fint utsikt över östersjön. Helkaklat badrum med dusch, wc och kommod med handfat och överskåp. Separat ingång/groventré med tvättstugedel.

 

Trappa upp till övreplan: 

Fyra bra sovrum på övreplan samt allrum med två  fönster mot havet. Klädkammare. Nytt fräscht helkaklat badrum med badkar vid fönster. Kommod med handfat samt överskåp med spegel och wc.

Bastu med med sjöutsikt.

Friköpt tomt. Strandnära och lättskött tomt med blomstrande rabatter och vacker sjöutsikt över fjärden. I markplan finns en stor trädäckad altan som blir en naturlig sällskappsdel under vår, sommar och höst. Intill fastigheten finns en allmän båtbrygga. Promenadavstånd till båtklubb, badplats med hopptorn, lekplats samt underbar sandstrand.

Två parkeringsplatser vid huset. Det finns laddstolpe vid parkeringen.

Internet via: Fast mobilt bredband point-to-point, En fast länk mot mobilmast som ger 4G-5G-kapacitet via Telia.

 

Område

Ön Oaxen ligger mycket vackert mitt i Himmerfjärden mellan Järna och Trosa. Under 1800-talet började man bryta kalk då det fanns rika kalkstensfyndigheter. På södra delen av ön bildades ett samhälle för de fastboende. 

Bygdegården Gillet finns på öns sydvästra sida. Gillet kan hyras för olika aktiviteter som bröllop, dop och fester. På Oaxen bor i dag ca 100 personer och har en blandning av året-runt-boende och sommargäster. På den natursköna ön finns en fantastisk miljö med ett aktivt båtliv bad, fiske samt en unik bebyggelse.

 

På ön finns bland annat gästhamn och en unik flora och fauna. Färja går från Mörkö varje halvtimme och vid vissa turer endast varje timme. Resan med bilfärjan från Mörkö tar ca 5 minuter. I Hölö och Trosa finns service samt kommunikationer med buss till färjeläget.

Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00