Vid vattnet på Fejan

Fejan är en ö intill havet med god tillgänglighet under hela året, ön lever upp sommartid med populär krog och vandrarhem. På öns östra sida ovanför Rökeriet ligger fastigheten med utsikt mot vattnet och närhet till båtplats på brygga.

Tjockö 1:77
Huset, om- och tillbyggt under åren
Bryggan där man har båtplats
Alla bilder

Fejan - Norrtälje

Pris/bud
5 500 000 kr
Fejan

Resan till fejan tar ca 1,5 h dörr till dörr från Stockholm och denna 1,5 km långa ö har utvecklat sig från att vara en av Sveriges sista karantänstationer under kolerautbrottet kring förra sekelskiftet till ett skärgårdsparadis som ligger vid gränsen till Ålands hav. Många av byggnaderna har sitt ursprung i denna tid. En fantastisk natur i ytterskärgård som är få förunnat att kunna njuta av. Kajakvattnen ut mot Söderarms skärgård är välkända. Ett besök på Söderarms fyrplats är en upplevelse för både stora och små.

Vad ön är mest känd för idag är Fejans skärgårdskrog som är öppen under sommaren. Uteserveringen ligger alldeles vid vattnet och ett besök här en varm sommardag- eller kväll är svårslaget. Gästhamnen med alla moderna faciliteter är välbesökt. 

Det kan också nämnas att Fejan, trots sin litenhet, har ett café, kajakuthyrning samt ett vandrarhem. Numera finns även så kallad "Glamping" på ön, en speciell upplevelse som rekommenderas. Fejan nås med enkelhet både från centrala Stockholm dagligen under sommaren och med passbåt från Räfsnäs året om. Värdefullt för ö-livet! 

Strax ovanför det gamla rökeriet på Fejan ligger det stora huset med strålande utsikt över vattnet och bryggorna nedanför. Villan är stor och omgiven av fina altaner för skön samvaro utomhus. Entrén ligger på husets baksida och vid hallen är det gott om plats för avhängning och ett badrum med toalett intill. Innanför ligger husets rymliga kök med matplats i ett vackert burspråk. Här finns direkt utgång till altanen utanför. I husets norra ände ligger det stora vardagsrummet som är två rum i fil och med öppen spis som är försedd med en insats. Mot Rökeriet och vattnet ligger ytterligare ett stort rum som idag är avdelat. Även här finns direkt utgång till altanen. Duschrum med toalett ligger intill.

En trappa upp kommer man först till en liten men möblerbar trapphall som leder vidare till de två sovrummen med inbyggda garderober.

Fastigheten har stort underhållsbehov men har en enorm potential för den som vill ta sig an huset och skapa en riktig sommardröm

Brygga som delas med en annan fastighet ligger alldeles intill. En bra brygga för både bad och säker båtförtöjning. Djupet vid bryggan är ca 2,5 meter vid bryggans nock. Strandlinjen består mestadels av stenstrand. På Fejan finns fina promenadvägar och strövområden och barnen kommer lätt att hitta sommarkamrater.

Fejan nås med enkelhet både från centrala Stockholm dagligen under sommaren och med passbåt från Räfsnäs. Buss trafikerar Räfsnäs och för sent kommande gäster finns taxibåtar att tillgå i området.

Fastigheten säljs med friskrivning från dolda fel.

 

 

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11
Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Rökeristigen 30 - Gräddö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00