Yxlan - Norrtälje

3 300 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Västerläge på fastighet "Utsikten"

Högt läge med kvällssol och utsikt över viken i Vagnsunda. Välplanerat hus om ca 54 + 20 m² och servitut på brygga.

Fastighetsmäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
Vagnsunda skolväg 1 - Yxlan
1 min
Med bilväg
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

VAGNSUNDA 1:142

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Yxlan

Område:

Yxlan

Postnummer:

760 18

Rum:

3

Varav sovrum:

2 till 3

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

2009

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Fönster:

2-glas

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el och golvvärme badrum

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten och avlopp

Skattesats:

31.8%

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

9 600 kr/år

Driftskostnader totalt:

9 600 kr/år

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Modernt och nyrenoverat hus om 54 m² med stor altan i västerläge. Lekvänlig naturtomt om 1265 m² med plan gräsmatta och berg att klättra i. Huset är byggt 2009 och har 2018/19 renoverats till dagens fina standard. Vardagsrum och kök i öppen planlösning, öppet upp i nock och med glasdörrar ut mot altanen. En trappa upp finns ett rymligt loft om 20 m² med plats för flera sängplatser. På nedre plan har du ytterligare två sovrum med plats för hela familjen. Det helkaklade badrummet är nygjort 2019 med golvvärme, dusch och snålspolande toalett. Det är även förberett för braskamin om man önskar installera.

Fastigheten har egen borrad brunn och BDT-avlopp med sluten tank. Den glest trafikerade vägen är det enda som skiljer fastigheten från bryggan. Här kan du tryggt lägga till med båten eller gå ner för ett morgondopp. Det finns plats för vilstolar eller varför inte en cafémöbel så att du kan njuta av sol och bad hela dagen. Servitutet på bryggan är pågående. 

Säljaren äger en av de kvarvarande stamfastigheterna i Vagnsunda med tillhörande jordbruksmark och skog som efter överenskommelse kan köpas till för att få en större tomt. 

Längs vackra slingrande vägar längst ner på Yxlan når du Vagnsunda, detta lilla lugna paradis med ytterskärgården som granne. Vagnsunda och dess omgivning ger naturälskaren oändliga möjligheter under årets alla delar. På sommaren kan man ta den egna båten ut i skärgården, ner genom Husaröleden eller upp genom Blidösund, för att väl hemma lägga till båten vid den egna bryggan. 

Vagnsunda omgärdas av vatten från fyra väderstreck och här finner du barnvänliga sandstränder, skyddade klippbad och det ordnas många aktiviteter som drar folk hit vida ifrån som midsommarfirande, majbrasa, kräftkalas, kapproddtävlingar för den som önskar. 
I kringliggande skärgård finns många sjökrogar, affärer och caféer att välja på inom en halvtimmes båtresa. På vintern, då isarna lägger sig, kan skridskor ta dig långt ut i havsbandet. Under vår och höst finns många ostörda stränder att upptäcka och skogar att plocka svamp i. 
Yxlan är en levande ö fylld med historia och ett centralt läge i Stockholm skärgård. Snabba förbindelser via bil (bilfärja), egen båt eller Vaxholmsbåt och SL-buss som stannar en kort promenad från huset. Skärgårdens bästa affär finns på Blidö och här finns även vårdcental och systemetombud. 

Välkommen till Utsikten!

Vagnsunda skolväg 1 - Yxlan
Stockgolm