Västerläge och egen brygga

Underbar fastighet i västerläge på natursköna Högmarsö och ett hus med året-runt standard. Ett ombonat och välkomnande hem som har allt. Nyrenoverade hus, bastu, gästhus, kvällssol, egen brygga och bilväg hela vägen fram.

Alla bilder

Högmarsö - Norrtälje

Pris/bud
7 900 000 kr

Välkommen till vackra Högmarsö och ett underbart strandnära läge med sol hela dagen och långt in på kvällen. Rakt nedanför fastigheten ligger den egna bryggan och gemensam sandstrand i Norrviken, en lugn och vacker vik med segelbåtsdjup. Med den egna båten är det nära till ett flertal utflyktsmål och krogar i den närbelägna skärgården. Fejan och Furusund ligger på kort båtavstånd för att nämna några.

Fastigheten ligger på en liten höjd med hänförande utsikt över Norrvikens strand. Huset är genomgående renoverat med smakfulla materialval och hög standard. Tomten är på totalt 1 875 kvm och är en lättskött naturtomt där vattnet och stranden hela tiden är närvarande. Detaljer som planteringslådor, bevattningssystem, app-styrd luftvärmepump och automatisk belysning av utvalda träd förhöjer känslan av ett komplett och genomtänkt fritidsnöje.

Huset om ca 100 kvm byggdes 1978 och välkomnar med en uteplats med pergola vid entrén. Rymlig hall öppnar upp mot resten av huset som består av tre sovrum, badrum med dusch, handfat och wc, ett lantligt modernt kök samt ett stort vardagsrum med fönster mot vattnet och en fin eldstad med insats som ger skön värme under årets kallare dagar. Från vardagsrum och kök finns altandörrar att öppna upp mot den rymliga altanen med utsikt över Norrviken och bryggan. Delar av altanen är under tak för att kunna njuta av utsikten och naturen oavsett väder. Både hus och altan erbjuder stora öppna ytor anpassat för den moderna familjen.

Några trappsteg tar dig ner till den nybyggda vedeldade bastun med omklädningsrum och liten uteplats utanför. Här dröjer man sig gärna kvar och njuter av kvällssolen och de belysta björkarna.

Lite längre upp på tomten ligger ett generöst gästhus med vardagsrum, två sovrum, badrum och förberett för kök. Gott om plats för gästerna eller tonårsbarnen.

Bredvid gästhuset finns en praktisk förvaringsbod för alla vattenleksaker och trädgårdsredskap.

Gemensam brunn delas med tre andra fastigheter. Avloppet är ett bdt-avlopp med två separata slutna tankar till både huvudhus och gäststuga. Fastigheten ligger inom detaljplanerat område och kan bebyggas med totalt 120 kvm.

Högmarsö är en populär och vacker sommarö med ett centralt läge i norra skärgården och på ön finns både Ica-affär, café och Högmarsö Krog med god mat och trevliga arrangemang. Den populära sommarkrogen är inrymd vid det gamla varvet som öppnade redan på 1800-talet och till viss del fortfarande är i drift. Ica-affären har det mesta man kan tänkas behöva och även intilliggande sjömack finns. Till ön är det bilfärja från Svartnö och färjan går året runt med täta turer. Man reser från Högmarsö till Stockholm på drygt en timme.

Varmt välkomna till en dröm på Högmarsö!

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Irina Bruzelius 070-551 72 88

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Hjalmars väg 19 - Furusund
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00