Välskött fastighet med sjöutsikt

Mycket välskött fastighet med fint läge och utsikt över Björknäsfjärden i omtyckt område endast 15 minuter öster om Norrtälje. På tomten finns huvdbyggnad om ca 90 m², gästhus om ca 36 m² samt garage. Här bor du modernt och bekvämt året om med motorväg nästan hela vägen fram. Möjlighet till båtplats.

Välkommen till Badstigen
Möjlighet till båtplats
Alla bilder

Björknäs - Norrtälje

Pris/bud
5 500 000 kr
Med direkt närhet till havet

Välkommen till trevliga Björknäs, ca 15 minuters bilresa öster om Norrtälje. I det mycket omtyckta området med direkt närhet till havet ligger denna välskötta fastighet med fint läge och utsikt över Björknäsfjärden. Här bor du modernt och bekvämt oavsett om det blir ditt permanent- eller fritidshus med motorväg nästan hela vägen fram. Sista biten går genom vacker roslagsnatur med både ängar och vatten. Området består av blandad bebyggelse med fritidshus och permanentboende.

Framme vid fastigheten möts man av en mycket trevlig bebyggelse med känsla av ordning och reda. Stor och härlig tomt med sol från morgon till kväll. Tomten erbjuder blandad terräng med berg i dagen och plana gräsytor perfekt för barnens lek. På tomten finns ett huvudhus, gästhus, garage samt uterum vilket ger plats för både vänner och familj. Här erbjuds flera uteplatser så man kan följa solen och hitta en plats i lä vid blåst.

Huvudbyggnad

Fastighetens huvudbyggnad är ursprungligen från 1970 men om – och tillbyggd 2014 till dagens moderna standard. Huset om ca 90m² är fördelat på 4 rum och kök. Entré sker till husets hall och vidare till husets hjärta med stora sociala ytor och en härlig rymd tack vare att rummet har öppet till nock. Här finns verkligen gott om utrymme för hela familjen. Köket erbjuder alla tänkbara moderniteter som man önskar. Här finns även en braskamin som bidrar med både värme och trivsel. Rummet är ljust tack vare många fönster och härifrån har man fin utsikt över Björknäsfjärden och utgång till altan i sydväst läge. Vidare finns tre bra sovrum. Två av sovrummen är större och där finns plats för dubbelsäng. Helkaklat duschrum med WC och tvättmaskin. Här finns även husets värmepump placerad.

 

 

 

Gästhus

Som komplement finns ett fint gästhus om ca 36 m², om-och tillbyggt 2018 fördelat på kök i öppen planlösning till sällskapsrum, två sovrum samt duschrum. Gästhuset ligger på lagom avstånd från det stora huset och här finns plats för antingen tonårsbarnen eller långväga gäster.

Garage och inglasat uterum

På den bakre delen av tomten finns ett nybyggt garage om ca 24m² från 2022 med plats för en bil. Garaget är isolerat och saknar idag värmekälla och el. Framför garaget finns en stor grusad uppfart med plats för flera bilar. Intill garaget finns ett mysigt inglasat uterum om ca 15 m² från 2018/2019. Där kan man sitta skyddad under dagar när det blåser eller regnar.

Huset värms via vattenburen golvvärme och husets värmekälla är bergvärme. Vatten fås via egen borrad brunn året om. Fastigheten är även ansluten till föreningens sommarvatten. På fastigheten finns ett enskilt BDT avlopp samt WC kopplad till sluten tank. Fiber finns indraget.

Omgivningen runt Badstigen

Strax nedanför fastigheten ligger Björknäsfjärden. Med egen båt finns mycket att upptäcka. Från Björknäsfjärden kommer man ut i Hattsunden och vidare till Norrtäljeviken. Vid utloppet av Björknäsfjärden finns sommartid bryggförsäljning av glass och för den fiskeintresserade finns fint strömmingsfiske både i utloppet av Björnäsfjärden och Hattsundet. Till fastigheten följer möjlighet till båtplats på brygga en kortpromenad från fastigheten. Intill båtbryggorna i Björknäsfjärden finns en mycket fin och barnvänlig sandstrand. I området anordnas ett traditionsenligt midsommarfirande. Mycket festligt och uppskattat av både vuxna och barn.

Till Norrtäljes trevliga utbud av restauranger och affärer är det ca 15 minuters bilresa. Till Vreta handel är det knappt 6 km. Där finns mataffär, pizzeria samt färghandel.  Avståndet till Stockholm är ca 8 mil, en sträcka som man kör på ca 1 timme.

Varmt välkommen på visning!

Hanna Thorén
Fastighetsmäklare Hanna Thorén 073-021 70 72

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Badstigen 5 - Norrtälje
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00