Väddö Bylehamn - Norrtälje

5 500 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Väddö - Bylehamn

Underbart litet fiskehemman i Bylehamn. Sjötomt och egen brygga i viken. Gästhus och sjöbod.

Fastighetsmäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
Bylehamnsvägen 113 - Väddö
0 min
Med bilväg
36 m2
Vatten: 1170 m2
Tomtarea: 2600 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

VÄDDÖ-BACKA 3:34

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Väddö

Område:

Väddö Bylehamn

Postnummer:

764 92

Vatten:

1170 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

2600 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

36 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

4 rum och kök

Varav sovrum:

3

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1800-tal

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Grundmur:

Natursten och betong

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Vedspis

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten. BDT-avlopp till stenkista.

Taxeringsvärde totalt:

3 033 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

283 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 750 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1967

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

27 000 kr/år

Sotning:

500 kr/år

Samfällighet:

693 kr/år

Renhållning:

1 935 kr/år

Försäkring:

4 848 kr/år

Driftskostnader totalt:

34 976 kr/år

Servitut:

01-IM1-90/30751 - 1: Avtalsservitut område

Servitut:

01-VÄD-2605 - 1: Officialservitut väg

Servitut:

fnr_010037463: Gemensamhetsanläggning Norrtälje SALNÖ GA:2

Servitut:

01-IM1-95/3181 - 1: Avtalsservitut rätt att uppföra och nyttja s.k.carport (1995-03-14)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Fiskehemman i Bylehamn

Ett läge vid havet som sannerligen är något utöver det vanliga. Mitt på Väddös utsida med ett fint läge i vackra Bylehamn ligger denna sjöfastighet om ca 3 770 m² varav 1 170 m² utgör eget vatten. Fin naturtomt och en magnifik utsikt som förändras efter årstiderna. Här sitter du på första parkett för att se skådespelet när vädret och årstiderna förändras. Varma sköna sommardagar har du hela viken i blickfånget med bryggor och båthus i vackra Bylehamn. Fastigheten har ett lugnt läge och ligger skyddad från trafik vid vägs ände.

Bylehamn är ett gammalt fiskeläge och miljön är präglad av dess historia med fiske och sjöliv. Väddös utsida men ändå skyddat från de värsta vågorna och vinden tack vare läget.

Den fina tomten ligger längst in i hamnen i Bylehamn och är en vacker naturtomt med berg i dagen ända ner till stranden. Vid infarten till fastigheten ligger en bra carport för bilen, eller om man hellre vill det, för båten. Lite längre in kommer vedförrådet och det gamla torrdasset. Det timrade båthuset intill fungerar idag som ett förråd men är en vacker gammal byggnad i behov av upprustning.

Huvudbyggnaden ligger vackert på en höjd mot havet. Byggnaden är en gammal fiskestuga som genomgått om- och tillbyggnad. Hemmanet ägdes av fiskaren Bertil Persson men i folkmun kallas stället Engmans udde för här huserade fiskaren Engman som länge livnärde sig som fiskare i de närliggande vattnen och som fick disponera stället. Huset är på två rum och kök med ett sovloft över vardagsrummet som i övrigt är öppet upp i nock. Från vardagsrummet finns en altandörr ut mot havet och uteplatsen utanför. Mellan sovrummet och vardagsrummet ligger husets kök och utgången till gården. I köket finns en fungerande vedspis som ger snabb och skön värme när det blir lite svalare. Sovrummet är tillsammans med köket den äldsta delen av stugan. Charmigt så det förslår med vackra detaljer såsom spröjsade fönster och trägolv. Vardagsrummet är en senare tillbyggnad troligen från tidigt 1980-tal.

I en separat byggnad intill huvudhuset ligger husets duschrum och toalett som är en förbränningstoa av märket Cinderella. Här finns även möjlig yta för ytterligare sängplatser. Gästhuset ligger intill.

Nere vid stranden ligger den fina sjöstugan som är en fantastisk plats för övernattande gäster eller festlokal för kräftskivan. Vackert placerad på klippan alldeles vid strandkanten med en fin terrass utanför och bryggan nedanför. Utsikten mot Ålands hav och alla vikens sjöbodar är vackrast tänkbara. Viken i vilken fastigheten ligger är långgrund vilket gör att mindre båtar är att föredra. Vid stranden och på terrassen kan många njuta av lata dagar i solen om man inte föredrar att promenera ut på udden med släta klippor som leder ner i det klara vattnet i Ålands hav.

Runt Väddö finns det mycket att upptäcka. Ta cykeln och upptäck gamla Grisslehamn. I Älmsta hittar du både Ica, apotek, systemombud och restaurang. Du har även Kröns trädgård med växtförsäljning och restaurang och Bondens Bod på cykelavstånd. För den golfintresserade ligger Väddö Golfklubb bara 10–15 minuter bort. In till Norrtälje tar det ca 40 min och du når Stockholm på dryga timmen. Det finns mycket att upptäcka här, eller så stannar du kvar ute i Bylehamn och njuter av lugnet.

Välkommen till ett sommarparadis med den rätta känslan.

Bylehamnsvägen 113 - Väddö
Stockgolm