Unikt sjöställe med pampigt sekelskifteshus

På stor fastighet om drygt 4 hektar ligger detta unika sjöställe! Här finns det stora pampiga gamla huset Lindborg som uppfördes år 1903. Huset är i två plan med ett kök på varje plan och flera originalattribut så som kakelugn, plankgolv och generös takhöjd. På fastigheten finns även ett gammalt torp med anor från 1700-talet som flyttades hit från Noors herrgård. År 1992 byggdes ett ytterligare bostadshus på fastigheten. Nere vid vattnet finns en stor brygganläggning. Här finns fin gräsyta längs med strandkanten samt en sjöbod. På fastigheten finns även garage- och förrådsbyggnad. Till vänster om grusvägen som tar dig ner till husen ligger skogen som tillhör fastigheten. 30 min. med bil till Norrtälje med all tänkbar service och 15 min. till Älmsta med närmsta matbutik. Med båt kan du enkelt upptäcka den vackra skärgården som öppnar upp sig strax utanför viken!

Alla bilder

Hasselbacken, Rörvik - Norrtälje

Pris/bud
7 950 000 kr
Generös sjötomt

En stor fastighet om 41 285 kvm vriden mot söder, som sträcker sig hela vägen från Rörviksvägen ner till vattnet. En grusväg med några hus längs med och den mesta av skogen man ser på väg ner till husen står på fastigheten. Knappt 100 meter från strandkanten ligger alla boningshusen samlade i högt läge med utsikt ner mot vattnet. Här finns ett stort antal blommor, träd och buskar som blommar och grönskar om varandra. Flera olika platser för att duka upp för frukost lunch eller middag, eller en fika i solen, alltid med flera val av skuggig plats.

Två stora flytbryggor finns nere vid stranden, där delar av bryggan kommer från en gammal båtklubb i Stockholm. Här finns plats för flera båtar och tack vare den lugna viken ligger båtarna tryggt här. Bänk och badstege finns här nere för lata dagar med brygghäng i solen. Vid brygganläggningen finns en sjöbod med bastu. Perfekt för alla fiske- och båtprylar. Mindre vedeldad bastu i bakre delen av sjöboden. Fin plan gräsmatta ner mot vattnet där den sista biten om våren blir en stor äng med kungsängsliljor.

Waxholmsbolaget hade förr sin slutstation på andra sidan viken och var en populär tillflyktsort för Stockholmare om somrarna. Bland annat tack vare populärt pensionat som låg på andra sidan.

På fastigheten finns även ett stort garage med stor port, gott om utrymme för förvaring och snickarverkstad. Intill finns en mindre förrådsbyggnad. Småviltsjakt är möjligt på egen mark.

Stort pampigt sekelskifteshus

Det stora pampiga huset uppfördes på platsen förra sekelskiftet år 1903. Genom åren har utformningen ändrats något men en del är kvar från byggåret, så som kakelugn, rejäla plankgolv och generös takhöjd. Entrén hittar man på husets vänstra gavel där man kommer direkt in i en hall med gott om förvaringsutrymme och trappen som leder upp till övervåningen. Här finns även toaletten på första våningen. Vidare in kommer man till den stora salen med panoramautsikt ut mot vattnet samt en öppen spis. Därefter nås ett allrum där en platsbyggd våningssäng ryms samt en öppen spis. Via den generösa verandan längs med husets högra gavel kommer man direkt in i köket som är utrustat med delad kyl/ frys, spis, diskho och vedspis. Köket nås även via allrummet. Där intill finns ett sovrum med utsikt ner mot vattnet.

Via en rejäl trappa når man övervåningen och två sovrum på var sida. Därefter kommer man in i allrummet på övervåningen med en vacker kakelugn och magnifik vy ut mot vattnet. I en passage mot köket finns toalett. Köket rymmer delad kyl/ frys, bänkugn med spisplattor, diskho och vedspis. Ett ytterligare sovrum finns intill köket med två platsbyggda våningssängar.

Under huset finns en jordkällare.

Två ytterligare bostadshus

Det andra bostadshuset är en länga som uppfördes år 1992. Här finns en bostadsdel med entré från den stora altanen på husets framsida. Här finns plats för avhängning direkt till höger. Till vänster finns ett sovrum med en platsbyggd våningssäng. Vidare in finns ett generöst allrum med högt i tak. Här ryms soffgrupp, matplats och en gjutjärnskamin. Intill ligger köket som är utrustat med delad kyl/ frys, bänkugn med spisplattor. En trappa leder upp till loftet som rymmer en dubbelsäng eller två enkel sängar. Via separat dörr eller via första sovrummet nås badrummet med WC och duschkabin.

Torpet är det tredje bostadshuset, som är ditflyttat från Norrs Herrgård och har anor från 1700-talet. Via en farstukvist nås entrén och toaletten. Vidare kommer man in i storstugan med kök och matplats, en stor murstock med vedspis, här finns även delad kyl/ frys, spis och diskbänk. Innanför finns sovrummet. En trappa upp finns ett allrum och innanför ett ytterligare sovrum.

Rörvik

Slingrande vägar genom vacker natur tar dig ut till Rörvik. Här blandas vackra villor med jordbrukslandskap och pittoreska fritidshus. I området finns flera badplatser och gott om stora natursköna skogar för svamp- och bärplockning. Med den egna båten kommer man snabbt ut i ytterskärgården via Björköfjärden och senare Bagghusfjärden. I närområdet anordnas både midsommarfirande och valborgseld.

Norrtälje, som ofta kallas Roslagens huvudstad, är en idyllisk och levande skärgårdsstad. I stadskärnan finns ett stort utbud av butiker, restauranger, kaféer, konst och evenemang att besöka året runt. Norrtälje har även ett stort serviceutbud med flera matbutiker, bland annat populära Ica Kvantum Flygfyren, Systembolaget, flera apotek mm. Både mindre lokala butiker och större kedjor så som Åhléns och HM hittar du längs med gågatan. Även flera större handelsområden i utkanten av Norrtälje med varuhus så som Ö&B, Biltema och Mio.

I Roslagen finns öar för alla sinnen, omkring 13 000 st till antalet. Här hittar du allt från välbesökta öar med skärgårdskrogar och boenden till obebyggda kobbar dit du kan ta dig med egen båt.

Linnéa Lund
Fastighetsmäklare Linnéa Lund 076-831 02 63
Hasselbacksvägen 16 - Väddö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00