Unikt boende i sekelskiftesvilla vid vattnet

Magisk sjöutsikt över fjärden och absolut närhet till bad, bryggor och ångbåtsbrygga. Våning i tre plan, egen trädgård, avskild altan och stor balkong med härlig sjöutsikt. Sol hela dagen. Ett boende utöver det vanliga i del av villa från sekelskiftet. Spatiösa sällskapsytor, sjöutsikt och sjökontakt från hela lägenheten, möjlighet till separat lägenhet för gäster eller generationsboende. Fantastisk känsla, atmosfär, charm och rymd. Här bor du långt ut i skärgården med närhet till flertalet restauranger, lanthandel, skola och förskola. Varmt välkommen!

Del i villa med egen trädgård
Magisk utsikt
Alla bilder

Rindö - Vaxholm

Pris/bud
10 000 000 kr
Geijershill

Längst ner på Vegabacken, precis ovanför vattenbrynet tronar denna vackra sekelskiftesvilla stolt. Spännande arkitektur, tidsenlig arkitektur, snickarglädje och med en prunkande trädgård. Villan, Geijershill innefattar idag tre lägenheter varav den största nu erbjuds till försäljning. 187 kvm i totalt tre plan inklusive tornrummet. Här bor du med känslan av egen villa, du förfogar över en egen del av trädgården, avskild uteplats mot vattnet och stor vacker balkong. Vattnet når du på bara några steg ner genom trädgården. Här finns sandstrand och bryggor. Från hela bostaden är det härlig sjöutsikt, utsikt över över ångbåtsbryggan Vegabryggan med trafik året runt till Vaxholm och vidare in till Stockholm.    

Välkommen in

Nuvarande ägare har under det senaste decennium varsamt vårdat, renoverat och förädlat lägenheten till vad den är idag. Vackra golv, renoverade ytskikt, målade foder, lister och stuckatur. 

Huvudentré till rymlig hall med praktisk klädkammare. Här i hallen går trappen upp till övre plan. Till vänster når du lägenheten på entréplan. Den äldre serveringsgången leder dig till det stora ljusa rymliga vardagsrummet. Här flödar  ljuset in och utsikten över vattnet och båttrafiken njuter du av året runt. I vardagsrummet finns en av lägenhetens kakelugnar, dock ej i bruk. I anslutning till vardagsrummet finner du glasverandan med platsbyggd sittdel längs med fönstren. 

Beläget med ingång från glasverandan finns ett rum, idag nyttjad som sovrum. Ytterligare matplats med fönster mot trädgården och med utsikt över vattnet och ångbåtsbryggan finns i anslutning till vardagsrummet och köket. Matrummet med egen köksingång från trädgården.  

Köket, under åren renoverat arbetskök med god arbetsyta och bra med förvaring. Hörnskafferi, kyl/frys, gasspis och häll med fläkt ovan samt diskmaskin. I köket finns ytterligare plats för matbord. Fönster mot entrésidan. 

På entréplan finns ett äldre badrum med badkar, wc och handfat.  

Övre plan & Tornrum

Övre plan är inredd och skapad av nuvarande ägare så att det finns möjlighet att avdela en separat lägenhet för gäster eller för generationsboende. 

Hela övre plan i samma stil och charm som entréplan med vackra trägolv, härliga stuckaturer, foder och lister. Trappen från entréplan leder till hallen där ingång finns till helkaklat duschrum med tvättmaskin i kombination med torktumlare. Stort sovrum med vacker kakelugn, ej i bruk, egen klädkammare och bra med förvaring. Från detta stora rum når du ytterligare ett rum med fönster i flera väderstreck. Här finns även trappen till tornrummet som av nuvarande ägare nyttjas som sovrum. 

Från hallen finns möjlighet att stänga dörren till bortre delen av lägenheten som inretts till  en liten separat två.Perfekt för generationsboende eller för gäster. Ett stort allrum med kök, god plats för såväl matbord som stor soffavdelning. Från detta rum når du balkongen med utsikt över bryggorna och vattnet. Ytterligare litet badrum med dusch och tvättmaskin samt sovrum och hall med arbetsyta. Invid denna hall finns ytterdörr till trapphuset. 

Föreningen

Brf Geijershill är en bostadsrättsförening med tre lägenheter. Den aktuella lägenheten är den största i huset. I källarplan finns förråd för samtliga boende. Ett stort förråd för aktuell lägenhet samt ytterligare utrymme gemensamt. 

Parkering finns, två platser tillhör denna lägenhet. Elbilsladdare finns. 

Uppvärmningen i hela huset sker via pellets.  

Frida Orre
Fastighetsmäklare Frida Orre 070-571 03 99
Vegabacken 30 - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00