Unik fastighet med plats för den stora familjen

Stor sjöfastighet, taxerad som lantbruk, som inkluderar flera fastigheter med skog, skogsimpediment, egen brygga och flera bostadshus. Äldre sekelskifte samt nyare huvudhus och tre gästhus med självhushåll. En magisk plats att bara njuta på.

Svartnö Kallvik 38
Sekelskifte
Säljarnas sommarbild
Alla bilder

Svartnö - Furusund - Norrtälje

Pris/bud
12 000 000 kr

Ett unikt tillfälle att förvärva en av de riktigt stora gårdarna i Roslagen. Ett skärgårdshemman om totalt 86 455 m² som inkluderar flera samtaxerade fastigheter; Svartnö 2:14, 2:17, 2:18, 2:19 och 2:23. Endast 2:14 är bebyggd, de andra består av åkermark, skogsimpediment, skogsmark samt andel i ett flertal samfälligheter och fiskevatten.

Fastigheterna är belägna på Svartnös nordvästra sida med vacker utsikt över viken Västra Lermaren. Den största arealen ligger på Svartnö, men tre av skiftena är belägna på ön Björkholmen, vilken ligger på andra sidan vattnet. Från fastigheten har man en kort båtresa till Furusund och ytterskärgården hägrar ytterligare en liten bit bort. Fastigheterna erbjuder möjlighet till ett unikt boende med jakt, fiske eller bara ett ställe att samla familj och vänner.

Två stora bostadshus (1900/1971), två gästhus (1900), en friggebod (1986), lada om ca 80 m² från sent 1800-tal, bastu om ca 20 m² på bryggan och 4 st utedass.

”Gamla huset” om ca 105 m² är byggt runt sekelskiftet och består av totalt sex rum, varav 3 sovrum och ett allrum med braskamin på övervåningen. Nedervåningen välkomnar med en rymlig hall som leder in till både kök och vardagsrum, däremellan ligger matrummet. Vardagsrummet är rymligt och har utsikt över sluttningen ner mot vattnet. Tyvärr fungerar inte den vackra kakelugnen idag, som enligt uppgift ursprungligen funnits i en våning på Strandvägen. Köket är av äldre standard men den charmiga vedspisen fungerar och skapar stämning vid matlagningen. Hela huset är i behov av lite kärlek och renovering.   

”Nya huset” är byggt 1971 i 1 ½ plan. På nedervåningen finns två stora sovrum, två badrum, kök och ett stort vardagsrum med två matplatser och en härlig braskamin. Vardagsrummet byggdes till 1986. Stora altandörrar i glas ger vardagsrummet ett vackert ljusinsläpp och man har direkt access till verandan med matplats under tak. Köket är fullt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis och ugn. På övervåningen finns två sovrum, ett tvättrum och ett rymligt förråd. Detta hus har vatten året om.

”Vävstugan” är på ca 25 m² och består av ett stort allrum med säng, matplats och en hel köksvägg med kyl, micro, vask, mindre spis/ugn och vedspis. Stugan är varsamt renoverad med vitlaserade väggar och synliga takbjälkar. En trappa leder upp till ett loft med plats för sängar. 

”Torpet” om ca 30 m² är nyrenoverat i modern stil. En hall välkomnar in till ett stort kök med kyl/frys, spis, ugn, gott om förvaring och plats för matbord. Mindre vardagsrumsdel med braskamin och trappa upp till rymligt loft med plats för flera sängplatser. 

”Lillgästis” är en liten friggebod med två platsbyggda sängar och en enklare köksdel med sommarvatten.

Tomten är plan med en blandning av gräsmattor, ängsgräs och naturtomt. En fin gräsmatta binder ihop husen och här samlas man alla under fina sommarkvällar för att duka upp middagsbordet. Det finns flera uteplatser att välja mellan för att kunna följa solens gång.

Nere vid stranden finns en gedigen brygganläggning med plats för flera båtar och här finns även den vedeldade bastun i mycket fint skick. På bryggan finns badstegar och barnen kan leka i vattenbrynet. Säljarna har långbord och bänkar på bryggan för att kunna njuta av årets varmare dagar.

Ytterligare på tomten finns en lada (ekonomibyggnad) som är perfekt uppdelad så att man kan använda en del till förvaring och verkstad och den andra till kräftskivor eller andra evenemang när väderleken kräver tak över huvudet.

Fastigheten är besiktigad (se bifogat protokoll) och har trekammarbrunn med sluten tank samt sommarvatten från egen brunn till alla hus. Nya huset har även vintervatten. Jordkällaren är inredd som teknikrum och strax intill finns växthuset för den odlingsintresserade.

Alla renoveringar och förbättringar finns i bilagt dokument.

Man tar sig lätt ut i skärgården med den egna båten. Buss till Norrtälje finns på gångavstånd precis vid Furusundsvägen. Norrtälje som ofta kallas Roslagens huvudstad är en riktigt idyllisk liten skärgårdsstad. I stadskärnan finns ett stort utbud av butiker, krogar, kaféer, konst, evenemang och museer att besöka året runt. Till Furusund tar det ca 5 min med bil eller buss. Idag är Furusund en levande knutpunkt i Stockholms skärgård med många bofasta och ett rikt utbud. Här finns ett omtyckt värdshus, en väl utbyggd gästhamn med alla faciliteter och vidare finns här båtmack, handelsträdgård, krukmakeri och allt annat som behövs i ett skärgårdsparadis. På Furusund finns flera badplatser att välja mellan, fina klippor på Nordkap och barnvänliga stränder mot väster. 

Badorten Furusund började byggas under mitten på 1800-talet och då Christian Hammer köpte Furusund 1882 påbörjades en kraftig utbyggnad av badorten. Under lång tid kunde man bara nå Svartnö och Furusund sjövägen. En bilväg med broar började byggas på 1930-talet men det dröjde till 1953 innan vägen var klar ända ut till Furusund. 

Välkommen till ett boende utöver det vanliga!

 

 

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Irina Bruzelius 070-551 72 88

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Svartnö Kallvik 38 - Furusund
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00