Svärdsö - Torö - Nynäshamn

12 000 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Två angränsande strandtomter i kvällssolsläge på Svärdsö – Torö

Genuin gammal skärgårdsfastighet i kvällssolsläge med charmiga hus från förra sekelskiftet moderniserat för vistelser året runt och med gott om övernattningsplatser för släkt och vänner. De samtaxerade, och intill varandra liggande, strandtomterna Berga 3:9 och 9:7 om totalt 9 360 kvm säljes tillsammans.

Fastighetsmäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
Granudden 1 - Nynäshamn
0 min
Med bilväg
Ca75 m2
Ca154 m2
Tomtarea: 9:37712 m2
Tomtarea: 9:71648 m2

Synlig budgivning, allt öppet

Välkomna på visning
Visning  lördag 24 / 8 14:30 - 15:30
Välkomna på visning
Visning  måndag 26 / 8 18:00 - 18:45

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

BERGA 9:3

Land:

Sverige

Kommun:

Nynäshamn

Stad:

Nynäshamn

Område:

Svärdsö - Torö

Postnummer:

149 92

Tomtarea:

9:3 7712 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

Ca 154 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

9:7 1648 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

Ca 75 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

5

Varav sovrum:

2 till 3

Badrum:

2

Byggnadstyp:

1 1/2 plansvilla

Byggnadsår:

1910

Fasad:

Trä

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Krypgrund

Murstock:

Murad

Fönster:

1+1 glas

Ventilation:

Självdrag.

Uppvärmning:

Direktverkande el, 4 eldstäder och luftvärmepump

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten från borrad brunn året om. Enskilt avlopp, minireningsverk

Taxeringsvärde totalt:

6 236 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

2 340 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

3 896 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.93%

Värdeår:

1929

Försäkring, fullvärde:

Ja

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

28 738 kr/år

Vatten/Avlopp:

4 875 kr/år

Sotning:

1 123 kr/år

Renhållning:

5 894 kr/år

Försäkring:

10 000 kr/år

Övrigt:

8 200 kr/år

Driftskostnader totalt:

58 830 kr/år

Driftskostnader kommentar:

I kostnad för el ingår uppvärmningskostnad. Övrigt inkluderar både bredband och TV över fiber.

Servitut:

0192-02/2 - 1: Ledningsrätt starkström (2002-06-11)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Granudden 1

Varmt välkomna till Granudden 1 och dessa två fina strandtomter som i dagsläget nyttjas som en fastighet med den fördel av rymd och utrymmen som det ger. Entré till fastigheten sker via grind som leder in på gruslagd väg till en gärdesgårdomgärdad, härligt stor och omväxlande naturtomt med plana gräsytor och planteringar, stenlagda partier och en lång strandlinje mot skyddad vik. På fastigheten finns ett flertal byggnader och tre bryggor, varav två med segelbåtsdjup, bryggdäck och skydd för olika vindar.

På höjden tronar sekelskiftesvillan i 1½ plan och härifrån har man långsträckt vy över vatten och himmel som bjuder på ett ständigt skiftande skådespel över fjärden. Husets stora terrass har ett perfekt läge mot väst, norr och öst för kaffe i morgonsol och middagar i kvällssol, antingen från grillen eller köket som ligger direkt innanför terrassen. Eftermiddagssolen kommer runt huset vid 14-tiden och ligger på mot terrassen till dess att den går ner.

Redan i hallen möts man av den härligt lantliga atmosfär som huset utstrålar. De ca 154 m² är fördelat över två plan med sammanlagt 5 rum och den ljusa charmiga inredningen är genomgående med fina snickerier, sköna trägolv, generösa fönsterpartier och vackra eldstäder. Via entrén når man ett första sällskapsrum med en maffig eldstad att samlas runt, ett perfekt rum för en fördrink vid festliga tillfällen eller mysiga höstkvällar med sprakande brasa. Vidare in i huset ligger nästa sällskapsrum med öppen planlösning mot matrummet som tillsammans med ljusa ytskikt och stora fönsterpartier mot sjösidan ger en härlig rymd. Pardörrar mot terrassen gör det mingelvänligt mellan alla de fint sammanhängande ytorna och här umgås man enkelt mellan kök, matrum, sällskapsrum och terrass. Vägg i vägg med sällskapsrummet ligger ett ytterligare rum. Köket håller gott om förvaringsutrymmen och bra arbetsytor och är utrustat med ugn och mikro i bekväm arbetshöjd, diskmaskin, kyl och en spishäll plus vedspis med fläktkåpa. Frysen är smart undangömd under trappan till övervåningen. Golvet i kök och  matrum är stenlagt och har golvvärme. I mellangången till duschrummet finns tvättpelare med torktumlare och i det helkaklade duscrummet med golvvärme finns dusch, wc, handfatskommod, varmvattenberedare och handdukstork. Fiber för bredband och TV finns.

Via trappa direkt innanför entrén når man övervåningens hall, här finns förvaringsutrymmen, trappa upp till vinden och ingång till två separata sovrum. De båda sovrummen är rejält rymliga och sovrummet mot sjösidan har en stor klädkammare och ett duschrum med wc och golvvärme. Det andra sovrummet har inget eget duschrum men däremot en vacker kakelugn.

Grindstugans ett rum med kök om ca 22 m², som är en av fastighetens två gästhus, har genomgått en varsam renovering med bevarad sekelskiftescharm och håller allt man behöver för att klara sig på egen hand med kök och Cinderellatoalett. Stugan är vinterbonad och har sommarvatten. Även här är mysfaktorn riktigt hög med bl.a kakelugn, vedspis, trägolv och pärlspont.

Vid strandkanten intill Grindstugan finns en sjöbod som i dagsläget förvarar båttillbehör och annat skärgårds bra-att-ha. Det fina läget ger tankar för andra användningsområden och här kanske möjligheten finns att anlägga en vedeldad bastu med bad utanför. El finns indraget.

Det andra gästhuset om ca 75 m² bjuder på två avskilda rum med egna ingångar separerade av ett gemensamt tvättrum (ej indraget vatten) med förbränningstoalett och en verkstad där emellan. Byggnaden är vinterbonad och de båda rummen har en väl tilltagen rymd och en varsin uteplats. Intill gästhuset finns även en vedbod med förvaringsutrymme.

På fastigheten finns även två enkla byggnader med renoveringsbehov som har ett värde i att de utgör byggrätt.

Efter strandlinjen mot viken ligger två av fastighetens bryggor, den ena äldre invid sjöboden och den större med bryggdäck, segelbåtsdjup och badstege nås via en stenlagd trappa nedanför huvudbyggnaden. Den tredje bryggan, där det även är segelbåtsdjup, ligger i den skyddade viken på andra sidan vägen.

I området finns mycket trevligt att upptäcka ned mot Ören/Stenstranden och restaurang Sjöboden på Ankarudden. På vägen passerar man även Torö Lanthandel om man behöver fylla på förråden. Med båt finns fina fiskevatten i området och spännande öar att upptäcka. Nynäshamn, Trosa och Landsort är även trevliga dagsutflykter.

Från Stockholm city till Granudden är restiden ca 45 minuter med bil och väljer man att åka kommunalt så går även det bra. Bussen stannar precis utanför tomten.

Granudden 1 - Nynäshamn
Stockgolm