Tre små hus och tomt med möjligheter

En möjligheternas tomt på Marö med anslutning till kommunalt VA och båtplats. Idag finns tre mindre byggnader på tomten. På ön finns flera badplatser och reguljär båttrafik går till ön under vår, sommar och höst.

Badstrand ett par minuter bort
Marö hamn med dess båthus
Hus 1
Alla bilder

Marö-Gräskö - Norrtälje

Pris/bud
1 200 000 kr
Husen och tomten

Tomten uppgår till 2 130 m² och ligger på öns inre del med väg och fastighet mellan denna och vattnet. En kort promenad bort ligger närmaste badplats.

Två av de tre husen är enligt bygglovshandlingar uppförda kring 1963, ritningar finns över det större av husen samt förrådsbyggnaden som även innefattar torrdass. Ytterligare en byggnad finns, storlek som friggebod intill förrådet. Det saknas el på fastigheten idag men finns i tomtgräns att ansluta och öppna ett nytt abonnemang hos Vattenfall. Fastigheten har del i gemensamhetsanläggning vilken omfattar vatten- och avloppsnätet på ön och man har därmed rätt att koppla på sig på detta. Den pumpbrunn som behövs för att koppla på sig finns i förrådet på fastigheten. Avgiften för att ansluta sig till VA-nätet kommer att behöva erläggas, storlek på denna beror på om ett eller flera hus ska anslutas, och dess storlek.

Även fiber finns att ansluta strax utanför tomtgräns.

Detaljplan finns på ön och anger att man får bygga hus om 80 m² och uthus om 40 m². Utöver detta får Attefallshus och friggebod finnas, vill man behålla de befintliga byggnaderna kan de troligtvis klassas som att vara något av detta. För fullständiga bestämmelser i byggnadsplanen se bilagt dokument.

Fastigheten säljs med friskrivning från dolda fel.

Marö är en vacker ö med drygt 40 fastigheter. En levande ö med många lekkamrater för barnen och det finns gemensamma grönområden samt promenadstigar runt ön som leder till skärgårdens vackraste båthus inne i hamnanläggningen. Vid båthuset har man traditionsenligt midsommarfirande där alla generationer träffas. I hamnen har man del så båtplats finns. Även gästplatser finns i hamnen. Vid ångbåtsbryggan finns en bastu att nyttja och här trafikerar Waxholmsbolaget ön med dagliga turer under sommaren, även helgtrafik under vår och höst. Diskussioner pågår om att utöka turerna till att bli tätare även under lågsäsong vilket utökar tillgängligheten. Ön är ansluten till kommunalt vatten och avlopp och även fiber finns på ön att ansluta sig till. Här kan man leva bekvämt trots att man är på gränsen till ytterskärgården.

Samtliga fastigheter på ön har del i hamnen på öns nordöstra del och man ansvarar även för de gemensamma grönområden och  den badplats som finns. Badplatsen är barnvänlig med sandstrand och det finns även klippbad och stenstrand vid ångbåtsbryggan om man föredrar det. Två mindre öar ligger sydost om Marö, Stora och Lilla Fällen, och dessa ägs av samfälligheten. På den större av dom finns en fin sandstrand.

Cirka 15 minuter bort med egen båt ligger Furusund, 20 min till Rödlöga och 10 min till Saltkråkans Norröra. Restauranger finns bland annat på närliggande Fejan, Lidö och Furusund. Närmaste affär ligger på Gräddö, dit kan man ta sig med båten på 20 minuter.

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Marö 24 - Gräddö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00