Söderöra - Norrtälje

525 000 kr

Tomt på vackra Söderöra

Tomt i ostört läge ett par minuters promenad från vattnet mot norr. Till ångbåtsbryggan tar det knappt tio minuter och det finns flera badplatser att välja emellan på ön. Söderöra har en fin natur och det finns mycket att göra utanför den egna tomten. Den yttre skärgården med sin karga natur hägrar intill. Detaljplan medger byggnation om 80 + 40 m² samt komplementbyggnader.

Fastighetsmäklare Johan Vogel Johan Vogel
Gustavsvallen 10 - Blidö
2 min
Nås med båt
Tomtarea: 2172 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Tomt

Fastighetsbeteckning:

SÖDERÖRA 3:218

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Blidö

Område:

Söderöra

Församling:

Blidö

Postnummer:

760 17

Tomtarea:

2172 Kvm (Fastighetsregistret)

Vatten och avlopp:

Vatten saknas. Avlopp saknas.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Söderöra by (1975-04-10) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

642 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

642 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

210

Skattesats:

31.8%

Fastighetsavgift:

6 420 kr

:

0 kr/år

Servitut & GA:

fnr_010045188: Gemensamhetsanläggning Norrtälje SÖDERÖRA GA:1
fnr_010470330: Gemensamhetsanläggning Norrtälje SÖDERÖRA GA:7

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Söderöra ligger öster om Blidö precis innan ytterskärgården tar vid. Här möts man av idyllen i Söderöra By i vilken fastigheten är belägen. Ön trafikeras av reguljära turer från Furusund och Östernäs året om och detta ger möjligheter till ett liv i skärgården under årets alla delar.

Fastigheten ligger på öns norra del, ca åtta minuters promenad från byn och närmaste vatten finns i Öjan mot norr dit man kan gå och bada. Ingen fast båtplats finns idag till tomten. Fastigheten omfattas av detaljplan som medger byggnation av 80 m² huvudbyggnad, 40 m² komplementhus samt även Attefallshus om 25 m² och självklart även friggebod. För fullständig information se bifogad byggnadsplan.

Byvägen leder bort till ångbåtsbryggan och förbi denna kommer man till öns kanske finaste badplats mot Västerfladen med långgrund sandstrand. Sommartid lever ön upp med många sommargäster och midsommarfrinadet är uppskattat bland stora som små. Söderöra har idag ett tjugotal fastboende och trafiken mellan öarna är tät.

Utanför Söderöra ligger Svartlögafjärden öppen för både bad och fiskeutflykter. Möjligheterna är många. Till Söderöra tar man sig antingen med Waxholmsbåt från Stockholm eller med passbåt från Östernäs eller Furusund. Båtplats kan hyras av granne på brygga alldeles intill. 

Furusund ligger ett kort stycke norrut och här finns närmaste båtmack. 
Krogar finns det gott om i närområdet om man inte vill laga maten själv, bl.a. på Fejan, i Blidösund, på Lidö och Högmarsö.

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Gustavsvallen 10 - Blidö
Stockgolm