Tomt med sjöutsikt, båtplats och kommunalt VA

Byggklar tomt om 1 891 m² på Gräskö nära fastlandet och ytterskärgård med generös byggrätt. Kommunalt VA finns framdraget och fiber kan anslutas. Byggrätten uppgår till totalt 200 m² och från tomten har man utsikt mot vattnet och solnedgångar i nordväst över grannfastighet på andra sidan vägen.

Alla bilder

Gräskö - Norrtälje

Pris/bud
1 850 000 kr

Plan och lättbyggd tomt som omfattas av detaljplan vilket ger en enkel och snabb handläggning av bygglov, totalt får man bygga 200 m² på fastigheten. Gällande byggnadsplan finns bilagd som pdf. Fastigheten nås året om via täta turer med Waxholmsbolagets turer, på vintern är det passbåt från Östernäs som går snabbast och under vår och höst går det turer hela vägen från Stockholm. Dessa turer går även dagligen under sommaren. Egen båt kan man ha på brygga i Fladen, ett par minuter bort och vill man ha större frihet kan man söka båtplats på Rådmansö på andra sidan Furusundsleden. 

Badplatser finns det flera på ön, i Fladen är det alltid lite varmare i och med det långgrunda och skyddade läget, likaså i Badviken vid midsommarängen intill byn. Med egen båt når man snabbt fina klippöar för dagar med sol och bad och med båt finns många fina utflyktsmål i kringliggande skärgård.

Gräskö är en populär ö med ca 150 fastigheter och en växande andel bofasta. Kommunalt VA finns på ön vilket ger bekvämligheter och detta är framdraget till tomten och är färdigt att ansluta. Kostnad för detta är .... ..... kronor. Tillsammans med möjlighet att ansluta fiber kan man skapa ett boende att njuta av under hela året.

Gräskö

På Gräskö lever man i en vacker del av skärgården, nära både fastlandet och ytterskärgården. Strax norr om Gräskö går Furusundsleden innan Ålands hav tar vid och på ön och i farvattnen omkring har många skärgårdsprofiler vistats.

Gräskö trafikeras av båt från Furusund och Stockholm under sommaren och året runt kan man ta sig till ön med passbåt från Östernäs brygga. På ön finns dessutom båttaxi för sent komna gäster. Vill man ha båten på varv finns på ön ett båtvarv vilket erbjuder all form av service för båtar.

Furusund nås snabbt med egen båt och här kan man bunkra båten och äta lunch i gästhamnens café eller på värdshuset. Nära Gräskö finns flera populära krogar bl.a på Lidö, Fejan och Högmarsö där även affär finns vilken bekvämt nås med båten. Rödlöga är ett fint utflyktsmål med sin handelsbod och sitt café och Göstadagen med sin ostmarknad är värt ett besök. Hit tar det ca 20 minuter med egen båt i normal fart.

För badutflyker finns det gott om fin klippöar i närheten och ytterskärgården finns inte långt borta.

Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00