Sydvästläge på Alskäret

Äkta sjötomt med stort eget vattenområde. Lång strandlinje med klipphäll och två bryggor i var ända. Sjöstuga med eget pentry och sovrum. Bastubyggnad vid strandkanten med gästrum. Två förrådsbyggnader, snickarbod och växthus. Huvudbyggnad på finaste platsen och en strålande utsikt över Saxarfjärden och farlederna. 4 rum och kök samt glasveranda. WC/dusch. Öppen spis och vedspis. Kommunalt vatten. Båtplats på Fåglarö vid W-båtsbryggan mitt över sundet. Nära Linanäs på Ljusterö med flera krogar och affärer.

Klipphäll och brygga 1
Bastu och badbrygga 2
Huvudbyggand
Alla bilder

Saxarfjärden - Österåker

Pris/bud
10 000 000 kr
Om Alskäret 7

Välkomna till Alskäret. Skyddat och med storslagen utsikt över fjärden. Sjötomten som har det mesta rätt. Eget stort vattenområde 23 830 kvm, flata klippor, bryggor, sjöstuga, sommarängar, gammla fruktträd, skog och blåbärsris. Lång strandlinje och bryggor i var ända. Spännande utsikt och det bästa av allt - sol hela dagen till kvällen. Ett läge att nyttja hela året och nära Waxholmsbåt. 

Vid de vackra klipporna ligger sjöstugan med eget lite enklare hushåll. Ett förstklassigt läge intill vattnet och den äldre brygganläggningen. Denna plats är en oas för båt- och badlivet. Vid bryggan är det djup för segelbåtarna från boj in. Rodbåten lägger man på insida. Båtplats på Fåglarö intill ångbåtsbryggan finns - smidigt med reguljära turer in till stan året om. Ön Alskäret var innan 40-talet en betesö som tillhörde hemmanet Fåglarö gård (ligger mitt emot) som i sin tur löd under Margretelunds slott vid Trälhavet.

På tomtens höjd ligger fritidsvillan i ett plan och liten källare. Huset är ursprungligen byggt 1949 men tillbyggd 1981 till dagens utformning. Strålande utsikt åt alla håll och framförallt ut över fjärden och farlederna. Huset har 3 sovrum, varav ett är lite större och har eget tvättrum intill. En hall sammanbinder gamla och nya huskroppen. Utgång till  sjösidan med altan och baksidan mot skogen. Kaklat duschrum med WC och tvättställ. Stort arbetskök med vedspis. Glasveranda som används som matplats. Vardagsrum för skönt häng framför med öppen spis och TV. 

Uteplatsen framför byggnaden nyttjas för middagarna på sommarhalvåret under parasoll. I källaren finns tvättmaskin och den äldre matkällaren/svale för dricka, sylt och saft. 

Strax bakom huvudbyggnaden finns en förrådsbyggnad, ett växthus, en lekstuga och lite längre bak gamla snickarboden. Attefallsreglerna är tillämpliga och fastigheten ligger utanför detaljplan. Utbyggnad kan ansökas om och strandskydd gäller.

Vid tomtens nordvästra strand ligger bastun med gästrum intill vacker klipphäll och brygga nummer 2. Här lever man badliv och bastar i kvällssolen när fjärden lagt sig till en spegel. Går även att lägga båten här. 

Skådespelet utanför Alskäret med farlederna på behörigt avstånd är rogivande. Alla kryssningsfartyg som gästar Stockholms hamn syns mellan öarna. Waxholmsbåtarna angör båda grannöarna Fåglarö och Seglarö dit gästerna kan anlända, endast 2 min bort med snurrbåten. Vill man ta en löprunda ror man över till Fåglarö. Här firas även gemensamt midsommar och fotbollsskola anordnas på somrarna. 

Från ön är det nära både till fastlandet och till Ljusterö. Några av skärgårdens mest uppskattade platser ligger i fjärden. Linanäs och Grinda är värda flera besök, Linanäs har även affär, glassbar, thaivagn och två sjökrogar. Mitt över Alskäret ligger Skeppskatten, en riktigt trevlig restaurang. Vaxholm är endast 25 minuter bort och där finns allt. Bil- och båtplats är smidigast att ordna i trakterna mellan Flaxenvik och Dyvik, 10 minuters båtresa bort och i området finns även flera taxibåtar.

Här får man äkta sjötomt i bästa solläge, 1 h från Stockholm city. Välkomna.

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12
Alskäret 7 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00