Strandtomt med kvällssol över Himmerfjärden

Underbart sjöläge på udde med sol från morgon till kväll och strandlinje med strandstuga och bryggdäck intill badklippor. Härligt ompysslad och grönskande skärgårdstomt med hus om ca 80 kvm, 4 rok plus källarutrymme. Till fastigheten hör även del i angränsande allmänning, vatten och holmar/skär intill udden. Varmt välkomna till ett naturskönt och fridfullt läge på Sorundas fina västsida, under timmen med bil från Stockholm city.

Alla bilder

Sorunda - Grimsta - Nynäshamn

Pris/bud
7 500 000 kr

Området vid Granholmen utgörs av en tidigare större fastighet som delats upp till tre separata fastigheter varav denna, Grimsta 4:31, är en av dem. För dessa fastigheter bildades samtidigt gemensamma grönområden och gemensamt sommarvatten och bilparkering mm. Från parkeringen är det ca 100 m promenadstig till fastigheten.

Fastigheten om 4 619 kvm har ett ypperligt läge med strandlinjen öppen för sol från syd och väst med ljumma solnedgångar över fjärden. Tomten är trevligt varierad och öppen med glesa tallar, lövträd och flertal olika fruktträd, bärbuskar och blomster. Direkt angränsande till tomten ligger en gräsplan perfekt för lekar och bollspel.

Huvudbyggnaden som uppfördes 1933 ligger på höjd över vattnet med tomten framför svagt sluttande mot stranden. Entré via härlig loggia, husets generösa glasveranda, med bästa tänkbara utsikt. Här finns gott om utrymme för sittningar med nära och kära och även en skyddad favoritplats de dagar som det blåser upp. Vidare in i huset ligger vardagsrummet med matplats och soffhörna med mysvärme från braskamin. Vägg i vägg med vardagsrummet ligger köket som är enkelt utrustat med allt man behöver för livet på landet, även här tar man in sjöutsikt från viken som ligger i nordöstlig riktning och en charmig vedspis ger bra värme kallare dagar. Via en hall som sträcker sig vidare genom huset ligger de tre sovrummen och ett toalettrum.

Ett källarplan utgör grunden för huset. Källarplanet är uppdelat i två utrymmen och i det ena med egen ingång har man inrett ett helkaklat och klinkat duschrum med Cinderellatoalett. Den andra delen av källaren är oinredd och öppen för eget skapande precis som husets vind som i dagsläget nyttjas som förvaringsutrymme och för enkel övernattningar av sommargäster. Gemensamt sommarvatten delas med två grannar. Avlopp på fastigheten behöver nyanläggas av köpare, offert för BDT-avlopp finns framtaget.

Vid den södra tomtgränsen längs strandlinjen är det enkelt att dra upp, förvara och lägga i mindre båt och vid den norra gränsen intill klipporna ligger strandstugan med möblerbart bryggdäck och badstege. Vid bryggdäcket är det segelbåtsdjup med bra Kite-/vindsurfingsvatten utanför. För fiskeintresserade är det lätt att ta sig runt med båt och upptäcka sina egna smultronställen, egen fiskerätt ingår.

Timo Lönnqvist
Fastighetsmäklare Timo Lönnqvist 070-755 14 08

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Granholmsvägen 31 - Sorunda
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00