Strandtomt i sydvästläge

Fantastiskt fin fastighet vid vattnet med magiska solnedgångar i fritt västerläge över sjön. Villan är placerad med ett upphöjt läge som ger en fin överblick över Ältasjön och dess omgivning. Lugnt och trivsamt villaområde på återvändsgata. Barnvänligt område med fotbollsplan, tennisbana, badstrand och utegym.

Alla bilder

Älta - Nacka

Pris/bud
16 700 000 kr
Beskrivning

Välkomna till denna fastighet med lugnt läge på återvändsgata. Villaområdet är trivsamt och området har bra skolor och förskolor. Läget vid sjön är ljuvligt och utsikten över sjön är fri i sydväst. Mot vattnet på övre plan är det utgång till en  altan och inglasat uterum som används flitigt. Tomten sluttar svagt ner till strandkanten som ligger på en udde. Här finns ursprungshuset kvar från 1911 och används som gästhus eller för en kräftskiva. 

Tvåplansvilla i souterräng med inbyggt garage.

Övreplan: Vardagsrum och kök i öppen planlösning med glasad altandörr ut mot altanen i sydväst. Vardagsrummet är ljust med stora fönsterpartier mot vattnet, braskamin, parkettgolv och utgång till uterum. Funktionellt kök med matplats för flera vid fönster i öster. L-format kök med vita skåpsluckor och god maskinell utrustning. Stort sovrum med plats för dubbelsäng och inbyggda garderober Sovrum mot öster med ljus färgsättning, inbyggda garderober samt utgång till  balkong med morgonsol. Helkaklat badrum med badkar, handfat med  underskåp samt fönster.

Entré med hall, gäst wc samt trappa upp till övreplan. Allrum med stort fönster i öster samt öppen spis (ej provtryckt). Hobbyrum med plats för pingisbord och två stora förråd/matkällare/vinförråd. Tvättstuga med klinkergolv, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

 

Ursprungshuset från 1911 med röd träpanel och stensatt grundläggning. Två rum och kök med gamla detaljer såsom vedspis, braskamin och trägolv. Har fungerat som gäststuga eller samlingsplats för middagar/festligheter.

Område

Attraktivt villaområde vid Ältasjön med vacker natur och fina promenadstråk. Nära till bra förskolor och skolor. Här bor du bekvämt med närhet till det mesta – ett boende som måste upplevas på plats! 

Aktivt område med bl.a. tennis, fotboll, scouter, ishall, utegym, gym, skridskor, fiske (eget kräftfiske)

Närhet till Nackareservatet med sina stora grönområden samt Hellasgården som erbjuder friluftsliv.

Närservice finns i Älta Centrum där det finns en vårdcentral, apotek, post, ICA, bibliotek, frisör, gym, fik, samt ett par restauranger. För mer shopping finns Tyresö C, Farsta C och Sickla Köpcentrum. Älta är ett expansivt område med ett nytt centrum under uppbyggnad.

Utmärkta busskommunikationer som tar dig till vidare in till city. Buss till Gullmarsplan (ca 15 min) och till Slussen (ca 25 min). Dessutom bra kommunikationer till Nacka, Tyresö och Haninge.

Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Älta strandväg 35 - Älta
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00