Strandnära & sjönära

Bo med Mälaren som granne. Här har du drygt 100 meter till strandkanten. Ett bättre läge är svårt att finna. Fin badstrand, småbåtshamn och härlig promenadväg runt udden precis invid huset. Absolut närhet till förskola, skola och buss. Stor villa i två plan med plats för den stora familjen. Rymliga sociala ytor såväl inomhus som utomhus, fem sovrum och garage i huset. Varmt välkomna!

Södran Badet intill fastigheten
Stor altan och utsikt över vattnet
Alla bilder

Sandudden - Ekerö

Pris/bud
9 980 000 kr
Fastigheten

Längst ner i området med absolut närhet till vattnet, stranden, utegymmet, strandpromenaden, båthamnen och skogen ges nu möjlighet att förvalta en stor villa med plats för många. Nuvarande ägare har bott här sedan byggnationen år 00. Med känsla av nästan egen sjötomt, upplevelsen att skogen är din lekplats, absolut närhet till skolan och gott om kompisar i området. 

Trädgården erbjuder plana ytor med gräsmatta, fruktträd, bärbuskar, buskar, perenner och rabatter. Flera uteplatser där du kan följa solen från morgon till kväll. För de unga i familjen längtar det lilla huset, lekstugan, efter nya ägare som kan ge ny kärlek.  

Garage finns i huset och infarten ger plats för flera bilar. 

Välkommen in

Entré under tak till rymlig hall. Insteg i klinker och därefter parkettgolv vilket ligger i hela övriga huset. Några steg in finns gott om plats för förvaring. Glasdörr leder in till ett stort allrum och ingång till garaget. Allrummet är fönsterlöst men passar utmärkt som bio rum eller träningsrum.  

På nedre plan finns två stora sovrum, det ena med dubbla fönster mot entrén och det andra med fönster och sjöutsikt ner mot stranden. Delvis kaklat duschrum från byggnadsåret med duschhörna, handfat i kommod och wc. Vitlaserad trapp leder upp till övre plan. 

Väl på övre plan öppnar huset upp med stor möblerbar hall eller mer likt ett allrum. Pardörrar ut till balkongen mot entrésidan där kvällssolen flödar till senaste kvällen. Stor öppning till rymligt kök med mycket gott om förvaring och yta. Bardel med förvaring, extra skåp och lådor invid matplatsen. Inredning i björk och bänkar i laminat. Här står man vid diskbänken och tittar ut över altanen och trädgården. I anslutning till köket ligger det stora ljusa vardagsrummet med fönster i tre väderstreck och utgång genom pardörrar till altanen. Här ges plats för såväl soffavdelning som matsalsbord. 

På övre plan finns totalt tre sovrum, två stora sovrum varav ett med sjöutsikt och det andra med fönster i tre väderstreck. Gott om garderober i samtliga sovrum. Det mindre sovrummet med sjöutsikt och fönster mot entrésidan. Genomgående ljusa väggar på övre plan och parkettgolv. 

Helkaklat stort badrum med hörnbubbelbadkar, handfat i kommod och wc. Beläget innanför köket med egen utgång till trädgården finns hall med förvaring och tvättstuga med tvättpelare, grovho och fönster mot trädgården. 

Isolerat garage om 29 kvm i huset med ingång till allrummet på nedre plan. 

Sandudden - Området

Sandudden, här byggdes de första bostäderna i slutet av 90-talet. Aktuell fastighet stod klar -00. Det finns förskola och skola F-6 inom området. På badet finns gungor och utegym samt vid skolan fotbollsplan och konstgräsplan.

På udden finns Ekerö båtklubb och småbåtshamn strax bredvid.

Runt Sandudden finns goda möjligheter till jogging och promenadstråk utmed Mälarens strand eller uppe på åsen med milsvid utsikt över Mälaren. Skog med bär och svamp runt knuten. Goda möjligheter för landsvägscykling och fina mountainbike spår.

Närmaste busshållplats finns i anslutning till Sanduddens skola. Den trafikerar sträckan Kaggeholm - Brommaplan via bl a Sandudden. Vid Ekerövägen och Träkvista finns ytterligare busslinjer som går till Brommaplan och vissa busslinjer går även mot Solna och Mörby. Beräknad restid till Brommaplan är ca 20 minuter. Bra färjeförbindelse mellan Ekerö (Jungfrusund) och Slagsta (i Botkyrka kommun) som gör att man snabbt kan ta sig ut på E4:an.  Pendlarbåt från Ekerö C till centrala Stockholm ger trevlig resa året runt.

Träkvista Torg ligger på ca 5-10 minuters promenadavstånd. Träkvistavallen med bl a ishall, fotbollsplaner och padelbanor. Ekerö erbjuder tre trevliga omtyckta golfbanor, Drottningholm, Troxhammar och Skytteholm samt ett flertal ridskolor. Vintertid finns en härlig skidbacke, Ekebyhovsbacken och preparerade längdåkningsspår på natursköna Jungfrusundsåsen. Friluftsfrämjandet har en omfattande verksamhet med bland annat kajakturer, långfärdsskridskoturer och även en plogad skridskobana vid Tranholmen. 

Frida Orre
Fastighetsmäklare Frida Orre 070-571 03 99
Krossvägen 29 - Ekerö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00