Strandläge i söder

Två fastigheter i Marsätra med ljuvlig vy i söder över skärgården, farlederna och Saxarfjärden. En boplats i nästan hundra år sist på återvändsgata. 20-talshus med kommunalt vatten och avlopp. Eldstäder och stora rum. Gästhus med kök. Garage och friggebod. Försäljningen omfattar två fastigheter som säljs tillsammans. Totalyta 9.533 kvm. Fastigheterna ligger utanför planlagt område intill Skärgårdstad. Framtida möjligheter.

Vy och brygga
Alla bilder

Skärgårdstad - Saxarfjärden - Österåker

Pris/bud
12 000 000 kr
Om fastigheterna Viken nr 1

 

Magnifik utsikt över skådespelet på Saxarfjärden i söder. En mycket vacker fond av öar och skärgårdsbåtar. En plats vid havet att njuta av året om. Endast 40 min från Stockholm. För båt- och skärgårdsälskaren är detta en oas. Hela skärgården ligger utanför med allt vad den har att erbjuda. Vaxholm, Grinda, Ljusterö och Ingmarsö - allt nås inom 30 min. Sköna promenader längs med stränderna och i orörd skog alldeles in på knuten. Här får man verkligen det bästa ett sjönära boende kan erbjuda. Vid bad och båtbryggan framför fastigheterna lägger man jollar och motorbåtar.

Fastigheten Margretelund 3:7 där villan och garaget ligger är 1.012 kvm, Kommunalt vatten och avlopp är anslutet och el. Fiber är anslutet. Taxeringsvärde 5.737.000 kr 2021, kod 220.

Fastigheten Margretelund 3:26 där gästhus, friggebod och utsiktsberget ligger är 8 521 kvm. Här är inte vatten och avlopp installerat. El är draget från Margretelund 3:7. Taxeringsvärde 6.068.000 kr 2021, kod 220.

Fastigheterna kan säljas var för sig men passar bäst ihop. Fastigheterna säljs med friskrivningsklausul från dolda fel. Självklart får man utföra överlåtelsebesktningar innan köp.  

Båda fastigheterna ligger utom planlagt område och inom strandskydd. Framtida möjligheter till eventuella avstyckningar på berget. Tidigare har positivt planbesked lämnats av kommunen 2013 för prövning av detaljplan uppe på berget. Ca 6 tomter. Gränserna mellan fastigheterna har justerats för att utfartsväg i det branta partiet ska få bättre utrymme. Gästhuset måste då rivas. Projektet har inte drivits längre av nuvarande ägare. Se bifogade pdf:er. 

Villan på Margretelund 3:7 från 20-talet känns som ett gediget bygge. Två bostadsplan och en hel källare. Balkong och mäktig vy över fjärden. Entréplanet har rymlig hall med trapphus både upp och ner. Stort vardagsrum med öppen spis (behöver kollas) och veranda mot vattnet. Stort kök med vedspis(eldningsbar) och plats för matbord. 

Övervåning välkomnar med hall med plats för hemmakontoret. Duschrum med wc och tvättställ. Sovrum med garderob. Stort sovrum mot sjön med balkong och förvaring i kattvindarna. 

Källarvåningen inrymmer två stora rum/hobbyrum. Matkällare och badrum med wc, kar och tvättställ. Utgång till tomten via förrådet under glasverandan. Här förvarar man veden. Villan är i behov av modernisering. Ny dränering av källaren kan vara bra.  

Gästhuset på Margretelund 3:26 står med lika fint läge mot vattnet. Härifrån har man full uppsikt över båtarna vid bryggan. Huset har ett sovrum, litet förråd och matrum med kök. El finns från grannfastigheten Margretelund 3:7 men inget vatten indraget. På gästhusets östra gavel finns förrådsutrymmen och utedass. Här skulle man kunna inreda med fler sovrum.

På vägen upp mot bergsplatån passerar man en friggebod för redskap. Bergsplatån med högt läge ovanför har fina tallar och är en naturlig utsiktsplats med ljugarbänk. Fin plats att om möjligt placera ny villa inom Margretelund 3:26.   

Välkomna till en sjönära oas sist på återvändsgata för bilar och med havet som granne. 

Tom Kallstenius
Fastighetsmäklare Tom Kallstenius 070-753 48 12
Marsättravägen 33 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00