Storslaget västerläge - Ornö!

Nu är ett av Mörbyfjärdens allra finaste lägen till salu! Högt, fritt och insynsskyddat beläget och med en milsvid utsikt över hav och skärgård. Trivsamt och välhållet fritidshus med gräns mot allmänning. Två stycken gäststugor. Populärt och barnvänligt område nära bad, tennisbanor, fotbollsplan och småbåtshamn. Bilfärja från Dalarö, buss och bilväg till fastigheten.

Alla bilder

Ornö - Mörbyfjärden - Haninge

Pris/bud
4 500 000 kr
Område

Mörbyfjärdens område ligger på västra sidan av Ornö, södra skärgårdens största ö. En attraktiv ö med bilfärja och bilväg till fastigheten samt bussförbindelse till området. Trevligt, välskött och ett av skärgårdens absolut barnvänligaste tomtområde med möjlighet till många fritidsaktiviteter såsom simskola, seglarskola, tennis, fotboll m.m. Gemensam bastuholme. Vidsträckta strövområden med motionsspår, bra bär- och svampskogar, flera bad, båthamnar med gästplatser samt fiskevatten. På ön finns bl.a. hotell, restaurang, café, brödbod och båtmack/kiosk med baslivsmedel. Förutom bilfärja och W-båt från Dalarö till Hässelmara finns W-båtförbindelse från Stockholm till Kyrkviken Ornö med vidare förbindelse ut i ytterskärgården, t.ex Fjärdlång, Huvudskär, Utö m.fl. öar.

Planlösning

Huvudbyggnad.
Entréhall med garderober och avhängningsmöjligheter.

Till höger om om hallen ligger två stycken sovrum.

Duschrum med duschplats, handfat, separettoalett samt utgång till altanen.

Vardagsrum med separat matplatsdel. Stora fönster med en fantastisk utsikt över hav och land. Här finns även en utgång till altanen som har samma utsikt.

Arbetskök med ljusa köksluckor. Spis samt kyl/frys. Här finns även en separat entré.

Genomgående trägolv utom i duschrum.

Vid huvudentrén finns det ett förrådsutrymme som med enkla medel kan konverteras till sovrum om så önskas.

 

Gäststuga om cirka 21 kvadratmeter med plats för såväl sängar som soffa. Här finns även ett litet kök med plats för ett mindre matbord.  I dagsläget saknas indraget vatten. På framsidan av gästhuset finns en altan och på gaveln finns det ett utekök samt en TC.

Gäststuga/förråd om cirka 12 kvadratmeter med trägolv.

Detaljplanen medger 80 kvadratmeter huvudbyggnad samt 40 kvadratmeter uthus.

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 730 000 kr
Mark, värde: 917 000 kr
Summavärde: 1 647 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1981
Värdeår: 1981

Tomt

Fastigheten ligger som en av de sista fastigheterna på en lugn återvändsgata. Flera uteplatser. Byggnaderna är placerade så att de bildar en mysig gårdsplan. Här finns berg idager och gräsmatta. Fina berghällar, blombuskar och planteringar. Gräns mot samfällighet mot två av fastighetens sidor gör att läget upplevs som mycket privat och insynsskyddat. Här finns plats att parkera flera bilar.

Joakim Lundstedt
Fastighetsmäklare Joakim Lundstedt 070-999 99 03

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Stornäset 65 - Ornö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00