Grisslehamn-Ålands hav - Norrtälje

10 000 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Storslagen havstomt intill Grisslehamn

Sällsynt fastighet som ligger strax söder om Grisslehamn med en lång strandlinje mot havet. På höjden med havet framför ligger huset, unikt i sin utformning byggt 1931.

Fastighetsmäklare Johan Vogel Johan Vogel
Fastighetsmäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
Kvarnsandsvägen 57 - Grisslehamn
0 min
Med bilväg
120 m2
Skogsimpediment: 2 ha
Skogsmark: 1 ha
Tomtarea: 2500 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Gård

Fastighetsbeteckning:

VÄDDÖ-TOMTA 17:1

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Grisslehamn

Område:

Grisslehamn-Ålands hav

Församling:

Väddö och Björkö-Arholma

Postnummer:

764 56

Skogsimpediment:

2 Ha (Fastighetsregistret)

Skogsmark:

1 Ha (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

2500 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

120 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

3 rum och kök

Varav sovrum:

2

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 1/2 plan

Byggnadsår:

1931

Fasad:

Trä

Tak:

Schingel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundmur:

Natursten

Murstock:

Murad skorsten

Fönster:

Blyinfattade 2-glas

Eldstad:

Öppen spis med insats

Uppvärmning:

Direkt el, eldstad, luftvärmepump

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten borrad brunn. Enskilt avlopp, trekammarbrunn.

Allmänt skick:

Normalt

Taxeringsvärde totalt:

4 553 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 239 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

3 200 000 kr

Taxeringsvärde skogsmark:

106 000 kr

Taxeringsvärde skogsimpediment:

8 000 kr

Taxeringsår:

2017

Taxeringskod:

120

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1931

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

25 640 kr/år

Vatten/Avlopp:

1 075 kr/år

Sotning:

530 kr/år

Samfällighet:

620 kr/år

Renhållning:

1 880 kr/år

Försäkring:

6 058 kr/år

Driftskostnader totalt:

35 803 kr/år

Servitut:

fnr_010051485: Samfällighet Norrtälje VÄDDÖ-TOMTA FS:11

Servitut:

fnr_010051486: Samfällighet Norrtälje VÄDDÖ-TOMTA FS:12

Servitut:

fnr_010447487: Gemensamhetsanläggning Norrtälje VÄDDÖ-TOMTA GA:10

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Ett unikt tillfälle att förvärva en av de få bevarade riktigt stora fastigheterna invid Grisslehamn. På ca tre hektar mark med Ålands hav som närmaste granne tronar huvudhuset högt uppe på klipporna med en hänförande utsikt. 

Med sin välbevarade fasad är huset ett tidsdokument från byggåret 1931. De 120 kvm är fördelade på ett och ett halvt plan. En härlig altan som sträcker sig runt vardagsrumsdelen för att kunna njuta av den storslagna utsikten som förändras med årstiderna.

Entréplan består av en hall, kök, toalett och vardagsrum. Från hallen in till höger öppnar det majestätiska vardagsrummet upp sig med härlig rymd, vackra takbjälkar och gott om plats för socialt umgänge i form av både soffgrupp och matplats. I vardagsrummet finns även två platsbyggda fasta sängar med sänghimmel. En stor öppen spis med insats sätter pricken över i:et i detta rum.

Hela huset har blyinfattade fönster som redan 1200-talet användes i kyrkor och katedraler. Under 1900-talet blev det vanligare at man använde dessa i dekorativt syfte för att försköna privata boendemiljöer.

Köket är för sin tidsålder stort och moderniserat med maskinell utrustning som diskmaskin, kyl/frys, spis och micro. Även tvättmaskinen har fått sin plats här och det är stort nog för att få plats med matplats även här.

Trappan leder upp till övre plan och den privata avdelningen med två sovrum. Ett större med platsbyggd säng med inbyggd förvaring och kakelugn som förhöjer känslan. Det mindre har också platsbyggd säng i mindre skala.

Tomten är storslagen med ca tre hektar mark, bestående av skog, karga klippor och plana gräsytor. Stranden som är ca 300 m lång består av rullsten och berg. Varierad mark med plana ytor och skogspartier av skärgårdstyp med mycket tall, blåbärsris och berg i dagen. Fastigheten har utomplansbestämmelser, så nybyggnation och ev avstyckningar måste handhas med kommunen. Ogenerat och ostört läge utan insyn från grannar från alla håll.

Längre upp vid tomtgränsen finns ytterligare byggnader bestående av gästhus, garage och förråd. Ett enklare gästhus står närmare huvudhuset.

I Grisslehamn, ett av Roslagens mest genuina samhällen, finns utöver det fina Hotell Havsbaden både ICA butik, flera restauranger, fiskaffärer, bensin och apotek. Här finns också seglarskola och tennisbana,och det är många som uppskattar en tur till Åland med Eckerö-linjen. Det är ca 10 minuters cykeltur till Grissleham och det går även att ta en promenad dit.

Välkommen på visning till en alldeles unik fastighet!

Kvarnsandsvägen 57 - Grisslehamn
Stockgolm