Stor sjötomt på Blidös utsida

Underbar sjötomt om dryga 10.000 kvm med fri horisontutsikt och ostört läge på Blidös utsida. Kala klippor, brygga, huvudbyggnad och två gästhus samt bastu och båthus. En pärla!

Släta klippor vid bastun
Underbar känsla med släta klippor, brygga, huvudbyggnad, två gästhus, bastu och båthus
Stora gästhuset
Alla bilder

Blidös utsida - Norrtälje

Pris/bud
10 000 000 kr
Välkomna till Styrsnäsvägen 18

 

Välkommen till Blidös utsida och denna underbara sjötomt om dryga 10.000 kvm. Här kan man njuta av ett vackert och privat läge med fri utsikt över Svartlögafjärden och horisonten. Fastigheten har en lång strandlinje med släta klippor och brygga med segeldjup. Tomten är vackert kringbyggd med huvudbyggnaden på högsta punkten och ett gästhus i varje kant. Nere vid vattnet finns vedeldad bastu samt båthus/sjöbod. Vacker natur med vindpinade tallar, ljung och lingonris som slingrar sig mellan klipphällarna.

Från Styrsnäsvägen svänger man in på tomten och kör genom skogsgläntan ända fram till huset. Här möts man av en plan yta med gräsmatta och plats för flera bilar. Byggnationen är enkel och genuin, huvudbyggnad, två gästhus samt sjöbod/båthus och bastu. Utedusch och dass.

Huvudbyggnad om ca 80 kvm med entré från sjösidan till rymlig hall med gjutjärnskamin. I hallen finns tvättmaskin. Till vänster finns två rymliga sovrum, det ena med täljstenskamin. Mellan sovrummen finns ett tvättrum med handfat. Det ljusa härliga sällskapsrummet har murad öppen spis, sjöutsikt och öppet till nock i taket. Stort härligt kök med matplats och utgång mot baksidan. I köket finns spis med fläkt i spiskåpa, kyl/frys och diskmaskin.

Det stora gästhuset är ca 49 kvm och ligger längs fastighetens södra gräns och är byggt i nivåer som klättrar på klipporna. Entré till kök med matplats och sällskapsrum med ljuvlig sjöutsikt, öppet till nock i tak. Hall i vinkel med tvättställ samt garderober och utgång till tomten. Två bra sovrum, det ena med utgång till tomten.

Det mindre gästhuset har ca 22 kvm boyta. Liten hall med tvättställ, rum med öppen spis och enklare kök/pentry samt en förråds/verkstadsdel. Uteplats med magisk utsikt ner mot bryggan. Intill ligger bastun direkt på den släta klipphällen. Några steg så är man ute i havet.

Bryggan är en äldre stenkistebrygga med bra djup, här kan segelbåten ligga mot nock. Intill ligger båthuset/sjöboden för förvaring av allt man behöver till sin båt eller vattenleken.

På Blidö finns all service man kan tänka sig. Skärgårdens kanske mest välsorterade ICA ligger några kilometer från färjeläget. På sommarhalvåret finns en mängd kvällsaktiviteter för hela familjen som bio, konserter, auktioner och loppis. Blidö är en komplett ö med många möjligheter för både fritid och året runt boende.

Till Blidö tar man sig enkelt med bil, båt eller buss. Med bil från centrala Stockholm nås färjan i Furusund på en dryg timme. Vaxholmsbolaget trafikerar dagligen ön med ett flertal turer. SL kör kontinuerligt hela dagen buss in till Norrtälje. Det finns alltså goda möjligheter för att pendla in till fastlandet under hela året.

Välkomna på visning!

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Styrsnäsvägen 18 - Blidö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00