Stor sjötomt med möjligheter, kommunalt VA, fiber och daglig trafik

Nu erjuds möjlighet att förvärva denna unika fastighet med stor potential. Fastigheten är belägen på Gräskö, en kort tur från fastlandet med ytterskärgårdens öppna vatten och fria horisonter alldeles runt udden. Fastigheten uppgår till 29 500 m² varav 16 200 m² land och erbjuder en fin hamnanläggning med sjöhus intill, ett större bostadshus samt ett gästhus om ca 45 m². Potential finns i och med fastighetens storlek och att delar av den ej omfattas av strandskydd att bygga mer för generationsboende eller annat. Se bilagd karta. Gräskö trafikeras av reguljär trafik året om och är anslutan till kommunalt VA och fiber vilket ger möjligheter till ett rikt liv i vacker skärgård året om. Bil- och båtplats på Östernäs kan övertas av ny ägare.

Alla bilder

Gräskö-Furusundsleden - Norrtälje

Pris/bud
11 500 000 kr

Fastigheten har en lång strandlinje mot norr och Furusundsleden vilket ger kvällssol och vy över farledens båtliv, dock skyddar Lilla Gräskö norrut från de svall denna kan ge. För att angöra fastigheten tryggt finns en skyddad hamnanläggning med plats för flertalet båtar och djupet förslår för de flesta båtarna. Invid hamnen ligger Sjöhuset, byggt på vattnet och i detta finns ett gästrum, en bastu, självklart vedeldad och även dusch. En generös altan, delvis under tak, ansluter till brygga och Sjöhuset och på denna kan man avnjuta långa dagar, kvällar och kanske nätter där solnedgången i nordväst inte lämnar någon oberörd. 

Ovanför hamnen leder en plan gräsmatta mot de bägge bostadshusen, ett mindre till vänster och det större till höger. Fastigheten är ostörd med endast en bebyggd fastighet som angränsar och bakom husen finns en större del av fastigheten som idag är oexploaterad förutom för ett par förrådsbyggnader och mestadels består av blandad växtlighet. I och med fastighetens storlek och det faktum att det finns mark utanför strandskyddszon så finns möjlighet att stycka av mark och på så sätt kunna bygga mer, perfekt om man är en större familj som vill samlas på samma plats men kunna ha sina egna bostäder. Se bilagd karta över strandskydd.

Från fastigheten tar det ca tio minuter att promenera till ångbåtsbryggan dit pass- och Waxholmsbåt går, passbåten med flertalet turer dagligen året om. 

Stora huset

Det stora huset har genom åren byggts om och till för att bli det det är idag. Här har man haft fokus på ett hus med påtaglig kontakt med vattnet och ytor för umgänge med familj och vänner. Altandäck finns runt i princip hela huset och mot söder finns en skyddad uteplats som ger lä då vinden blåser från sjön och solen når hit under hela året. Huset har formen av ett flackt V med spets mot vattnet och i dess mitt ligger det stora sällskapsrummet i ett framskjutet läge. Här blir utsikten och vattnet fonden till måltider och kalas, plats finns för många och en eldstad ger stämning och värme. 

I husets östra del finns en större hall med gott om plats som sedan leder vidare in till köket med matplats. Från köket finns utgång till altanen i söderläge och vidare in i huset når man ett allrum innan man når husets mitt och sällskapsrummet. Bortom detta ligger husets mer privata del med tre sovrum, alla med utgångar till altaner, och badrum med dusch samt separat wc.

Övriga hus

Nära, men ändå på lagom avstånd, ligger ytterligare ett bostadshus med allt som behövs för att leva bekvämt och självständigt. Detta hus uppgår till ca 45 m² och har allrum med mindre matplats intill köket, två sovrum, ett större mot vattnet och ett för våningssäng samt duschrum med wc. Mot vattnet finns en altan som är nästan lika stor som huset. Intill detta men separat och i vinkel mot detta hus finns en byggnad i samma storlek som är förberedd för att inreda som bostad och denna skulle kunna sammanfogas med det andra på ett eller annat sätt.

På fastigheten finns längre bak ytterligare ett förråd och även det tidigare pumphuset som idag fungerar som förråd. 

Gräskö

På Gräskö lever man i en vacker del av skärgården, nära både fastlandet och ytterskärgården. Strax norr om Gräskö går Furusundsleden innan Ålands hav tar vid och på ön och i farvattnen omkring har många skärgårdsprofiler vistats. Ön är en av få som har en växande andel bofasta och att ön har kommunalt vatten och avlopp samt fiber ger både bekvämlighet och trygghet. På ön är endast s.k. nyttotrafik tillåten så vägarna runt ön är trygga att cykla, springa eller promenara på för både stora och små. Midsommar firas på midsommarängen intill byn.

Gräskö trafikeras av båt från Furusund och Stockholm under sommaren och året runt kan man ta sig till ön med passbåt från Östernäs brygga. På ön finns dessutom båttaxi för sent komna gäster. Vill man ha båten på varv finns på ön ett båtvarv vilket erbjuder all form av service för båtar.

Furusund nås snabbt med egen båt och här kan man bunkra båten och äta lunch i gästhamnens café eller på värdshuset. Nära Gräskö finns flera populära krogar bl.a på Furusund, Lidö, Fejan och Högmarsö. I Spillersboda finns sjömack och affär öppen året om. De bekväma beställer gärna mat från Mathem som levererar till ön.

För badutflyker är det bara att ta den egna båten och välja och vraka bland den fina klippöarna i närheten.

Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00
Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11

Du behöver godkänna cookies för marknadsföring för att kartan skall fungera.
Ändra inställningar

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00