Stor grönskade och solig tomt

Stor härlig och grönskande tomt med fritt läge. Nära gångavstånd till badstrand och klippor med kvällssol i Ryssviken. Båtplats ingår i Strömsundet. Rart rödmålat fritidshus samt gäststuga och förråd. Husen har använts sparsamt de senaste åren och är i behov av viss upprustning. Waxholmsbåt till ön. Vättersö är en levande skärgårdsö med fina stigar, badplatser och ängar.

Båtplats
Alla bilder

Vättersö - Österåker

Pris/bud
1 600 000 kr
Inynsskyddad stuga

Välkommen till denna underbara tomt med öppet fint läge där solen går ner över intilliggande öppet fält. Grönskande, vildvuxen tomt med buskar, blommor och berg i dagen. Flera fina uteplatser i både sol och skugga.

Stora huset
Från entrén kommer man direkt in i köket. Här är öppen planlösning mellan arbetskök, matplats och storstuga. I ena hörnet i storstugan är en kamin. I förlängningen av storstugan är en inbyggd glasveranda med hel fönstersida ut mot tomten och naturen utanför. Det finns två sovrum och ett duschrum med separett toalett. 

En tvådelad bodlänga som använts som förråd och gästrum. Hela boden är ca 6-7 m².
Det finns även ett gästhus med egen altan. Här bor man lite mer avskilt. 
Husen har inte använts speciellt mycket de senaste åren och alla husen behöver lite omvårdnad och uppfräschning. 
Tomten är stor, plan och fin med både buskar, blommor och gräsmatta. De sista åren har den blivit vildvuxen. Här går det att ordna med uteplatser i olika delar av trädgården. 

Vättersö har en generös detaljplan som medger att man får bygga 150 kvm huvudbyggnad och 40 kvm uthus. 

Till fastigheten hör båtplats med skyddat läge vid gemensam brygga i Strömsundet, ca 10 minuters promenad från fastigheten. 
I Ryssviken finns barnvänlig sandstrand samt brygga. Hit tar det bara några minuter att gå. 

Vättersö är en levande skärgårdsö

Vättersö är en levande skärgårdsö i en fin del av skärgården. Här erbjuds sommartid massor av aktiviteter som fotboll, segling, Friskis & Svettis, musikkvällar med allsång, ö vandringar mm. Stigarna på ön är bra och det är enkelt att ta sig runt. Vill man går det att få ihop en bra löprunda med avslutande dopp. 

En knapp timme från Stockholm med bil till Vettershaga och härifrån tar det ca 15 min över fjärden innan man når Vättersö. Efter en kvarts vidare färd når man fjärdar som Svartlöga och Gälnan. På andra sidan Gälnan finns skärgårdskrogar på Finnhamn, Ingmarsö och Svartsö. På Ljusterös norra del ligger Klintsundet med bensinmack och sommarkiosk. En levande och attraktiv del av skärgården.

Till Vättersö (Södra bryggan) kommer man också bekvämt med Waxholms båt. Det tar ca 10minuter att gå från södra bryggan och Waxholmsbåten upp till fastigheten. 
Ön trafikeras med reguljär båtförbindelse från Strömkajen i Stockholm. 

Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12
Vättersö 73 - Ljusterö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00