Stomnarö

På en vacker udde helt nära fastlandet och Spillersboda ligger denna vackra udde bestående av sjötomt på 2 200 m². Klockrent västerläge med magnifika solnedgångar. Hus från 1930-talet och bod med förråd och gästrum. Egen brygga vid stranden. Generös Byggnadsplan som medger sjönära byggnation.

Bryggan
Huset
Flygbild
Alla bilder

Stomnarö - Norrtälje

Pris/bud
4 900 000 kr

Några minuters båtfärd från Spillersboda ligger Stomnarö, denna idylliska ö med ca 90 fastigheter. Ön består av både skogs- och ängsmark med en hel del trevliga skogsstigar. Ekar, vitsippor, gullvivor och blåklockor är bara ett urval av öns rika fauna. På ön finns ett lantbruk i drift och närheten till ytterskärgårdens båt- och badliv är slående.

Här ute på Kalvudden på södra Stomnarö erbjuds ett härligt sommarställe på en plan och barnvänlig tomt med ett underbart solläge i väster för fin kvällssol. Lång strand med brygga för bad och förtöjning av båtar.  Avståndet till Stockholm är endast 1 timme och Norrtälje når du på 15 minuter.

Vid vattnet finns brygga med båtplats för egen och gästers båtar.  Bryggan nås efter en mycket kort båttur från Spillersboda.

Tomten är bebyggd med ett bostadshus som ursprungligen uppfördes på 1930-talet. Standarden är äldre men charmigt och välskött. På tomten finns dessutom ett uthus med förråd, dass och ett gästrum, Huvudhuset är ett enplanshus med källare under. I huset finns ett sovrum, vardagsrum, kök och en charmig veranda mot sjön. Köket har vedspis och övrig uppvärmning sker med direktverkande el.

Tomten ligger lite som på en egen udde och är en plan trädgårdstomt med oändliga möjligheter för att skapa sköna platser för avkoppling och lek. Tomtens areal uppgår till 2 200 m². Fastigheten har delad brunn för vatten tillsammans med de tre närmaste grannarna.

Området är planlagt och planen medger en byggrätt om 120 m² och därtill kommer Attefallsreglerna så det finns stora möjligheter för den som vill vidareutveckla detta fantastiska sjöställe.

Huset ligger vackert och centralt placerat på tomten med bra uppsikt över både tomt och omgivande vatten. I trädgården njuter man av både frukost, lunch och middag när vädret tillåter. Västerläget gör att du har sol hela dagen och långt in på kvällen.

Havets närhet är påtaglig och bryggan och vattnet är i blickfånget hela tiden. Tomten erbjuder som sagt fina platser för lek och spel. Läget är optimalt med närhet till både fastland och mängder av utflyktsmål i den omgivande skärgården.

Från Stomnarö är det ca 5 minuters båtfärd till Spillersboda, där livsmedelsbutik, båtmack och busshållplats samt medföljande båtplats vid varvet finns. Nära Stomnarö finns flera populära krogar bl.a på Lidö, Fejan, Furusund och Högmarsö.

Välkomna till vackra Stomnarö i vackra Roslagen!

 

Mats Öhlin
Fastighetsmäklare Mats Öhlin 070-877 27 00

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Storbergsviken 19 - Norrtälje
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00