Sommaridyll med sjöglimt på Söderöra

Trivsamt fritidshus på barnvänlig tomt i soligt läge på populära Söderöra med sjöglimt. Hus om 65 m² fördelat på 4 rum och kök varav tre bra sovrum samt duschrum. Sovstuga samt förråd med torrdass. Båtplats finns vid gemensam brygga på ön. Båt- och bilplats finns även i Bromskär.

Välkommen på Gustavsvallen 9
Sjöglimt i väst
Öjan - vattnet mellan Söderöra och Norröra
Alla bilder

Söderöra - Norrtälje

Pris/bud
2 850 000 kr
Ön

Utanför Blidös östra kust öppnar det stora vattnet upp sig och ytterskärgårdens innersta öar hänger vid horisonten. Där som den andra ön öster om Blidö, ligger Söderöra, en ö med genuin skärgårdsbebyggelse och vacker skärgårdsnatur. På ön finns ungefär 400 sommarboende. 

Läget på Gustavsvallen

Fastigheten är belägen på den nord västra delen av ön ca 15 minuters promenad från den lilla byn och ångbåtsbryggan. Om man promenerar längs med en stig ca 200 meter väster ut från fastigheten kommer man till Öjan. Där har man del i brygga med båtplats och badstege som delas med 6 grannfastigheter. Här är vattnet skyddat och på andra sidan ser man Norröra. Här finns möjligheter till bad och på andra ställen på ön finns andra fina badplatser, bland annat på sydvästra delen finns en fin strand som uppskattas av många. Fastigheten har del i Söderöra samfällighet samt Bromskärs hamn samfällighet vilket innebär att både båtplats- och en låst parkeringsplats i Bromskär på Blidö finns att tillgå.

Tomten om 2 056 m² är en trivsam natur- och trägårdstomt med gräsytor för lek och spel. Här finns en huvudbyggnad om 65 m² som uppfördes 1983 med altan som vetter mot både solnedgång och sjöglimt. På baksidan finns en mindre altan i öst. Där tar man plats under morgontimmarna.

Gästhus om ca 15 m² med plats för två sängar. Perfekt när gästerna eller tonårsbarnen är på besök. Utöver finns en förrådsbyggnad med torrdass samt ett pumphus.

Vatten fås via egen borrad brunn. Avlopp i form av BDT. 

Välkomna in

Entré till hall med goda avhängnings- samt förvaringsmöjligheter i intilliggande garderober. Direkt från hallen nås husets kök som ligger i öppen planlösning mot sällskapsrummet. Här finns en värmande braskamin och även plats för både mat- och soffgrupp.  Fönster i tre väderstreck ger gott om ljus.  Vidare finns ett duschrum med handfat samt tre bra sovrum. Två av sovrummen är större och här finns plats för dubbelsäng.

Nuvarande ägare lämnar gärna kvar större delen av inventarierna. 

Söderöra

På ön finns ett flertal bofasta och under sommaren lever ön upp med många sommargäster och midsommarfirandet är uppskattat bland stora och små. Under sommaren anordnas olika aktiviteter på ön och sammanhållningen är god. Bland annat sensommarfest, simskola, gympa och vissa veckor även ett café. Ön är bilfri men nyttotrafik är tillåten. Trafiken till Söderöra som går året runt ger bra tillgänglighet under årets alla delar. Turerna med passbåt från Östernäs eller Furusund går flera gånger dagligen vilket leder till att allt fler väljer att bosätta sig permanent i vår vackra skärgård. Till Söderöra kan man även åka med Waxholmsbåt från Stockholm under vår, sommar och höst. 

Utanför Söderöra ligger Svartlögafjärden öppen för både bad- och fiskeutflykter. Möjligheterna är många. En tur med båten till Rödlöga och Rödlögaboden för att fylla på skafferiet är en fin utflykt. Furusund ligger ett kort stycke norrut och här finns värdshus, gästhamn och närmaste båtmack. Det finns även andra krogar att besöka i närområdet om man inte vill laga maten själv, bl.a. på Fejan, i Blidösund, på Lidö och Högmarsö. Runt ön finns mycket fina kajakvatten.

Varmt välkomna till Söderöra!

 

Hanna Thorén
Fastighetsmäklare Hanna Thorén 073-021 70 72

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Gustavsvallen 9 - Blidö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00