Sommardröm från förra sekelskiftet på härliga Edö

I rakt söderläge med strålande sol, egen brygga samt lång strandlinje med både klippor och sandstrand. Härligt lättskött trädgårdstomt om 4307 m². Ca 70 kvm huvudhus, 2 gästhus Sjöstugan och Lillstugan samt en inredd friggebod. Edö är en gemytlig ö nära både Svartsö och Ingmarsö med all dess service.

Egen sandstrand
Alla bilder

Edö - Österåker

Pris/bud
8 750 000 kr
Edö en fridfull ö

Edö är ca 3 km lång och 500 m bred och ligger mellan Ljusterö och Svartsö. Ön har några fastboende och ca 50 sommarboende. Det är en lugn och fridfull ö med härlig natur och bra vandringsmöjligheter, här finns skog, äng, klippor och strand. Från ångbåtsbryggan så har man en vacker promenad framför sig, i härlig skärgårdsmiljö.

Den ca 80 m långa sydvända strandlinjen välkomnar oss varmt till härliga Edö. Här ligger denna sommardröm och omfamnar oss med sin härliga känsla ifrån sekelskiftet. Klippor, sandstrand och en rejäl brygga är det första vi når. Vid bryggan ligger båten tryggt förtöjd och det är inte många meter upp till de 3 husen som ger oss gott om plats.

Huvudbyggnad och gästhus

Huvudhuset med sina ca 70 m² har under åren renoverats och är idag ett sommarboende med mycket charm. Farstubron för oss in på entréplan med både kök och matrum. Här finns den utrustning som önskas för härliga måltider. Ett stort vardagsrum med öppenspis (för närvarande med eldningsförbud)  och en trappa upp 2 sovrum. Ett klassiskt sommarboende.

Det finns 2 gästhus tillgängliga båda några meter från Svartsöfjärdens vattenspegel. Det på tomtens östra sida Sjöstugan om ca 20 m² med ett kök och rum mot vattnet är väl lämpat för långväga gäster.

Fastighetens äldsta hus Lillstugan om ca 30 m² har en härlig historia. Två av ägarna är födda här, man rodde över fjärden från norra sidan på ön för att hämta barnmorskan, en fantastik berättelse som bidrar till husets och öns känsla. Detta har betytt mycket för ägarna som varit här i många år.

Huset med veranda, kök och kammare med praktiska förråd är av enklare standard men med en underbar charm.

På tomten finns en inredd friggebod ett flertal praktiska förråd samt ett klassiskt utedass.

Tomten

Den 4 307 m² stora tomten består av flera miljöer. Nedifrån vattnet en alldeles egen sandstrand med fiskevatten, härliga badklippor, stabil brygga och vidare upp över klipphällar till den lättskötta trädgårdstomten med stora fruktträd och perenna växter. Man lever både sjöliv och gemytligt trädgårdsliv på denna fastighet. Här finns något för alla smaker.

Promenerar eller morgonjoggar gör man längs öns härliga stigar. Hämtar tidning och post gör man på ångbåtsbryggan eller ror en morgontur, vilken underbar start på dagen.

Till fastigheten hör 4 parkeringsplatser och en båtplats i Hummelmora på Ljusterö. Till Edö kan man ta sig reguljärt med Waxholmsbolaget. På nära avstånd har man fyra härliga skärgårdskrogar, Grinda, Svartsö, Ingmarsö och Finnhamn. Mataffär och bensin finns på Ingmarsö. Café och affär finns på Svartsö. Båda öarna ligger intill. Edö´s läge mitt i skärgården är kanske det bästa och allt är tillgängligt. 

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Edögårdstigen 34 - Ljusterö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00