Södervänd sjötomt på Mefjärd

På attraktiva Mefjärd på gränsen till ytterskärgården men ändå nära fastlandet finns denna härliga sjötomt med sol från morgon till kväll. Fastigheten är belägen på en södervänd udde som består av 3 stycken fastigheter som har gemensam strandlinje med bryggor och badstrand samt ett stort vattenområde med tillhörande kobbe. Trivsamma byggnader med enkel standard om tillsamman cirka 100 kvm boyta. En huvudbyggnad om 3 rum och kök , ett gästhus om 2 rum och kök, en friggebod/sovstuga, bodar och en brygga som delas med granne. Fin natur/bergstomt med odlade partier och en magisk utsikt över Fjärdlångsfjärden och ytterskärgården. Endast 4 minuters promenad till W-båtsbryggan som trafikeras året runt från Dalarö.

Alla bilder

Mefjärd utanför Ornö - Haninge

Pris/bud
6 000 000 kr
Området

Mefjärd har ett attraktivt läge utanför Dalarö, mellan Ornö och Fjärdlång. Här är det nära till både fastland och havsband. Denna delen av skärgården har natur av kargare karaktär. Ön är långsmal med ett pärlband av sjötomter samt välskötta allmänningar med bryggor, midsommaräng, promenad- och joggingspår. Här anordnas bl.a. gemensamt Valborgs- och midsommarfirande.

Nära till bland annat Strindbergs Kymmendö, Kyrkviken på Ornö med båtmack, krog, brödbod och en liten livsmedelsbutik. Man tar sig snabbt och enkelt till Fjärdlång, Huvudskär, Utö, Ornö och andra härliga öar och kobbar i havsbandet.

Reguljär Waxholmsbåt året runt från Dalarö. Under högsäsong går även reguljära turer från Stockholm/Strömkajen via Nacka, Saltsjöbaden och Tyresö. Sommartid trafikeras ön även av Nord/Sydlinjen (linje 40) som är en sommarlinje som går genom hela Stockholms läns kustband från Arholma i norr till Nynäshamn i söder.

Byggnader

Huvudbyggnad ca 56 kvm, 3 rum och kök. Entré från veranda till hall med garderob och ett tvättutrymme med tvättställ. Vardagsrum med fönstervägg mot sjösidan, murad öppen spis och öppen planlösning mot köket. Utgång till trädäck med kvällssol på ovansidan och ett separat utrymme med torrtoa och tvättställ. Två bra sovrum med plats för dubbelsäng. Genomgående ljusa färger och fina trägolv.

Gästhus ca 40 kvm, 2 rum och kök. Entré till generöst vardagsrum/storstuga med köksdel och en sovalkov med kojsängar. Hall med utgång mot baksidan, ett bra sovrum samt ett tvättrum med mulltoa och en kommod med tvättställ. Påbörjad men ej färdigställd ytskiktsrenovering. Altan med renoveringsbehov.

Friggebod/sovstuga. Ett rum med trägolv och tak upp till nock.

Bod med duschrum och en förrådsdel.

Enkel sjöbod på samfälld mark.

Byggrätt enligt detaljplan 200 kvm varav 40 kvm uthus.

Tomt

Sluttande natur- och bergstomt om 3.452 kvm med sol från morgon till kväll. Härligt läge på en södervänd udde som består av 3 stycken fastigheter som har 8.103 kvm gemensam strandlinje med bryggor och badstrand samt 24.690 kvm vattenområde med tillhörande Notkobben. Hänförande havsutsikt över Fjärlångsfjärden mot Skötrökans fyr och havsbandet.

Välkommen på visning!

 

Eva Peterson
Fastighetsmäklare Eva Peterson 073-500 00 52
Mefjärd 88 - Ornö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00