Rindö södersidan - Vaxholm

14 500 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Södervänd sjötomt med stort charmigt hus

En södervänd pärla med den rätta känslan. Sjötomt med brygganläggning, sjöbod med bastu och förvaring. Stora huset har sitt ursprung från 1800-talet som byggts till 2004. Ett ställe som borde tilltala alla som söker ett förstklassigt boende med plats för riktigt många. Det passar utmärkt både som permanenthus och weekendboende. Närheten till stan möjliggör den bästa av kombinationer; att bekvämt pendla mellan arbete och den sjönära boendemiljön.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Rindövägen 64a - Vaxholm
0 min
Med bilväg
290 m2
Tomtarea: 2922 m2

Dold budgivning, inget visas

Välkomna på visning annandag påsk
Visning  måndag 22 / 4 12:00 - 12:45

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

Rindö 3:66

Land:

Sverige

Kommun:

Vaxholm

Stad:

Vaxholm

Område:

Rindö södersidan

Församling:

Vaxholm

Postnummer:

185 41

Tomtarea:

2922 Kvm

Boarea:

290 Kvm

Rum:

11 rum, varav 6-7 sovrum.

Varav sovrum:

6 till 7

Tillträde:

Efter överenskommelse

Byggnadstyp:

2-plan

Byggnadsår:

1909

Fasad:

Liggande/stående träpanle

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Huggen sten, betong

Fönster:

2-glasfönster/3-glasfönster

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direktverkande el/luft/luftvärmepump

Vatten och avlopp:

Enskilt avlopp Kommunalt vatten

Taxeringsvärde fastighet:

1 944 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

6 000 000 kr

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.86%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Tomträttsavgäld:

0 kr/år

Värdeår:

1929

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

38 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

5 000 kr/år

Renhållning:

2 500 kr/år

Försäkring:

10 000 kr/år

Driftskostnader totalt:

55 500 kr/år

Servitut:

Officialservitut Avloppsledning; Officialservitut Vattenledning

Servitut:

Vaxholm Rindö GA:14, Vaxholm Rindö GA:21

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Pärla med rymd

Välkomna till detta charmiga skärgårdshus på Rindö. Huset ligger på en södervänd sjötomt. Vid vattnet finns en stor brygga och strax intill en sjöbod med bastu. Området kring bryggan är som gjord för sköna dagar i solen med plats för sommarlekar. Vattnet utanför är lugnt och perfekt för bad, paddling och segling. Här kan man njuta av ett bastubad med simtur från stranden eller ett dyk från bryggan. Söderläget medger även fin kvällssol på bryggan. 

Huset är verkligen fint och från sjösidan ser det pampigt ut. I vissa handlingar kallas villan för Villa Björka. Vissa delar av huset är troligen från förra sekelskiftet. Den senaste om- och tillbyggnaden är från 2004 då huset förvandlades till ett modernt boende. Tillbyggnaden gjordes för att bevara och förstärka husets sekelskiftekaraktär.
Stora huset ligger en bit upp på tomten vilket gör att man får den bästa tänkbara utsikten mot Ramsö och även båtlivet och farlederna förbi Vaxholm och Oxdjupet.
Huset har alla charmiga detaljer såsom glasverandor, tornrum, högt till tak, stora fönster med spröjs, kakelugnar, öppen spis, stort lantkök, fina snickerier och vackra trägolv, spännande vinklar, plåttak och gedigen granitgrund med källare. Huset är stort, hela 214 m² så här finns gott om plats för den stora familjen. Det passar utmärkt både som weekend boende och permanentboende.
Närheten till Stockholm möjliggör den bästa av kombinationer; att bo och leva ett sjönära liv samt att bekvämt pendla till arbetet.
Villans planlösning är mycket tilltalande med såväl köks- som finentré. Det finns plats för en flerbarnsfamilj och övernattande gäster. Husets 11 rum öppnar upp oanade möjligheter. I biljardrummet högts upp finns en öppen spis.

Nedervåningen är sällskapsavdelningar och en trappa upp är den mer privata avdelningen. Rummen går att användas efter behov och önskemål. Det finns en ritning bifogat för att enklare få grepp om rumsfördelningen.

Det rymliga köket i lantlig stil blev mycket lyckat med gott om förvaring i skåp och skafferi samt stora avlastningsytor och flyttbar köksö. Gasspisen gör matlagningen lite roligare och lite godare. Matplatsen rymmer ett stort bord med plats för många. Mot sjösidan är en stor glasveranda med intilliggande vardagsrum. Från glasverandan kommer man ut till en altan med magisk utsikt över vattnet och båtlivet. Två av sovrummen finns på nedre plan. Det finns två duschrum, bastu, tvättstuga och praktiska utrymmen för förvaring.
En trappa upp är ett stort biljardrum med öppen spis. I det ljusa tornrummet är det utsikt åt 270 grader. Det finns fem sovrum på övre plan, varav ett av dem har utgång till en egen och privat balkong. Från balkongen är det självklart fin sjöutsikt. Det finns badrum och separat w.c/duschrum på övre plan.

I källaren finns matkällare och gott om förvaringsutrymme.

Solen kommer åt så gott som hela tomten och här finns det flera alternativa uteplatser; altanen med utgång från glasverandan och med egen trapp till trädgården, balkongen från sovrummet där man får den högsta och bästa utsikten och uteplatsen under tornbyggnaden.
På tomten ovanför villan finns ett äldre gästhus om ca 25 m² troligtvis från 60-talet, med indragen el men utan vatten. Bryggan byggdes till 1999 och år 2000 gjordes gästhuset/bastun vid vattnet och hit är det draget sommarvatten.

Infarten till fastigheten är från Rindövägen. Här har man servitut på infart.

Rindö och Vaxholm

Att bo på Rindö har många fördelar; närheten till stadskärnan i Vaxholm med allt utbud i kombination med öns fridfulla tillvaro och många strövområden. Kommunikationerna till Stockholm är bra - till Rindö kommer man enkelt med bil via bilfärjorna över Oxdjupet och vägen över Gustavsberg eller förbi Kastellet via Vaxholm. Bussar trafikerar Rindö till och från färjorna.
Eftersom så många bor året runt på Rindö avgår bilfärjorna tätt efter varandra. På ön finns affär, restauranger, ostmakeri, skola och förskola, gym, kajakuthyrning och motionsspår. Den senast öppnade restaurangen, Batteriet, har snabbt blivit populär. 
Rindö har cirka 1 200 invånare och en blandad bebyggelse bestående av villor, bostadsrätter och fritidshus. 

I Vaxholm finns krogliv, gallerier, caféer, bio, vårdcentral, apotek, systembolag och all tänkbar service.
Välkommen till en fin sjötomt på Rindö!

Rindövägen 64a - Vaxholm
Stockgolm