Söderläge - intill båtplatser & bad

Utsikt över vattnet och sol från morgon till kväll. Strax ovanför båtbryggan klättrar denna fastighet upp längs med berget. Härliga platåer för uteplatser såväl i skugga som sol. Boningshus med stora sociala ytor, stort kök, sovrum o sovalkov. Högst upp på berget finns gästhuset och vid vattnet den vedeldade bastun. Välkomna!

Alla bilder

Södra Lagnö - Värmdö

Pris/bud
4 500 000 kr
Fastigheten

En oas där du med lätthet finner lugnet, stillheten, njuter solen och utsikten. Ta bussen från Slussen och inom 45 min är du vid din båtplats på fastlandet. Här finns parkering om du kör bil. Ta din båt över till ön, här har fastigheten två båtplatser på den gemensamma båtbryggan belägen alldeles nedanför fastigheten. På väg upp till huset öppnar du upp och tänder den vedeldade bastun. Att sen efter bastu och bad i saltsjön få landa på någon av altanerna med utsikt över vattnet, det är känsla. Fastigheten välkomnar dig årets alla månader, du tar dig över året runt om isen inte lägger sig eller när isen är stark nog att promenera eller skida på.  Nuvarande ägare har sedan tidigt 80-tal skapat sin perfekta avkopplingsplats för helger och ledigheter. Nu är det dags för nästa familj att ta över. 

Boningshuset

Mitt på fastigheten inbäddad i grönska men med härlig utsikt ligger boningshuset. Byggt -56 och på sent 80-tal byggde nuvarande ägare ut huset till vad det är idag. Berg i dager, plana gräsytor, tallskog, utsikt.  

Entré till praktisk hall med förvaring. Huset öppnar direkt upp i det stora köket med matplats i burspråk. Fullt utrustat med vatten och avlopp, spis med fläkt, kyl/frys, diskmaskin och gott om yta och förvaring. Vidare bjuds vi in i det rymliga vardagsrummet i etage. Stora fönsterpartier mot vattnet och fönster mot trädgården ger härligt ljusinsläpp. Körsbärsträdet blir ett smycke utanför fönstret och ett skydd för solen mitt på dagen. I den övre delen av vardagsrummet finns murad öppen spis och utgång till altanen delvis under tak.  

I boningshuset finns två sovutrymmen, ett rum precis med plats för dubbelsäng och ett rum med våningssäng. Tvättrum med handfat och dusch och tvättmaskin. Innanför tvättrummet finns Cinderella wc.

Gästhuset

Örnnästet.  Högst upp på fastigheten med väl tilltagen altan där möjlighet finns att fånga solen, kvällshimlen mellan tallarna och fantastisk utsikt över vattnet. Gästhuset på ca 15 kvm, isolerad men utan el. Ett stort rum med flertal fönster och utsikt.  

Bastu & Förråd

På den nedre delen av fastigheten ligger Bastuhuset med vedeldad bastu, dusch och ett ytterligare utrymme. Omklädning, vilostolar eller när många gäster är på plats har det även fungerat som ytterligare gästhus.

Förråd och Utedass finns i höjd med boningshuset

Äldre förrådsbyggnad. 

Södra Lagnö

Välkomna till Södra Lagnö. Intill Ingarö Varv finns parkering för bilar och här finns din båtplats på fastlandet. En kort båtfärd över till Södra Lagnö där du lägger till vid någon av dina två egna båtplatser på den gemensamma bryggan.  

Södra Lagnö består av ca 120 fastigheter. Här finns Ljugarstugan vid bryggan med plats för flytvästar och kärror. Gemensam badplats vid badberget med sand och klippor, gemensamt Midsommarfirande. 

Frida Orre
Fastighetsmäklare Frida Orre 070-571 03 99
Ingarö Södra Lagnö 449 - Ingarö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00