Resarö-Ytterby - Vaxholm

7 975 000 kr

Skärgårdsvilla på plan solig tomt

På Ytterbystrandsvägen, centralt på Resarö bor man mitt i skärgården och samtidigt nära Stockholm och Vaxholm. Läget är sjönära och det tar bara några minuter ner till närmsta bad. Uteplatser i olika väderstreck. Uppväxt trivsamt område med närhet till affär, skola, buss och strövområden.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Ytterbystrandsvägen 91 - Vaxholm
5 min
Med bilväg
185 m2
Tomtarea: 1180 m2
Biarea: 25 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

Ytterby 4:209

Land:

Sverige

Kommun:

Vaxholm

Stad:

Vaxholm

Område:

Resarö-Ytterby

Församling:

Vaxholm

Postnummer:

185 94

Tomtarea:

1180 Kvm

Boarea:

185 Kvm

Biarea:

25 Kvm

Rum:

6 rum (kan göras om till 4 rum).

Varav sovrum:

4 till 5

Badrum:

2

Byggnadstyp:

1 ½ plan

Byggnadsår:

1925 (2011)

Besiktigad:

2018-12-18

Fasad:

Träpanel liggande och stående

Tak:

Taktegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä/Timmer

Grundläggning:

Betongplatta/Krypgrund/Källare i gamla delen

Fönster:

1 glas fönster med innanfönster/ 2 glasfönster

Ventilation:

Självdrag samt fläkt badrum och kök

Tv- internetutbud:

Fiber indraget

Uppvärmning:

Bergvärme IVT Greenline. Direktverkande el i ateljén samt två av radiatorerna inne i stor huset.

Vatten och avlopp:

Kommunalt avlopp Kommunalt vatten

Planbestämmelser:

Avstyckningsplan (1933-03-29). Finns ingen modern detaljplan (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

4 669 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

2 630 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 039 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.86%

Tomträttsavgäld:

0 kr/år

Arrende:

0 kr/år

Värdeår:

1987

Energistatus:

Ej utförd

Driftskostnader totalt:

42 100 kr/år

Servitut:

Vaxholm Ytterby FS:14, Vaxholm Ytterby GA:2, Vaxholm Ytterby S:1, Vaxholm Ytterby S:10, Vaxholm Ytterby S:2, Vaxholm Ytterby S:9. Skattetal: Mantal. 0,0008.

Servitut:

0187-87/10.1: Officialservitut Vattentäkt,avlopp

Servitut:

1973-05-23: Ledning mm

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Gamla tidstypiska detaljer blandat med modern teknik

Välkomna till Ytterbystrandsvägen 91. Ett hus som ursprungligen är byggt på 1920-talet och både ombyggt och tillbyggt 2011. Tanken med tillbyggnaden var att skapa en vacker villa med tidstypiska detaljer från sekelskiftet och samtidigt få till en modern villa. Idag samsas timmerväggar, spegeldörrar och pärlspont med modern teknik och nybyggda praktiska lösningar.
Nuvarande ägare köpte fastigheten 2008 och då fanns ett 70 kvadratmeters hus på tomten.
Säljarens egen beskrivning av huset: 
" Vi valde att flytta ett timmerhus från Gagnef, en vacker byggnad och bygga upp den runt om den befintliga stugan så de blev integrerade på ett bra sätt. Samtidigt som vi använt hantverk och byggnadsvård har vi även där lämpligt använt modern teknik. Till exempel är det golvvärme på nedervåningen i en betongplatta, alltså modern grundläggning och uppvärmning med bergvärme för att få en mycket bra energi-kostnad. Även fiber är indraget i huset"
Se ännu mer information i separat PDF.

En bit ner på Ytterbystrandsvägen finns gemensam badbrygga och strand där det dagliga doppet blir en härlig rutin från midsommar till augusti. Omgivningarna är idylliska med många vackra hus runt omkring. Det tar ca 10 min att promenera till affär, buss, skola och förskola.

Den knappt 1180 kvm stora trädgårdstomten är en blandning mellan trädgårdstomt och naturtomt. Tomten består delvis av en plan gräsmatta med planteringar, delvis naturtomt. Det finns gamla fina fruktträd och fint blommande buskar som bildar en mysig berså.

Längst in på tomten är en separat ateljé på ca 25 m². Ett perfekt ställe för egen verksamhet, gäststuga eller umgänge. På ateljéns södersida är ett stort fönster för maximalt ljusinsläpp. Här finns också fullt med garderober vilket ger ett extra förvaringsutrymme.

En vacker grind leder fram till entrén. För bilen finns en parkering för två bilar.
Husets entré är varmt välkomnande och innanför är en hall med plats för ytterkläder och skor.
Hallen är ljus med fina fönster med munblåst glas. I anslutning till hallen finns ett badrum med vita kakelklädda väggar och svart klinkergolv av skiffer. 
Ett av husets fyra sovrum finns på nedre plan och ligger lite för sig själv.
Köket, som är själva hjärtat i huset, är ombonat och trivsamt med öppning både mot hallen, matrummet och vardagsrummet. Hela köket är som gjort för att umgås och laga mat tillsammans. Vita skåpluckor och rostfria vitvaror. Luckor, bänkskivor och skåp byttes 2017/2018. Kylen och frysen är från 2015 och diskmaskinen 2017. Det finns en kamin i köket som ger bra värme och hög mysfaktor.
I matrummet strax intill finns det plats för stort köksbord. Här kommer man också ut på altanen som vetter mot den soliga södersidan.

Vardagsrummet ligger några trappsteg upp från köket vilket ger en ombonad känsla och bra avgränsning mot köket. Takhöjden i vardagsrummet är lite lägre än standard, då vardagsrummet är del av det gamla huset.

En trappa upp finns de andra tre sovrummen. Alla i varsin vinkel av huset med ett rymligt allrum i mitten. Två av sovrummen har synliga takbjälkar och alla tre sovrummen har en rejäl takhöjd.
Det sovrummet som ligger i äldre delen har delvis platsbyggd inredning för att få till en bra lösning med snedtaken.
Allrummet mitt emellan sovrummen är ljus och luftigt med rejäl takhöjd. Från allrummet kommer man vidare ut på en balkong. I duschrummet på övre plan finns även husets tvättstuga. Syftet med att lägga tvättsugan på övervåningen var för att inte behöva bära tvätt upp och ner för trapporna. I duschrummet är kaklade väggar och klinker golv av skiffer. 


Det finns ett källarutrymme under den gamla delen och här finns förutom bra förvaring även värmepannan som är en IVTGreenline.
Bergvärmen ger en bra energiförbrukning och i genomsnitt är energiåtgången 20 000 kWh per år.

Området

Lugna vägar till såväl skolan som fritids och förskola. Närhet till buss och välsorterad affär. Atmosfären i området är fridfull och närmiljön har lantlig skärgårdskaraktär. Det finns en tennisbana vid Paviljongen. Vid Paviljongen anordnas årligen valborgs- och midsommarfirande. 
Familjen med förkärlek för friluftsliv och aktiviteter har skogen runt knuten, i form av Killingens härliga naturområden med Bogesunds naturreservat på nära avstånd. Här finns vandringsleder och motionsspår för löpning, skidåkning, ridning och mountainbike. 
Trygga cykelbanor finns in till Vaxholm där det finns många affärer, ett flertal restauranger, barer, caféer och en biograf. Vaxholm är en knutpunkt för Skärgårdsbåtar som tar er vidare ut i skärgården eller in till Stockholm. 
Bra bussförbindelse finns både till Vaxholm och till Stockholm via Danderyds sjukhus. 
Ytterbystrandsvägen 91 är ett unikt och trivsamt hus som inte finns någon annanstans där det bästa från klassisk byggnadstradition och modern teknik använts. 
Varmt välkomna på visning. 

Ytterbystrandsvägen 91 - Vaxholm
Stockgolm