Rådmansö - Räfsnäs - Norrtälje

4 750 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Skärgårdsidyll med sjöutsikt i högt läge

Fantastisk fastighet med sjöutsikt, servitut på båtplats och med ytterskärgården runt knuten. Charmigt och välplanerat hus med badrocksavstånd till bad och servitut på båtplats och att anlägga brygga. Carport för två bilar och förråd.

Fastighetsmäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
Berghamnsvägen 50 - Gräddö
3 min
Med bilväg
144 m2
Tomtarea: 2786 m2

Synlig budgivning, allt öppet

Visning  söndag 18 / 8 12:00 - 13:00
Visning  tisdag 20 / 8 17:00 - 18:00

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

KOHOLMA 1:79

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Gräddö

Område:

Rådmansö - Räfsnäs

Församling:

Rådmansö

Postnummer:

760 15

Tomtarea:

2786 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

144 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

5

Varav sovrum:

3

Gästtoalett:

Ja

Byggnadstyp:

1 1/2 plansvilla

Byggnadsår:

1994

Besiktigad:

2019-04-23

Fasad:

Trä

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Krypgrund

Fönster:

Isolerglas

Eldstad:

Kakelugn

Uppvärmning:

Frånluftsvärmepump och vattenburen golvvärme

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Taxeringsvärde totalt:

2 393 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 693 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

700 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1994

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

29 583 kr/år

Vatten/Avlopp:

1 550 kr/år

Sotning:

501 kr/år

Samfällighet:

1 600 kr/år

Renhållning:

2 035 kr/år

Försäkring:

4 000 kr/år

Driftskostnader totalt:

39 269 kr/år

Servitut:

fnr_010467201: Gemensamhetsanläggning Norrtälje KOHOLMA GA:2

Servitut:

fnr_010467202: Gemensamhetsanläggning Norrtälje KOHOLMA GA:3

Servitut:

fnr_010478998: Gemensamhetsanläggning Norrtälje KOHOLMA GA:7

Servitut:

0188-93/170 - 1: Officialservitut brygga,båtuppläggningspl,gångväg (1993-12-29)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkommen till en fastighet full av charm och känsla som rymmer ca 144 kvm och byggdes 1994. En fastighet där naturen och bebyggelsen lever i samklang i genuin skärgårdsmiljö. Från tomten och stora huset ser man ut över Tjocköfjärden och viken nedanför. Här njuter man av ett härligt och bekvämt skärgårdsliv med bilväg fram till huset. Husets läge med naturliga uteplatser för solens alla timmar och en underbar trädgård gör detta skärgårdsställe till en riktig pärla. När man svängt av från E18 kör du längs slingriga vägar ända fram till huset och parkerar bekvämt i car porten. Några få steg senare är du inne i huset.

En hall med stora glaspartier välkomnar in i huset. På nedre plan finns ett rymligt kök i skärgårdsstil med plats för den stora familjen att sitta och njuta. Vidare finns ett stort badrum med dusch, WC och handfat, master bedroom och vardagsrum med kakelugn för årets kyligare dagar och utgång till en inglasad veranda. Här kan man njuta av känslan att sitta ute även när det regnar. Nedre plan bjuder även på en groventré med ingång till tvättstuga samt ett trivsamt gästrum.

Trappan leder dig upp till övre plan och här uppe finns ytterligare två stora sovrum, varav ett med utgång till rymlig balkong. Ett stort badrum med både dusch, WC och badkar samt ett allrum med kontorshörna.

Altanen sträcker sig runt två av husets sidor så att du kan njuta av solen hela dagen. Med några trappsteg upp från altanen når du poolen.

På tomten finns även ett stort förråd, som är hopbyggt med car porten, med praktisk förvaring för trädgårdsmöbler och redskap. I den vackra trädgården finns olika fruktträd, syrener och underbara gräsytor med berg i dagen för lek och spel. Stora möjligheter för den odlingsintresserade att vidareförädla.

Servitut på båtplats finns några hundra meter från tomten och härifrån gör man utflykter till skärgården intill med öar som Arholma, Tjockö, och Lidö. Den sistnämnda med utsökt krog. En dagspaddling med kajaken ut i Söderarms skärgård är en svårslagen upplevelse, om vädret tillåter.

Fastigheten är besiktigad och anmärkningar är åtgärdade.

Det här är ett skärgårdsställe där man gärna stannar länge. Tillgängligheten med bil gör allt så mycket enklare, det är endast en timme från Stockholm och man kommer inte längre ut med bil i skärgården. Dagspromenaderna går gärna till Räfsnäs hamn med café och kiosk. I Gräddö finns välsorterad livsmedelsaffär med systemombud, dit cyklar man. Norrtälje når man med båten inom en halvtimma och med bilen på 20 minuter. Närmaste skola är Rådmansö skola, ca 10 min bort. Passa även på att göra ett besök på Rådmansö Bageributik, det lilla bageriet med det stora hjärtat. Ett mycket populärt stopp på vägen.

Välkommen på visning!

Berghamnsvägen 50 - Gräddö
Stockgolm