Svartlöga - Norrtälje

2 975 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Skärgårdshemman på Svartlöga

På vackra och idylliska Svartlöga, mitt i byn, ligger tomten med huset en kort promend från hamnen där enklare båtplats finns. Fastigheten uppgår till totalt ca 7 hektar mark fördelat på åtta skiften. Andel i fiskevatten finns också och potential att utverka ytterligare byggrätt på markområde norr om byn.

Fastighetsmäklare Johan Vogel Johan Vogel
Svartlöga by 13 - Blidö
3 min
Nås med båt
43 m2
Tomtarea: 1500 m2
Skogsmark: 75000 m2
Biarea: 10 m2

Synlig budgivning, allt öppet

Ring för plats i båt.
Visning  onsdag 26 / 6 15:00

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

SVARTLÖGA 3:22

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Blidö

Område:

Svartlöga

Församling:

Blidö

Postnummer:

760 17

Tomtarea:

1500 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

43 Kvm (Fastighetsregistret)

Skogsmark:

75000 Kvm

Biarea:

10 Kvm

Rum:

4 rum och kök

Varav sovrum:

2 till 3

Byggnadstyp:

1 1/2 plan

Byggnadsår:

1919

Fasad:

Trä

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Grundmur:

Natursten

Murstock:

Murad

Fönster:

1-glas/2-glas

Eldstad:

Kakelugn, vedspis

Uppvärmning:

Eldstäder

Vatten och avlopp:

Vatten saknas. Avlopp saknas.

Allmänt skick:

Normalt

Taxeringsvärde totalt:

873 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

113 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

760 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1929

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

6 548 kr

Sotning:

450 kr/år

Samfällighet:

400 kr/år

Renhållning:

1 800 kr/år

Försäkring:

1 704 kr/år

Driftskostnader totalt:

4 354 kr/år

Servitut:

Servitut:

Servitut:

Servitut:

Servitut:

Servitut:

Servitut:

Servitut:

Servitut:

Servitut:

Servitut:

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Svartlöga ligger i Stockholms yttre skärgård strax sydost om Blidö. Mitt i den idylliska bymiljön ligger tomten med huset, det är nära ner till hamnen där man kan lägga sin snurrbåt invid klippa och ävven ta ett dopp i det klara vattnet. Utöver tomten finns ett flertal skiften som ingår i fastigheten, obebyggda men eventuell möjlighet finns att utverka byggrätt på mark vid midsommarängen. Man har dessutom del i fiskevatten kring ön. Tillgängligheten är god även utan egen båt då passbåt trafikerar ön dagligen under sommaren och med helgtrafik under vår och höst. 

Totalt uppgår fastigheten till drygt 7 ha, detta omfattar totalt åtta skiften/markområden. Tomten med husen ligger som sagt mitt i Svartlöga by. Huset uppgår till ca 60 m² och byggdes 1919. Altan finns utanför entrén och även en utanför kök och kammare i västerläge. Från hallen kommer man in i köket med vedspis och även kammare med kakelugn. En trappa upp ligger en övre hall samt tre rum. Ett av dessa har idag ett enklare kök då man tidigare hyrde ut och ville kunna rå sig själva på bägge planen. För att kunna ladda telefon och för belysning finns solceller kopplade till batterier. 

Ett stycke bortom det stora huset ligger gästhuset som kan inrymma en mindre familj och intill detta hus finns även ett enklare förråd med torrdass intill.

Vattnet fås från egen egen brunn men dricksvatten hämtar man ur den gemensamma "Bybrunnen". Det finns även möjlighet att "köpa in sig" i brygga om man vill, ca 20 000 kronor. Vidare finns sedan gammalt ett medgivande från föreningen på ön att uppföra sjöbod nere i hamnen intill vattnet tillsammans med en annan fastighet.

Svartlöga är en sommaridyll med gemensamt midsommarfirande till levande musik och i byn finns en trevlig sammanhållning vilken ofta leder till diverse temakvällar bland annat populära grillaftnar och kräftskivor. 

Fina vägar finns på ön för promenader och joggingturer och avsaknaden av el på ön ger en känsla av oberoende och lugn. Idag finns både solpanel kopplad till batterier och elverk som förser fastigheten med den el man behöver och vill man utöka kapaciteten finns idag många miljövänliga lösningar. Ångbåtsbryggan trafikeras av passbåt från Furusund från tidig vår till sen höst och med dagliga turer till Stockholm under sommaren. För att fylla på förråden kan man ta en tur antingen till Rödlöga eller Furusund fram och tillbaka varje dag på sommaren. Till huset från bryggan tar det cirka 15 minuter. 

Svartlöga ligger på randen till havet som en av de första öarna med ytterskärgårdens karakteristiska natur och lugn och med båten är det nära till mycket. Det är lika långt till Röder som till Furusund med helt olika utbud av upplevelser.

Välkomna till denna skärgårdsoas på Svartlöga!

Svartlöga by 13 - Blidö
Stockgolm