Skärgårdshemman på Korsö

Vackert hemman om nästan 12 Ha fördelat på en tomt samt mark på ön och del i närliggande obebyggd ö invid Kanholmsfjärden. Jordbruksfastighet med jakträtt. Fint skyddat läge i viken med sol hela dagen och vacker solnedgång över havet. Västkuststuga med tre sovrum, sjöstuga med tre rum och kök, ett mindre gästhus samt lada med bostadsinredd övervåning med tre sovrum. Rejäl fin brygga och sandstrand. Vacker böljande trädgård med äppelträd och släta hällar. Några minuters promenad till Waxholmsbåt.

Solnedgång över viken
Underbart strandnära läge på sjöstugan
Alla bilder

Korsö - Värmdö

Pris/bud
12 500 000 kr
Välkommen till Korsö

Välkomna till vackra Korsö mitt i Södra Stavsuddaskärgården, i den finaste mellanskärgården. Här omges man av kobbar och skär, båtlivet är ljuvligt och kommunikationerna goda. Från Sollenkroka brygga på fastland till Korsö tar det inte lång tid med Waxholmsbåten och från Korsö brygga promenerar man till fastigheten på endast ett par minuter. Vid egna bryggan förtöjer man enkelt en båt på var sida eller större båtar på boj mot bryggnocken. Vid sidan av bryggan finns släta klippor samt en liten sandstrand för de små. Ett generöst trädäck också som gör brygglivet enkelt. Läget är perfekt för att njuta av sommarens solnedgångar över viken.

Tomten i viken på öns norra sida karaktäriseras av en rundad berghäll som ger både en fin utsiktspunkt från sittplatsen samt insyns- och vindskydd intill. Huvudbyggnaden skymtar bakom hällen och vid sidan ligger den bostadsinredda ladan. Nere vid stranden finns sjöstugan som kantas av äppelträd som snart slår ut i blom och skapar en ljuvligt doftande lund. Det finns stora fina gräsytor för lek och spel, varvat med hällar, tallar och genuin skärgårdsnatur. Uppe i skogsbrynet ligger gäststugan lite för sig själv. Runt huvudbyggnaden finns förrådsbodar. Ytterligare en lada finns på det sydvästra markskiftet. Man har del i obebyggda Stora Skatholmen invid Kanholmsfjärden (50% av Södra Stavsudda S:7)

Varje år i november samlas markägarna på Korsö för gemensam rådjursjakt.

De knappa 12 hektaren fördelas på två sammanhängande markskiften. Här finns den vackra tomten i viken på öns norra sida där bostadshusen ligger, öppna vackra ängar och gläntor samt en del skog och åkermark. Det sydvästra skiftet har lång strandlinje mot Korsösundet med en mer dramatisk karaktär och branta klippor.

Sjöstuga, bostadsinredd lada och gäststuga

Sjöstugan om 33 kvm erbjuder ett komplett boende med sina två rum och kök samt duschrum. Dubbla vackra glasdörrar kan öppnas upp mot altanen och det finns plats för både loungegrupp i lä intill äppelträden samt matplats med havet intill.

Ladans nedervåning är oinredd och består av en förrådsdel samt utrymmet mot gaveln med dubbeldörrar som kan öppnas upp och ger utsikt mot havet om man vill duka upp långbord under tak. Här finns kyl och frysbox samt torktumlare och gott om förvaring. Intill ladan finns toalett (Separett).

Ladans övervåning har en golvyta om ca 36 kvm och är ljust och vackert inredd med tre rum som alla kan användas som sovrum.

Den lilla gäststugan uppe i skogsbrynet är en perfekt plats för den som vill dra sig undan själv en stund. Här finns plats för dubbelsäng.

Huvudbyggnaden

I huvudbyggnaden som är en sportstuga från början av 1970-talet om ca 50 kvm har tiden stått still och huset behöver lite kärlek och uppdatering. Man kanske bygger om eller bygger nytt. Här finns hall, duschrum med tvättmaskin samt sovrum med garderober och plats för dubbelsäng. Intill entrén finns dörr till toalett (Separett). Sällskapsrummet har öppen spis och stora fönster med sjöutsikt. Utgång till altan under tak. Köket har vedspis, elspis, kylskåp och matplats. Från köket finns utgång till baksidan. Två sovrum nås också från köket samt ett litet förråd.

Köparen söker förvärvstillstånd hos Länsstyrelsen då fastigheten är klassad som lantbruksfastighet.

Varmt välkomna att uppleva detta fina hemman på plats. Kontakta fastighetsmäklare Camilla Eklund för bokad visning på 0708-879870 eller mail camilla@sjonara.se

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Möja Korsö 109 - Stavsudda
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00