Skärgårdsdröm på Radön

Välkommen till denna charmiga vinterbonade stuga med plats för barnfamiljen. Det hör inte till vanligheten att finna något till salu på Radön, så ta nu chansen att åka ut och titta på denna fastighet.

Alla bilder

Stora Radön - Botkyrka

Pris/bud
3 750 000 kr

Fastigheten består av en huvudbyggnad om cirka 40 kvm. I huvudbyggnaden finns 2 sovrum, modernt vardagsrum, badrum och kök. Biutrymmena (ca 30 kvm) är gästhus, gästtoalett och förråd. Till fastigheten ingår också en delad båtplats/brygga med en granne på ön samt egen båtplats och parkering på fastlandet.

Tomten, som ligger i sydöst, är på 1 562 kvm, ger sol hela dagen och är skyddad för vind. Här finns flera uteplatser att välja på beroende på vilken utsikt man vill ha. Framför tomten finns en fin sandstrand och badbrygga för de små barnen, medan de äldre kanske vill hoppa i vattnet från närliggande klippor på västra delen av ön. 

Huvudbyggnaden byggdes 1952 och var då endast på 19 kvm, låg på arrendemark, utan el, vatten eller avlopp. Sedan dess har nuvarande ägare själv byggt till huset, köpt loss tomten, ordnat med vatten (avsaltningsanläggning), avlopp (väntar på kommunens godkännande) samt kommunal el.

Tillsammans med närmaste grannar så delar du på en 4-hjuling och andra praktiska verktyg, vilket också ingår i köpet.

 

 

 

 

Bästa sättet att beskriva huset och Radön är genom säljarens egna ord:

”Nyårsafton 95/96 blev vi uppringda av en granne till mina föräldrar på Radön som frågade om vi ville köpa deras hus. Ja såklart vi ville det! Vi insåg att det var bara dumt att inte tacka ja då vi ändå alltid var där. Men huset var på endast 19 kvm och ett riktigt ruckel. De kommande 26 åren har vi renoverat och byggt om och byggt oss, våra barn och barnbarn ett litet paradis som vi älskar väldigt mycket. Från ett ruckel till ett fantastiskt vinterbonat fritidshus med rinnande vatten (avsaltningsanläggning), el, luftvärmepump är allting nu väldigt komfortabelt. Huset och tomten äger vi så det är inget arrende. Vi har fantastiska grannar som vi träffar ibland, alla känner alla på den södra sidan. Men allting har sin tid och vi kan med sorg i hjärtat bara konstatera att vi börjar bli äldre och med det fysiska problem vilket innebär svårigheter att vistas här ute. Så efter 66 år och 4 generationer senare så tackar vi ödmjukast denna underbara ö för alla år.”

I köpet ingår möbler, delad båtbrygga på Radön, båttrailer, äldre kabinbåt med 60 hk, del i fyrhjuling, båtplats och bilparkering på fastlandet samt medlemskap i Radöns samfällighet. 

Välkommen på visning! Föranmälan till mäklaren krävs.

Gabriel Alzola
Fastighetsmäklare Gabriel Alzola 073-053 14 55

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Radön 62 - Grödinge
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00