Svartsö Alsvik - Värmdö

2 250 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Skapa ditt drömboende

Enkelt fritidshus med fantastiskt läge på Svartsö. Magisk utsikt över vatten, båtliv och skärgård. Fastigheten ligger i Alsvik nära affär och restaurang. Waxholmsbåten går året runt och Cinderellabåtarna trafikerar Alsvik under sommarhalvåret. På Svartsö finns affär, vandrarhem, restaurang och Bistro.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Svartsö Alsviks by 517 - Skälvik
1 min
Nås med båt
40 m2
Tomtarea: 1814 m2

Synlig budgivning, allt öppet

Bokad kvällsvisning med taxibåt från Boda. Anmälan krävs
Visning  onsdag 22 / 5
Välkomna. Egen transport ut med båt. Se tidtabell Cinderella
Visning  lördag 25 / 5 12:00 - 13:00

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

ALSVIK 1:126

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

Skälvik

Område:

Svartsö Alsvik

Postnummer:

130 34

Tomtarea:

1814 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

40 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

2

Varav sovrum:

1

Byggnadstyp:

plans hus

Byggnadsår:

1930

Fasad:

Panel trä/masonit

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Stenar

Fönster:

1 glas

Eldstad:

Fungerar ej

Ventilation:

Själdrag

Uppvärmning:

Elvärme

Vatten och avlopp:

Vatten saknas. Avlopp saknas.

Planbestämmelser:

Ej detaljplanelagt område (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 803 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

128 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 675 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.26%

Värdeår:

1930

Fastighetsavgift:

8 049 kr

:

0 kr/år

Servitut:

fnr_010260043: Gemensamhetsanläggning Värmdö SVARTSÖ GA:2

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Fint läge på Svartsö

Svartsö är en levande ö med åretombefolkning. Här finns stora strövområden och flera Waxholmsbåtsbryggor och ön trafikeras året om. Den närmaste bryggan är Alsvik och dit går man på 5 minuter.  
I och med läget har man nära till allt - Alsvik på Svartsö med både skärgårdskrog och handelsbod når man enkelt till fots på 5 minuter.

Mitt i vackraste mellanskärgården ligger detta enkla sommarställe med potential. Fastigheten är nyligen avstyckad från Alsvik 1:58. Huset är på knappa 40 m² och byggt på 30-talet. Det mesta är i behov av upprustning och renovering. Men med omvårdnad och med rejäla arbetsinsatser kan det här bli en riktig pärla. 
Det finns ett lite kök, glasveranda, allrum. Inget vatten och alltså inget avlopp. Fastigheten har elanslutning. 

Fastigheten ligger lite för sig själv men ändå inte ensamt. Det finns fina hus i närheten och i vattnet utanför är det är båttrafik på betryggande avstånd. Ett ständigt skådespel av fritidsbåtar och skärgårdstrafik. 
I och med läget har man nära till allt.

Driftskostnaderna är uppskattade till ca 15 000:- och de uppgifterna är baserade på riktvärden.  
Det finns goda möjligheter att ansluta sig till ett gemensamt avlopp som är på väg att anläggas i närheten. Ungefärlig kostnad för det är 180 000:-. Avlopp är ett krav om man borrar brunn och drar in vatten. 

Fastigheten ligger utanför planlagt område vilket betyder att sedvanligt bygglov och dispens från strandskydd måste sökas vid ny-, till- och ombyggnad.
Det är stora upprustningsbehov på huset och fastigheten säljs med friskrivningsklausul. 

Svartsö

Alsvik på Svartsö är levande året om. Här finns den välsorterade årentruntöppna Svartsö Lanthandel där man även kan beställa varor från Apoteket och Systembolaget. Sommartid finns här också ett mysigt bryggcafé. På vägen till Alsvik ligger Hembygdsgården som erbjuder ett brett kulturellt utbud. Promenaden till Waxholmsbåtsbryggan vid Alsvik tar bara några minuter och en bit längre bort ligger öns restaurang, Svartsö Krog. 

Det händer mycket på Svartsö året om men det är trots det en lugn och relativt oexploaterad ö i mellanskärgården med ca 250 fastigheter. Ön har behållit ett vackert kulturlandskap med öppna ängar, skogar och djurhållning. 
Ön trafikeras av både Waxholmsbolaget och Cinderellabåtarna och det finns fyra bryggor på ön. På fina promenadstigar och cykelvägar tar man sig runt ön. Vägarna trafikeras mest av cyklar, flakmopeder och fyrhjulingar. Öns vägar sköts väl året runt.

Det är ca 70 personer som är bofasta på ön. Genom att både passagerartrafik och fraktmöjligheter finns året om kan man leva ett bekvämt liv på Svartsö även vintertid. Lokala hantverkare finns på Svartsö och intilliggande öar, men behovet av fler är stort, och generationsväxling pågår. Svartsö har ett aktivt lokalt näringsliv med många företagare inom bland annat hantverk och servicenäringar.

Skolan och förskolan som finns på ön tillhör Värmdö kommun. Ungefär 20 elever går där totalt. Förutom de goda förbindelserna med passagerartrafik från Stockholm, Värmdö, Ljusterö och Vaxholm kan man med egen båt ta sig till ön på ca 15 -20 minuter från Ljusterö och Värmdö, där man kan hyra parkeringsplats och därifrån även ta Waxholmsbåten till ön. Restid till Stockholm via Värmdö eller Ljusterö är ca 1,5 tim. Restid med Waxholmsbåt eller Cinderella direkt till Stockholm är 1,5-2 timmar under isfri årstid.
Flera restauranger, bensin, affär och café finns på närliggande öar som 
t ex Ingmarsö, Finnhamn, Möja, Stavsudda, Lådna och Grinda; alla inom en halvtimma med egen båt eller reguljärt.

Varmt välkommen till Svartsö!

Svartsö Alsviks by 517 - Skälvik
Stockgolm