Sjöutsikt på Mjölkön

På fina skärgårdsön Mjölkö ligger detta mysiga ställe med sjöutsikt och bara någon minut ner till morgondoppet. Rejält hus från 2008 och gäststuga samt förråd. Solig och ljuvlig trädgårdtomt med uteplatser och odlingsmöjlighet. Strax nedanför tomten är närmsta badplats. Kort promenad till Waxholmsbåt som går året om.

Rymlig och soliga veranda
Någon minut ner till badet
Fikastund med sjöutsikt
Alla bilder

Mjölkön - Österåker

Pris/bud
4 750 000 kr
Rejält hus med sjöutsikt och rar gäststuga

Ljuvligt läge strax ovanför viken med en sagolik sjöutsikt. Skön och grön trädgård som inbjuder såväl till avkoppling som till aktivt fritidsliv och många odlingsmöjligheter. Fina platser runt om i trädgården med generösa gräsytor, egen bergknalle, många häckar och planteringar. Här avnjuts måltiderna gärna utomhus någonstans på tomten där solen lyser från morgon till kväll. Läget är ostört och fridfullt.

På fastlandssidan vid Flaxenvik finns möjlighet att överta båt- och bilplats genom överlåtelse av säljarnas andel ( 1/20) i fastigheten Flaxenvik 2:100. Den fastigheten överlåts separat och ingår inte i köpeskillingen. 

Huvudbyggnaden är ett fint 1 ½ plan hus som byggdes 2008. Ett rejält hus som går att använda året runt.
Välkomnande entré med plats för ytterkläder.
Ljus allrum med plats för både soffhörna och matbord. Fullt utrustat kök med kyl/frys, diskmaskin, spis och bra bänkutrymmen. Från allrummet kommer man ut till en stor och rymlig altan med söderläge och utsikt över vatten och omgivningar. Altanen blir sommartid som ett extra rum och här kan man njuta av sommarens grillkvällar. 

Badrum med duschhörna, bastu, förbränningstoalett och tvättmaskin.
Rymligt sovrum med plats för två sängar. 
En trappa upp finns ett allrum med utgång till balkong. Här är utsikten över vatten, båtliv och omgivningarna fantastisk.
Ett stort sovrum med snedtak som ger en hemtrevlig känsla. Möjligen kan rummet delas till två mindre sovrum. 

Gäststugan är från 1930 talet och är ca 25 m². Det finns ett litet kök med extra kylskåp, perfekt när många gäster är på besök. Det finns inget indraget vatten till gäststugan. Mysigt ombonat allrum och en härligt solig glasveranda och öppen veranda. Här finns också sovrum med plats för två sängar. Gäststugan är perfekt för långväga gäster eller som generationsboende.

Lummig trädgård och förråd

Tomten är stor, hela 3 415 m². Den nedre delen av tomten är trädgårdstomt med plana gräsytor, äppelträd och hallonbuskar. Här finns alltid något som blommar från tidig vår till sen höst. För den odlingsintresserade är det bara att fortsätta att så och skörda i de många odlingslådorna som finns. 
Den väl tilltagna altanen i direkt anslutning till huset är som gjort för måltider i det fria. Den inre elen av altanen är under tak. Mellan stora huset och gäststugan är en stor trädäckad altan där man kan avnjuta både frukostar och middagar. 

En trappa leder upp till den övre delen av tomten. Härifrån är sjöutsikten verkligen vidsträckt. Den bakre delen av tomten är fin och orörd skogstomt.

Det finns ett praktiskt förråd ca 10 m² med plats för verktyg, trädgårdsredskap och båtprylar.

Dessutom finns en tvådelad bodlänga

Det finns en jordkällare med plats för grönsaker, äpplen och dricka. 

Mjölkön och omgivningarna

Närmsta bad ligger strax nedanför tomten vilket gör det enkelt att svalka sig i havet. Till Mjölkö brygga och Waxholmsbåten tar det ca 10 minuter vilket gör det lätt för familj och vänner att göra besök över dagen.

Trivsam, vacker och omtyckt ö med totalt 150 fastigheter och stora hagar där hästar och får betar sommartid. Här ges tillfälle att koppla av i en naturskön miljö. Bra strövområden med flera promenad- och löpvänliga vägar runt om hela ön. Med stränder och fina bryggor finns goda möjligheter till trevlig samvaro, lek och bad hela dagen, eller kanske lockar en egen stund på en badklippa på någon av Mjölkös härliga uddar ut mot Saxarfjärden. 

Flera sociala aktiviteter som midsommardans på bryggan och kräftskivor anordnas varje år tack vare god gemenskap på ön. Med egen båt tar man sig lätt till omtyckta skärgårdskrogar och lanthandel på bland annat Linanäs och Grinda. Eller gör egna strandhugg i närområdet.

Waxholmsbåten som går året runt gör det enkelt att åka ut bara över en dag, en helg eller båtpendla till Stockholm eller Vaxholm.

Birgitta Eklund
Fastighetsmäklare Birgitta Eklund 070-571 85 12

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Älgslättsvägen 25 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00