Resarö - Ytterby - Vaxholm

5 500 000 kr

Sjöutsikt och kvällssol

Hemtrevligt kedjehus med helt fantastiskt läge ca 75 meter från vattnet. Sjöutsikt och närhet till bad och båtplatser. Tomten är plan, solig och lättskött. Här har man sol från morgon till sena kvällen. Närhet till affär, skola, förskola, bad, båtplatser och buss.
Ett perfekt läge för den som söker ett sjönära och lättskött boende.

Fastighetsmäklare Birgitta Eklund Birgitta Eklund
Tallholmsvägen 1 - Vaxholm
1 min
Med bilväg
119 m2
Tomtarea: 626 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

Ytterby 4:652

Land:

Sverige

Kommun:

Vaxholm

Stad:

Vaxholm

Område:

Resarö - Ytterby

Församling:

Vaxholm

Postnummer:

185 94

Tomtarea:

626 Kvm

Boarea:

119 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

5 rum och kök

Varav sovrum:

3 till 4

Byggnadstyp:

1 1/2 plans kedjehus

Byggnadsår:

1975

Fasad:

Stående träpanel

Tak:

Betongpannor

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Platta på mark

Fönster:

2-glas och 3-glas

Ventilation:

Självdrag

Tv- internetutbud:

Fiber

Uppvärmning:

Luft/luftvärmepump, direktverkande el

Vatten och avlopp:

Kommunalt avlopp Kommunalt vatten

Huvudsakligt väderstreck:

Söder

Allmänt skick:

Gott

Planbestämmelser:

Stadsplan (1971-11-29) , Detaljplan (1991-07-08) , Ändring av detaljplan (2006-03-30) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

3 880 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 772 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 108 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.86%

Pantbrev:

19st om totalt 3 100 000 kr

Arrende:

0 kr/år

Värdeår:

1975

Energistatus:

Utförd

Energiförbrukning:

152

Energiprestanda:

152 kWh/Kvm och år

Nuvarande elleverantör:

Eon

Driftskostnader totalt:

30 500 kr/år

Servitut:

Andel i Ytterby GA:1

Servitut:

Andel i Ytterby GA:2

Parkering:

Typ: Garage

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Sjönära kedjehus

Välkommen till ett lättskött kedjehus med ett sjönära läge i en underbar omgivning. Ett av Resarös bättre gavellägen med fin vy över Kodjupet. Närmaste bad och båtplats ligger knappt 75 meter från tomten. Buss, affär, förskola och skola når man på några minuter.

Välkomnade entré med trädgårdstäppa, buskar och plats för utemöbler. Tomten fortsätter runt gaveln och på baksidan är en plan gräsmatta, planteringar och buskar.

I hallen finns avhängningsplats för ytterkläder. Dessutom finns bra möjlighet till förvaring av kläder i tvättstugan som ligger strax intill hallen. Köket är hemtrevligt med ljusa skåpluckor och bra bänkutrymmen. Golvet i hall och kök är från 2016. Till utrustningen hör spis, micro, kyl, frys och diskmaskin. Kylen och frysen är från 2016, diskmaskin 2015.

Vardagsrummet är stort och har ett extra gavelfönster ner mot sjösidan vilket gör hela nedvåningen ljus. Öppen planlösning mellan vardagsrummet och matrummet. Från vardagsrummet kommer man ut till den härliga uteplatsen och trädgården på baksidan av huset. Här kan man umgås, äta middagar och bara njuta av både sjöutsikt, båtliv och härlig kvällssol. Från maj-augusti är det sol ända fram till åtta, halv nio. Från matrummet kommer man in i ett extra rum som tidigare var förråd. Perfekt som extra gästrum eller arbetsrum. 

I anslutning till hallen finns duschrum med wc.
I tvättstugan finns tvättmaskin, torktumlare, tvättho och varmvattenberedare. Egen utgång från tvättstugan. 

På övre plan finns tre sovrum, alla med fria och insynsskyddade lägen. Ett av sovrummen har ett franskt fönster med utsikt över Kodjupet.I de bägge andra sovrummen har planlösningen ändrats från originallösningen och ett av sovrummen tjänstgör som stor walk in closet men kan lika gära ändras om till sovrum igen. 

I badrummet finns duschhörna, w.c och handfat. Det öppningsbara takfönstret släpper in dagsljus. Bra och praktisk klädkammare med ingång från badrummet. Rymlig vind som nås via nedfällbar stege. 

Vidbyggt garage med parkeringsplats utanför. 

Uteplatser och närområdet

Tomten är plan, solig och lättskött. Vid entrésidan är en mysig uteplats delvis under tak. Längs med gavelsidan är en rabatt med rosenbuskar och lavendel. Det finns något som blommar från vår till höst. På baksidan gränsar tomten mot allmänning. Mot grannen växer blommande häckar. Närmast huset finns en trädäckad uteplats och sedan tar gräsmattan vid.

Atmosfären i området är fridfull och närmiljön har lantlig skärgårdskaraktär. På andra sidan Resarövägen ligger Killingen, ett stort grönområde med vacker skog att vandra och jogga i. Efter en promenad kan man hoppa i och bada från klipporna som finns mot Killingens södra och västra sida. Vid Resaröpaviljongen finns tennisbana och här anordnas årligen valborgs- och midsommarfirande.

Trygga cykelbanor finns in till Vaxholm där det finns många affärer, ett flertal restauranger, barer, caféer och en biograf. Vaxholm är en knutpunkt för skärgårdsbåtar som tar er vidare ut i skärgården eller in till Stockholm. 
Bra bussförbindelse finns till Vaxholm och till Stockholm via Danderyds sjukhus. Det är bara några minuters promenad från huset till närmsta busshållplats.

Välkommen till ett lättskött skärgårdsboende på Resarö!

Tallholmsvägen 1 - Vaxholm
Stockgolm