Sjöutsikt i första ledet

Ett kort stenkast från strand och brygga som delas med grannar ligger fastigheten i ett vackert läge med havet intill. På tomten finns huset med vy mot vattnet och intill ett gästhus. Norröra är en tillgänglig ö med daglig trafik året om med vacker natur.

Välkomna till Norröra!
Huset med gästhus och växthus intill
Alla bilder

Norröra - Norrtälje

Pris/bud
4 500 000 kr
Norröra

Norröra är ett härligt ställe att vistas och vara på under varma sommardagar med bad, kajakpaddling, vindsurfing och fiske. Dagens Norröra har utmärkta kommunikationer från Furusund eller Östernäs på Rådmansö dagligen året om. Under sommaren kan man även åka Waxholmsbåt hela vägen från stan. Från ångbåtsbryggan till fastigheten är det ca 15 minuters promenad. Vill man åka egen båt till ön kan man söka plats i Furusund eller på Rådmansö.

Sommartid lever ön upp, NIK (Norröra Idrott och Kultur) anordnar en mängd aktiviteter såsom seglar- och fotbollsskola. Se Norröras hemsida för mer info. Många sommargäster anländer och i samband med midsommarfirandet anordnas en traditionsenlig jazzkonsert. Mycket festligt och uppskattat.

Här finns även många av de miljöer som Tjorven, Båtsman, farbror Melker och de andra rörde sig kring. Snickargården är ett populärt utflyktsmål. 

Utanför Norröra ligger Svartlögafjärden öppen för både bad- och fiskeutflykter. Möjligheterna är många. Furusund ligger ett kort stycke västerut och här finns närmaste båtmack. Skärgårdens bästa livsmedelsaffär finns på Blidö och på Rödlöga finns sommaraffär och café. Krogar finns det gott om i närområdet om man inte vill laga maten själv, bl. a på Furusund, Fejan, Lidö och Högmarsö.

Om fastigheten

Välkomna till ljuvliga Norröra och denna sjönära fastighet där man kan njuta av skärgårdens lugn under årets alla delar. Från tomten och huset har man en kort promenad till vattnet och bryggan som delas med fyra grannar. Till bryggan kommer man in med motorbåt. Det klara vattnet omgärdar bryggan och ger möjlighet till bad för både stora och små. Vill man göra en utflykt finns gott om fina badöar i närheten och på Norröras nordöstra del finns fina badklippor en kort promenad bort.

Den röda huvudbyggnaden om ca 82 m² byggdes 1984. Huset är placerad i framkant på den plana tomten med endast ett grönområde mellan tomten och vattnet. Denna del kommer ej att kunna bebyggas så sjöutsikten kommer att bestå. Söderläget ger bra med ljus och solen skiner in på tomten till tidig kväll under sommaren. Nere vid vattnet och bryggan har man sol lite längre. 1999 & 2022 byggdes huset till och idag omfattar huset ett större kök med matplats intill braskamin, sällskapsrum med utgång till stor nybyggd altan. Från sällskapsrummet når man ett av husets tre sovrum med magisk utsikt över vattnet. I husets östra del ligger de två andra sovrummen samt duschrum med förbränningstoalett och bastu intill hallen. Köket har all utrustning för kreativ matlagning och ligger intill umgängesytorna med ett stort allrum med matplats. I samband med tillbygganden 2022 gjordes en omfattande renovering. Braskamin finns intill köket mitt i huset och värmer bra under kallare dagar. Utemiljöerna ger möjlighet att njuta av måltider under tak eller bar himmel och man kan välja plats efter solens vandring och vindens riktning. 

Gästhuset ligger på lagom avstånd från det stora huset. Här finns plats för flera bäddar och vill man finns även utrymme för att sätta in ett enklare kök. På tomten finns även ett mysigt växthus där kan man sitta skyddad under dagar när det blåser eller regnar, ett torrdass samt ett enklare trädgårds- och vedförråd.

Här erbjuds den bästa av två världar, den karga ytterskärgården inpå knuten i kombination med det insynsskyddade och varma läget på den egna stora tomten, på lagom avstånd från byn och ångbåtsbryggan. 

Varmt välkommen på visning!

Hanna Thorén
Fastighetsmäklare Hanna Thorén 073-021 70 72

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Holmenvägen 52 - Blidö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00