Sjöutsikt, båtplats & pool

Härlig sjöutsikt över Bammarbodafjärden. Två båtplatser vid samfälld brygga i Furusundsleden. Uppvärmd pool. Sjöutsikt från flertalet altaner, terasser och balkonger. Sol från morgon till kväll. Boningshus om 250 kvm, Lillstuga om 75 kvm, Sovstuga om 15 kvm. En fastighet som imponerar och överraskar. Varmt Välkommen!

Alla bilder

Sjöutsikt - Skeppsdal - Österåker

Pris/bud
10 000 000 kr
Vallersvik

Längs med kusten drygt en mil norr om de centrala delarna av Åkersberga ligger Skeppsdal och Vallersvik. Vacker Roslagsnatur med ängar och hagar leder dig från väg 276 ner mot havet och skärgården med Furusundsleden. Sväng av vid får- och hästhagarna in på Vallersviksvägen. Här finns flera permanenta boenden men även fritidsboenden. Till fastigheten hör två båtplatser vid samfälld brygga med totalt 5 platser. Här bor du lantligt nära havet långt ut i Stockholms skärgård men med allt du behöver och önskar på mindre än 15 min bilresa och flera skärgårdsrestauranger på behagligt avstånd, Grinda, Svartsö, Ingmarsö, Linanäs och även Vaxholm.  

 

Boningshuset

Nuvarande ägare har från ursprungsfastigheten skapat en oas med plats för hela familjen och flera generationer. Så fort du kliver in på fastigheten slås du av dess storlek, det välskötta, välordnade, det inbjudande poolområdet och framförallt utsikten över havet.  

Boningshuset om 249 kvm. 

Entré till stor välkomnande hall med anslutning till helkaklat duschrum där möjlighet finns att även installera tvätt pelare. Några steg in öppnar huset upp i större hall med ingång till kök och vardagsrum. Här finns en effektiv braskamin som snabbt sprider värme och trevnad. Huset värms med vattenburen golvvärme. 

Väl tilltaget kök med rymlig matplats. Utgång från köket till altan och poolområde. Gott om plats och arbetsyta i köket. Två diskhoar, dubbel kyl/frys, två diskmaskiner, köksö, inbyggd ugn och micro samt inductionshäll. Ljusa väggar, spots i taket och klinkergolv. Inbyggda högtalare till husets Bose system.  

Vackra pardörrar från hallen till den äldre delen av ursprungshuset som idag är vardagsrum. Fönster i tre väderstreck, murad öppen spis, synliga takbjälkar. 

Inre hall med gott om förvaring i flertal garderober. Ingång till stort badrum med utgång till poolområdet. Här finns hörnbubbelbadkar, duschhörna, rymlig bastu, dubbla handfat och wc. Innanför badrummet finns familjens träningsrum. I såväl badrum som träningsrum finns inbyggda högtalare till husets Bose system

Praktisk tvättstuga med gott om förvaring, arbetsyta, grovho och tvättmaskin och torktumlare. Flera fönster vilket gör det möjligt att omvandla detta rum till ett ytterligare sovrum om behovet finns. Då är det förberett för att flytta tvättmaskin och torktumlare till duschrummet på entréplan. På entréplan finns ytterligare ett stort förråd som också kan inrymma tvättstuga. Här finns extra kyl/frys samt husets mekaniska frånluftssystem.. Genomgående vita väggar och klinkergolv på entréplan. 

Övre plan med utsikt mot havet

Stort vardagsrum och matplats i etage med öppet tak i nock. Öppningsbara stora fönsterpartier med utgång till stort däck mot havet och magnifik utsikt. Även utgång till balkong belägen mellan de övre huskropparna där du njuter solen en blåsig dag med utsikt över poolområdet. I den övre delen av rummet finns murad öppen spis med inbyggd kassett för värme och trevnad, liten köksdel med kylskåp och diskho. Fönster i alla väderstreck för maximalt ljusinsläpp, fjärrstyrda takfönster samt vita väggar och parkettgolv. Även denna del av huset värms med vattenburen golvvärme och har inbyggda Bose högtalare.

Övre plan, sovavdelning

Din privata del med trappa från inre hallen till sovavdelningen. Ljus hall med öppet tak i nock välkomnar. Två stora sovrum varav det ena med utgång till balkong mot poolen samt med ingång till klädkammare. Öppet tak i nock, vita väggar och ljus ullmatta. Det andra sovrummet med vita väggar och ljus ullmatta samt två garderober. Ingång från hallen till wc med härlig rymd och ljus, öppet tak i nock och takfönster. 

Förråd

Från poolområdet når du ytterligare stora och välplanerade förråd i boningshuset. Ett förråd med hög takhöjd, praktiska hyllor för maximal förvaring samt en förrådsdel med flertal garderober och med arbetsbänk. Genomgående vita väggar, bra belysning och klinkergolv. Dessutom ett yttre stort kallförråd.

Husets maskinrum med värmepanna dockad till luftvärmepump, varmvattenberedare, inkommande vatten med vattenfilter och avkalkning samt poolmaskineri. Poolen är uppvärmd med luftvärmeväxlare. Poolens pump är tystgående och möjlig att tidsprogrammera. Här är även  centraldammsugaren installerad.

 

Lillstuga & Timmerstuga

Lillstuga om ca 75 kvm.

Entréplan med ingång till hall med förvaring. Rymligt duschrum med duschhörna, handfat och wc samt ingång till bastu med två lav och fönster med utsikt.

Vardagsrum och kök. Stort rum med utgång till altan och med härligt ljusinsläpp från höga fönster. God plats för vardagsrumsdel samt matplats invid köket som avdelas med en köksö. I köket finns kyl och frys, diskmaskin, ugn och spishäll. Gott om arbetsyta och förvaring. 

Övre plan når du idag via trappa på utsidan. Möjligt att bygga en invändig trappa för att nå övre plan utan att behöva gå ut. Övre plan har två rum med snedtak. Inre rummet med plats för dubbelsäng och med två garderober. Härlig sjöutsikt från balkongen på övre plan. 

Lillstugan har uppvärmning via direktel. 

Timmerstuga om ca 15 kvm

Härlig sjöutsikt från altanen och från stugan. Idag inredd med två arbetsplatser men fullt möjlig att ha gäststuga med plats för dubbelsäng. Värms via direktel.

 På fastigheten finns även en ved- och förrådsbod och ett äldre växthus.   

Frida Orre
Fastighetsmäklare Frida Orre 070-571 03 99
Vallersviksvägen 50 - Åkersberga
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00