Sjötomter utanför Gräddö

Två intilliggande genuina sjötomter om ca 8 800 m² + 2 500 m², varav en med charmig bebyggelse från sent 1800-tal. Lång strandlinje, vacker klippudde med bastu, sjöbod, lusthus och egen brygga ett stenkast från fastlandet. Huvudbyggnad om ca 70 m² samt gästhus. Området är detaljplanerat och byggrätt finns på 120 m² per tomt.

Alla bilder

Eknö-Gräddö - Norrtälje

Pris/bud
7 500 000 kr

Ett par minuter från Gräddö, mitt i Norrtäljeviken, ligger ön Eknö. Ursprungbebyggelsen på ön utgörs av den ena fastigheten, Gräddö 2:85, som har en bevarad känsla både i natur och byggnationer. Utöver bostadshuset finns gästhus, större sjöhus, lusthus, vedeldad bastu, jordkällare och förråd. Parkering och möjlighet att ha båtplats finns tvärs över vattnet på Rådmansö och vid bryggan på ön ligger båten säkert förtöjd. Ytterskärgården och öppet hav med alla utflyktsmål och badklippor når du med enkelhet med egen båt. Till Norrtälje stad tar det bara 20 minuter med egen båt i 20 knop.

Gräddö 2:103 är granntomten om 2 500 m², som är en obebyggd sjötomt som omfattas av en detaljplan som tillåter 120 m² byggrätt samt möjlighet att bygga brygga och tex bastu.

Gräddö 2:85 som omfattar 8 841 m², har en lång strandlinje och stora barnvänliga gräsytor. Bryggan ligger invid sjöhuset och här kommer motorbåtar in, med boj går det bra även för större båtar att angöra. Den östra delen av stranden är låglänt med stenstrand och på tomtens sydvästra del finns en fin udde med klippor. Det är här man tillbringar sommardagarna med bad och sol. Här ligger även den vedeldade bastun. Tomten har utöver de stora gräsytorna många gamla fruktträd, bärbuskar och ängsblommor som minner om svunna tider.

Huset om ca 70 m² har stått på plats sen lång tid och utgör den ursprungliga bebyggelsen på ön. Exakt årtal är osäkert men troligtvis är det byggt under andra delen av 1800-talet. Från entrén ligger köket till vänster med utsikt mot vattnet. Köket är renoverat 2017 i tidsenlig stil och har en fungerande vedspis. Intill ligger vardagsrummet med öppen spis. I en tillbyggd del finns husets badrum med dusch, frystoa och tvättmaskin. Från hallen leder trappan upp till övre planet. Här uppe är takhöjden ca 185 cm och utöver hallen som kan hysa extra sovplatser finns två sovrum samt kattvindar för förvaring.

Intill, men på lagom avstånd finns gästhuset som har eget pentry och vedspis i öppen planlösning med plats för sängar och/eller bäddsoffa. Sjöhuset är oisolerat och uppgår till ca 45 m² vilket ger plats både för förvaring och här kan man även duka upp till kräftkalas eller midsommarlunch.

Fastigheten 2:85 har borrad brunn för dricksvatten samt ett bdt-avlopp, dock av äldre modell. Visst renoveringsbehov föreligger.


På kvällen tar man gärna båten ut till någon av skärgårdskrogarna. Lidö Värdshus ligger inte många minuter bort och in till Norrtälje är det inte långt. Hit kan man ta båten för allehanda shopping, restaurangbesök eller något annat roligt evenemang under sommaren. Kanske en ångbåtsbiff på restaurangbåten Norrtelje som avslutning? Gräddö Marina med sin båtmack, gästhamn och café kan också vara värt ett besök. I Gräddö by finns också en stor ICA-handel. Ytterskärgården med många natursköna platser ligger bara några distansminuter bort. Söderarm med sina vackra badklippor når man med båt på ca 20 minuter.

Välkommen ut till två magiska fastigheter!

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Irina Bruzelius 070-551 72 88
Johan Vogel
Fastighetsmäklare Johan Vogel 070-753 48 11

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Rådmansö Eknö 5 - Norrtälje
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00