Ingarö - Värmdö

9 000 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Sjötomt Skenoraströmmen

Äkta Sjötomt med naturskönt och ogenerat läge med vacker strand mot Skenoraströmmens kvällssol endast 40 min med bil från Stockholm city. Lugnt beläget på återvändsgata intill barnvänligt sandstrandsbad och möjlig båtplats på Hanskroka bryggsamfällighet

Fastighetsmäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
Badstigen 1 - Ingarö
0 min
Med bilväg
92 m2
Vatten: 2410 m2
Tomtarea: 2500 m2

Dold budgivning, inget visas

Välkomna på visning!
Visning  måndag 22 / 4 11:00 - 12:00

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

SÄBY 2:94

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

Ingarö

Område:

Ingarö

Församling:

Gustavsberg-Ingarö

Postnummer:

134 65

Vatten:

2410 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

2500 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

92 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

5

Varav sovrum:

4

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1975

Fasad:

Trä

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Öppen spis

Uppvärmning:

Direkt el, samt eldstad

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året runt genom borrad brunn. Enskilt avlopp genom 3-kammarbrunn med infiltration, samt sluten tank.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Hanskroka (1957-09-17) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

6 288 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 288 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

5 000 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.26%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1975

Försäkring, fullvärde:

Ja

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

10 476 kr/år

Vatten/Avlopp:

3 000 kr/år

Sotning:

417 kr/år

Samfällighet:

2 900 kr/år

Renhållning:

810 kr/år

Övrigt:

2 900 kr/år

Driftskostnader totalt:

20 503 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Kostnad under övrigt är för larm Uppvärmningskostnad ingår i el-kostnad

Servitut:

01-IM4-40/797 - 2: Officialnyttjanderätt ledning expr fullbordad

Servitut:

fnr_010267470: Gemensamhetsanläggning Värmdö SÄBY GA:2

Servitut:

1: NYTTJANDERÄTT TELE (1952-05-14)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till Badstigen och denna fina sjötomt om 4 910 kvm, varav 2410 kvm eget vattenområde. Med strandlinje mot Skenoraströmmen och samfällighetens allmänning som närmsta granne på återvändsväg är det svårt att hitta ett bättre läge i området. Här bor man naturskönt och ogenerat intill barnvänligt sandstrandsbad med endast en granne efter vägen.

Tomten har ett riktigt trevligt läge med ljuvlig sjöutsikt och vy mot Långstrandsudds vackra byggnation som möter på andra sidan viken. Plana gräsytor och mjuka klipphällar ger öppna ytor för barnens lekar och spring och här finns gott om plats för middagsdukningar under solen och solbäddar vid strandbrynet. 

Huset om ca 90 kvm är vinterbonat och har ett underbart socialt sällskapsrum med öppen spis och generösa fönsterpartier i två väderstreck med sjöutsikt. Från sällskapsrummet är det öppning ut till altanen som även den sträcker ut i två väderstreck där man kan börja dagen med kaffe i morgonsol. Köket är enkelt och rymmer det man behöver med matplats intill. Det finns fyra separata sovrum i huset och därutöver ett duschrum med wc.

På fastigheten finns i övrigt en gäststuga i lite avskilt och trevligt läge på höjden med sjöutsikt, en förrådsbyggnad/vedbod och ett pumphus.

Huvudbyggnaden har ett renoverings-/upprustningsbehov och fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Om man vill bygga nytt har man rätt att utnyttja samma byggrätt som huset har idag om man uppför det nya huset på samma plats. Man har även rätt att uppföra en Attefallsbyggnad om 25 kvm på tomten. Enligt områdets detaljplan tillåter man annars i dagsläget vid nybyggnation endast huvudbyggnad om 60 kvm BYA plus öppenarea (OPA) om 20 kvm och komplementbyggnad om 40 kvm .

Samfällighetens allmänningar om ca 200 000 kvm är mycket välskötta med bl a fina promenadstigar, midsommaräng och sandstrandsbad med badbrygga och flata klipphällar för solbad. Småbåtshamnen är till för samfällighetens medlemmar och det finns därmed möjlighet till båtplats för ägare av fastigheten Säby 2:94. Som boende i området deltar man i städdagar en gång på våren och en gång på hösten, ett bra tillfälle att umgås med och lära känna grannarna.

Med egen båt kan man röra sig i skyddade vatten runt fastigheten och vid Strömma och Malma Kvarn finns populära sommarrestauranger att besöka. Om man vill ut på öppna vatten så möter Nämdöfjärden strax utanför. Med bil kan man ta en utflykt till Björkviks havsbad med populära restaurangen Bistro Björkvik och Björnö naturreservat med klippbad, sandstränder och fina strövområden. Här finns även Björkviks grill och kiosk. I Brunn, ca 10 km från fastigheten finns service med affär, bensinmack mm och i Gustavsberg på ca 16 km avstånd finns fullständig service för att man behöver. Ingarö håller även stora obebyggda ytor med skog och mark perfekta för utflykter med svamp och bärplockning.

Badstigen 1 - Ingarö
Stockgolm